Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Svar på spørsmålsrunde

2. juli 2018
Takk for spørsmålene jeg har fått til spørsmålsrunden min. I dette innlegget skal jeg forsøke å svare på dem så godt jeg kan. I tillegg har jeg endelig børstet litt støv av kameraet mitt!

Hvis du måtte lese én bok om igjen og om igjen, og ingen andre bøker, hvilken skulle det vært?
Jeg føler at svaret mitt på alle slike spørsmål alltid er Harry Potter. Jeg er vel ikke den eneste? Men jeg må svare Harry Potter altså.

Hva er det beste, og verste, med å bo langt unna familien?
Det beste? Ikke så mye, ha ha. Kanskje savnet. Det er fint å kjenne at man savner noen. Det verste er helt klart at jeg får se dem så sjeldent, bare noen ganger i året. Jeg er egentlig ikke en person som er veldig avhengig av å ha familie rundt meg så ofte, men selv jeg synes noen ganger i året kan bli litt lite.

Kunne du noen gang tenkt deg å flytte hjem igjen?
Ja, det er ikke helt utenkelig at jeg og Jørgen en dag kjøper oss en lite hus på et litt øde sted der jeg kommer fra. Men det er ikke aktuelt akkurat nå. Vi får se hva fremtiden vil bringe. Jeg lengter ofte etter Nord-Norge, og spesielt etter naturen og stillheten og hele atmosfæren der oppe.

Jeg antar du drømmer om å bli helt angstfri en dag, men bortsett fra å bli fri fra angsten: hva er en drøm du har?
Jeg drømmer, som de fleste jeg kjenner, om å gi ut en bok av ett eller annet slag. Også drømmer jeg om at jeg en dag skal kunne jogge meg en tur. Det går ikke nå fordi jeg for det første ikke har kondis til det, og for det andre at jeg er for tung så knærne mine ville blitt helt ødelagt. Men kanskje en dag! Jeg drømmer også om å kjøpe et godt speilreflekskamera, og å kunne arbeide med foto som en liten deltidsjobb eller noe. Og at jeg en dag skal lære meg kommareglene sånn skikkelig, ha ha!

Hva er én ting du MÅ ha i kjøleskapet?
Nå for tiden må jeg si jordbær og fløte.

Hva er dine favoritt-veganske matvarer?
Næringsgjær, lime, potet, jordbær, edamamebønner, hummus, sjokolademelk fra Alpro og epler.

Hvilke land har du lyst til å reise til?
Færøyene, Grønland, New Zealand, Storbritannia (har vært i England), Australia, Peru, Sør-Afrika, Italia, Hellas, Portugal, Frankrike, Japan og Mexico.

Kan du nevne de fem beste bøkene du har lest?
Det er vanskelig fordi det er periodebestemt, men jeg kan nevne de jeg synes er best akkurat nå. «Harry Potter»-serien, «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet», «Min kamp-serien», «Doppler-serien» og «Hunger Games-serien». Ok, dette ble ikke fem enkeltbøker, men pytt pytt.

Hvilke hobbyer har du?
Fotografi, litteratur, blogging, skrive dikt og skjønnlitterære tekster, sosiale medier, puslespill, strikking (jeg kan bare strikke rett frem), oppdage nye lokale steder, gå tur, Pokémon GO, Nintendo, katter og å lage mat. Også spiller jeg litt gitar, men er lenge siden jeg spilte sist.

Hva er din favoritt sang akkurat nå?
so sad so sexy av Lykke Li.

Hvilke serier ser du på?
Akkurat nå ser jeg Orange is the New Black og Westworld.

Hvordan ser hverdagen din ut? Hvordan ser en bra dag ut, og hvordan ser en dårlig dag ut?
Oi, det er et litt vanskelig spørsmål å svare på. For det første må jeg si at jeg dessverre har ganske mange flere dårlige dager, enn bra dager. Men på en bra dag, om jeg ikke har noen avtaler (noe jeg ganske ofte har), så står jeg gjerne opp i 9-tiden, lager til et par knekkebrød til frokost og ser litt på serier samtidig som jeg spiser. Så pleier jeg å gjøre ting som å tørke støv, moppe gulvene, tømme oppvaskmaskinen, rydde kjøkkenet, sette på en klesvask, rydde på plass klær og lage mat (f. eks hummus og sånt som jeg bruker til pålegg). Av og til leser jeg litt, jeg hører en del på lydbøker og podcaster og jeg bruker mye tid til å følge med på sosiale medier. Også prøver jeg å ikke ligge stille for mye, så jeg beveger meg så mye jeg kan. Og etter Jørgen kommer hjem fra jobb så spiser vi sammen og drar som regel ut for å gå tur, handle, kjøre en tur eller lignende. Så lager vi middag sammen på kvelden og ser på noe sammen på TV. Kanskje jeg blogger litt på kvelden, eller skriver noe. Og så legger vi oss rundt klokken 23. Dette er en typisk bra dag for meg.

En typisk dårlig dag blir ofte ledsaget av en dårlig natt, så jeg sover vel kanskje til klokken 10-11. Så bruker jeg lang tid på å komme meg i gang, får i meg litt mat og ligger for det aller meste på sofaen. På slike dager har jeg veldig lite energi. Jørgen må lage middagen (noe han ofte gjør, han er en engel), jeg gråter en del, tar en del smertestillende og sliter med å sovne om kvelden pga. smerter og angstanfall.

Kan du lage et innlegg med bøkene du har lest hittil i år? Eller eventuelt de 10 beste du har lest eller noe sånt?
Det kan jeg helt klart gjøre! Takk for tips.

Hva er din største leseropplevelse i 2018?
«I morgen var jeg alltid en løve», skrevet av Arnhild Lauveng. Den er sterk, svært opplysende og lærerik. En av de beste bøkene jeg har lest i hele mitt liv. Og jeg ser for meg at jeg kommer til å lese den mange ganger.

Hva er din favorittblomst?
Jeg liker peoner veldig godt. Og roser. Helt ærlig er jeg ikke superinteressert i blomster, og liker kanskje grønne planter bedre.

Hvilken årstid liker du best?
Våren! Men jeg liker egentlig alle årstider på en eller annen måte. Jeg er veldig glad vi har årstidene i Norge.

Hvis du skulle bodd i et annet land enn Norge, hvor ville du bodd (du kan ikke velge Sverige eller Danmark)?
Kan jeg velge Island? Jeg kunne lett bodd på Island. Eller en plass som har tilnærmet like årstider som Norge, gjerne.

Ser du noen gang for deg å bli normalvektig?
Helt realistisk så blir jeg nok aldri slank. Men jeg ser absolutt for meg at jeg en dag kan være en del lettere enn jeg er nå, det er i alle fall håpet. Jeg vil gjerne en gang ha en kropp som er frisk, og som ikke er et hinder for meg.

Skriver du noe dikt/korte tekster for tiden? Synes det var så fint når du postet litt dikt tidligere på bloggen. Håper det kommer flere.
Å, takk for kompliment! Jeg har faktisk skrevet en del dikt i det siste, men har holdt dem for meg selv. Faktisk har jeg samlet diktene jeg liker best i en bok, som jeg kontinuerlig arbeider med. Men du skal ikke se bort i fra at det kanskje kommer flere dikt på bloggen og i andre kanaler etterhvert.

Hva er den neste serien/filmen du vil se?
Jeg har lyst til å se The Handmaid’s Tale, føler alle snakker om den serien. Også vil jeg se filmen Black Panther!

Hva er dine beste tips/lifehacks?
Å bruke bikinitruse utenpå strømpebuksen. Da siger ikke strømpebuksen ned, ha ha!

Er det noen oppskrifter du har lyst å lære deg?
Jeg har lyst til å bli god på å lage mat med tofu. Har ikke helt klart å knekke den koden ennå.

Har du blitt gjenkjent pga. sosiale medier?
Ja, det har jeg blitt noen ganger. Er innmari rart og også veldig hyggelig. Jeg blir sikkert veldig klein når jeg møter folk, ha ha.

Hvor mange Disney-filmer har du sett?
Det aner jeg ikke, men jeg har i alle fall sett alle klassikere bortsett fra Min bror bjørnen, Saludos Amigos, The Three Caballeros, Make Mine Music, Fun and Fancy Free, Melody Time, The Adventures of Ichabod and Mr. Toad, Dinosaur, Atlantis: The Lost Empire og The Wild.

Hva er det flaueste du har opplevd?
Jeg ble veldig flau en gang jeg klare å tråkke rett i et gulv som det akkurat var lagt sement på. To ganger.

Hvorfor jobber du ikke med det du er utdannet som? Siden du nesten har en master også (som er sjukt bra!) regner jeg med at du føler det var rette valget innenfor yrke også. Så da lurer jeg på hvorfor du ikke jobber?
Det er ganske enkelt: jeg er for syk til å jobbe nå. Hvis jeg hadde vært frisk nok til å arbeide så ville jeg gjerne arbeidet som barnevernpedagog.

Hva tenker du om fremtiden? Hvor er du om 5, 10 og 20 år?
Jeg arbeider ganske mye med å leve i nuet, faktisk. Og jeg har ikke noen svære ambisjoner om hva fremtiden skal bringe. Synes fremtiden kan være litt småskummel å tenke på, om jeg skal være helt ærlig. Jeg tenker ofte at jeg må nyte at jeg og Jørgen har det bra nå, og tiden jeg får med venner og familie. Nyte øyeblikkene. For fremtiden vet jeg ingenting om. Men håper fremtiden kan bringe med seg gode vennskap, mindre sykdom, utvikling og engasjement. Jeg vil gjerne ha mest mulig ro rundt meg, og være mest mulig i naturen. Og skape minner, gå ukjente veier og prøve nye ting.

Hva tenker du om barn?
Barn generelt, eller? Ha ha. Jeg liker barn, de er rare og fine og morsomme og ekte. Om jeg får mine egne barn gjenstår det å se i fremtiden.

Hvorfor begynte du med Snapchat?
Jeg begynte fordi det ble en populær app, og jeg ville sjekke ut hva det var. Men du mener kanskje hvorfor jeg begynte å snappe som jeg gjør nå? Jeg savnet en stemme som kunne være litt ærlig om ting, også tok jeg det ansvaret selv.

Hvordan møtte du Jørgen?
Vi møttes på internett i 2013, og ble sammen ca. en måned etter vi først snakket sammen.

Hva gjorde at du flyttet fra Nord-Norge?
Jeg kom inn på master i sosialt arbeid ved det som nå er Oslomet universitet, så derfor flyttet jeg.

Hvis du var helt frisk for en dag, hva ville du gjort?
Vært med venner og funnet på noe gøy. Vasket og ryddet leiligheten. Gått en lang tur. Trent intervaller.

Hvor bor dere?
Vi bor i Bergen, ca. 10 minutter vestover fra sentrum.

Hva er best og verst med å bo der dere bor?
Det er stille her, vi ser havet fra vinduet, det er nærhet til naturen og det er nært byen. Det er positivt! Men det kan være mye vind her, og det er kanskje litt negativt.

Hva tenker du om psykologtimer over nettet, der man møter psykologen kun et par ganger for så å skrive med psykologen uten fysisk oppmøte?
Jeg tror fysisk oppmøte er ganske viktig. Psykologen er jo utdannet for å fange opp kroppsspråk og slikt, og det er vanskelig å i en tekst.

Hvordan går det med deg?
Takk som spør! Jeg pleier å si at jeg har flere fine øyeblikk i livet, og det setter jeg stor pris på. Jeg samler på gode øyeblikk, og holder dem hardt til hjertet.

Er du vegetarianer?
Nei, men ser ikke bort fra at jeg kommer til å bli det en dag.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Silje

  Du har en veldig fin blogg. Kjekt å bli bedre kjent med deg i svarene dine her :)

  4. juli 2018 at 7:35 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for kommentar!

   5. juli 2018 at 10:02 am Reply
 • Maja

  Bra det er flere av oss som kun kan strikke rett frem!

  5. juli 2018 at 12:17 pm Reply
  • Caroline

   Haha, ja! Bør danne en klubb.

   6. juli 2018 at 12:12 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.