4 kommentarer om “Episode 19: Hvordan snakke til en som er psykisk syk

  1. Jeg tror det viktigste vi kan gjøre er å lytte til den som er psykisk syk, og ikke komme med «velmenende» råd i hytt og gevær. Om jeg kjenner vedkommende veldig godt kan jeg spørre om de har prøvd sånn eller sånn type terapi, men aldri for å prakke noe på noen. Også er det noe med det å bare snakke om vanlige ting, gi den som er syk rom til å føle seg helt vanlig – uten at det bare blir sykdomssnakk. Det er godt å få pause fra sykdommen også. Invitere med på aktiviteter, selv om man vet man kanskje får nei. Det betyr så mye å bli invitert! Jeg ville aldri bedt noen som er psykisk syke om å «ta seg sammen», for eksempel. Men heller forsøkt å hjelpe personen til å ha en fin dag.

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.