Min optimale hverdag (i den situasjonen jeg befinner meg i akkurat nå)

15. august 2018

Jeg befinner meg i en litt spesiell situasjon, sammenlignet med de fleste andre på min alder. Jeg har ingen jobb, jeg studerer ikke og jeg er kronisk syk. På hverdager er Jørgen på jobb, og jeg er for det aller meste alene. Når man er så mye alene, og i tillegg ikke har en jobb, så må man bare forsøke å gjøre det beste ut av det. Helsen min er veldig uforutsigbar, og jeg vet å utnytte de timene jeg føler meg litt ovenpå.

Jeg har laget en liste som viser det som jeg mener er en optimal hverdag for meg, i den situasjonen jeg er i nå. De aller fleste dager inneholder kanskje ikke halvparten av punktene, men det er i alle fall en slags pekepinn på hva jeg ønsker å fylle dagene mine med.

 

 • Jeg liker å våkne i 9-tiden, for så å ligge i sengen og se på telefonen en god stund før jeg står opp. Noen flere som liker det?
 • Før frokost drikker jeg et stort glass vann, og også gjerne en god kopp med grønn te.
 • Til frokost spiser jeg nesten uten unntak knekkebrød med enten hummus eller kikertpostei. Også ser jeg som oftest YouTube-videoer eller en serie når jeg spiser.
 • Etter jeg har spist sjekker jeg bloggene jeg følger, mailen min og lignende.
 • Så liker jeg å ta på meg mitt trådløse og lydtette headset med en god podcast eller lydbok. Når jeg lytter liker jeg å gjøre husarbeid, i sakte tempo. Rydder gjerne kjøkkenet, vasker klær, mopper gulvet og slikt. Slik får jeg brukt kroppen litt, noe ryggen min er glad for.
 • Deretter blir det hviletid. Det er mye hviletid i løpet av dagen, men det er nødvendig for at jeg skal klare å fungere. Rett og slett. Når jeg hviler ligger jeg gjerne på sofaen og ser på en serie eller bare lukker øynene litt. Jeg pleier ikke sove på dagen.
 • Ellers, før Jørgen kommer hjem fra jobb, liker jeg f. eks å blogge, lese, spille (jeg liker å spille Pokémon GO, diverse spill på Nitendo 3DS og Harry Potter: Hogwars Mystery), høre/se på Dagsnytt Atten og å tilegne meg kunnskap på en eller annen måte. Det er viktig for meg å engasjere meg i det som jeg synes er viktig.
 • Etter Jørgen har kommet hjem så er det beste om vi kommer oss ut for å gå en tur eller noe lignende. Eller eventuelt kjøre en tur, bare for å få litt andre inntrykk. Så lager vi middag og spiser den sammen, samtidig som vi ser på noe sammen på TV.
 • Før jeg legger meg skriver jeg alltid dagbok.

Foto: Valeriia Bugaiova.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • Aaron H.

  Dette er virkelig en liste jeg burde ta litt mer eierskap til. Jeg pleier å følge noen av punktene, men det er kanskje noen jeg burde blitt bedre på. God liste!!

  Spm: hvilket headsett har du?

  17. august 2018 at 9:04 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for det! Jeg har Bose Quietcomfort 35, superfornøyd!

   18. august 2018 at 9:52 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.