Episode 19: Hvordan snakke til en som er psykisk syk

7. september 2018

Nå ligger det ute en ny episode på podcasten min, og denne gangen snakker jeg litt om hva man bør si til en som er psykisk syk – og hva man ikke bør si. Håper det er noe vi alle kan ta med oss fra denne episoden.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • stinefriis

  Jeg tror det viktigste vi kan gjøre er å lytte til den som er psykisk syk, og ikke komme med «velmenende» råd i hytt og gevær. Om jeg kjenner vedkommende veldig godt kan jeg spørre om de har prøvd sånn eller sånn type terapi, men aldri for å prakke noe på noen. Også er det noe med det å bare snakke om vanlige ting, gi den som er syk rom til å føle seg helt vanlig – uten at det bare blir sykdomssnakk. Det er godt å få pause fra sykdommen også. Invitere med på aktiviteter, selv om man vet man kanskje får nei. Det betyr så mye å bli invitert! Jeg ville aldri bedt noen som er psykisk syke om å «ta seg sammen», for eksempel. Men heller forsøkt å hjelpe personen til å ha en fin dag.

  10. september 2018 at 8:44 am Reply
  • Caroline

   Ja, enig! :)

   10. september 2018 at 10:09 am Reply
 • Carina

  Veldig fint! <3

  10. september 2018 at 7:45 pm Reply
  • Caroline

   Å, takk <3

   11. september 2018 at 8:54 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.