Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Hei, Bloggen!

3. mai 2018

Nå er det lenge siden sist jeg har skrevet her inne. Det var ikke helt meningen, men livet kom litt i veien. Jeg har savnet det å skrive her inne, så tar det som et godt tegn på bedre blogg-tider. Akkurat nå er ikke livet så innmari morsomt. Ryggen er stadig vrang, og jeg har fått en skikkelig strekk i nakken. Også måtte jeg igjennom en liten operasjon i kjeven i går, for å ta ut en visdomstann som lå sånn her. Den operasjonen har jeg gruet meg så mye til at jeg har ikke ord. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det å ha en angstlidelse er ikke akkurat rasjonelt. Jeg har i alle fall blitt redd for ting jeg ikke var redd for før. Egentlig skulle operasjonen finne sted i november i fjor, men jeg har bare avlyst og avlyst – og denne gangen måtte jeg bare gjennomføre. Det er et slikt tilfelle som uansett må fjernes en gang.

Operasjonen var egentlig som forventet. Jeg holdt på å kaste opp, gå i bakken og å miste pusten på venterommet. Men kirurgen og assistenten hans var hyggelig og flinke, og jeg fikk mye informasjon, bedøvelse og smertestillende. Og de spurte hele tiden om det gikk bra med meg, og jeg fikk ta flere pauser. Jeg fikk beskjed om at de kanskje måtte fjerne en del av kjevebeinet mitt for å ta tannen ut, men jeg er usikker på om de gjorde det (jeg orket ikke å spørre heller). Tannen måtte deles opp i massevis av små biter for å klare å ta den ut, og selv om jeg hadde bedøvelse og ikke kjente noe i selve tannen eller noe rundt der, så var det ubehagelig og vondt at kirurgen måtte være så hardhendt (spesielt i leppen). Men, som sagt, operasjonen gikk som jeg hadde forventet, og det var ikke den jeg gruet meg mest til. Det var tiden etterpå. Og jeg skal ikke legge skjul på at dette er vondt, men jeg fungerer akkurat i skrivende øyeblikk fordi jeg har tatt mye smertestillende og antibiotika. Så jeg føler jeg har en viss kontroll så lenge jeg kjenner at de smertestillende medikamentene fungerer. Og jeg bruker ispose på kinnet med jevne mellomrom, og skyller munnen med bakteriedrepende greier. Jeg har en annen visdomstann som må opereres ut også, men jeg slipper å gjøre det nå. Kan vente til høsten, heldigvis. Visdomstenner er irriterende, og det kostet ca. 4000 kr å fjerne den jeg tok i går. Og nå krysser jeg fingrene for at jeg slipper unna infeksjon, og at smertene kun varer noen dager til. Jeg vet at om man får infeksjon kan smertene sånn ca. tidobles, så det vil jeg ikke ha. Men prøver å være positiv, og tenke at det skal ordne seg, dette og.

Ellers har jeg hatt bursdag, og er nå hele 29 år. Jeg håper at det siste året mitt i tyveårene kan bli lærerikt, og at jeg kommer meg videre på en eller annen måte. Jeg fikk fine bursdagsgaver fra familie og venner, og jeg føler meg veldig heldig. Blant annet Harry Potter-illustrasjoner, fine sokker, et ekte datadyr, notatbok, fargeleggingsbok og penger som jeg har brukt på Lush-produkter og som jeg skal bestille meg massasje for. I tillegg var det flere som gav penger til WWF Verdens Naturfond som en gave til meg, og det synes jeg er fantastisk. Jeg har jo et stort ønske om at vi skal redde havet vårt fra all plasten og søppelet. Alt i alt føles det rart å være 29 år. Jeg vil mye heller være 28 år, for alltid. Men livet må jo videre, eller hva?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Hedda Emilie Berntsen

  Gratulerer med dagen på etterskudd! WWF-veldedighet og Harry Potter-illustrasjoner er virkelig fine gaver.
  (og god bedring med tannen!)

  3. mai 2018 at 1:49 pm Reply
  • Caroline

   Takktakk <3

   3. mai 2018 at 7:24 pm Reply
 • Marthe B

  Ånei, det er så fælt å operere ut visdomstenner! Men nu blir det bare bedre <3

  3. mai 2018 at 4:03 pm Reply
  • Caroline

   <3

   3. mai 2018 at 7:24 pm Reply
 • Hjertejubel

  uuuugghhh visdomsjekslene mine vokser på NØYAKTIG samme måte, og jeg vet innerst inne at jeg snart må foreta meg noe. Jeg når liksom ikke til med tannbørsten på overflaten, og nå har det nådd det punktet at jeg SER der er hull og noen ganger får jeg også en forferdelig smak i munnen. Men åååh. Vil ikke vil ikke vil ikke :( Har du noen tips eller råd, du som nettopp har vært gjennom det? Jeg tenker kanskje at det kan hjelpe om jeg blaster på med musikk eller podcast, og vet du om det er mulig å få beroligende i forkant? Huff.. fint å lese at du har kommet deg gjennom det, da. Klapp på skulderen for det!

  3. mai 2018 at 4:55 pm Reply
  • Caroline

   Ush, de tennene er noe herk altså! Det er ikke lov å høre på musikk eller ha noe på ørene, dessverre. Men man kan få beroligende! Jeg fikk det ikke, men det kan jo være lurt om det er voldsomt nervøs for selve operasjonen. Jeg var vel mest nervøs for ettertiden. Det beste er i alle fall at du bare hopper i det, før det skaper enda større problemer. Tror at de aller fleste klarer seg fint på smertestillende, så fremt man ikke får infeksjon (noe som sikkert kun de aller færreste får). Og under operasjonen får du jo mye bedøvelse.

   3. mai 2018 at 7:28 pm Reply
   • Hjertejubel

    What, virkelig! For en merkelig ting å ikke ha lov til hos tannlegen?
    Ja huff, et skikkelig herk. Også «passer» det jo aldri med en såpass stor utgift, men det blir nok bare verre desto lenger jeg venter, og kanskje dyrere og.. takk for svar. Det setter jeg pris på ?

    4. mai 2018 at 1:01 am Reply
    • Caroline

     Ja, det er noe med at det skal være helt sterilt og da kan man ikke ha slike ting der. Det var det jeg fikk beskjed om i alle fall. Jeg tror du klarer det. Klarer jeg det så klarer du det, du er tøff <3

     4. mai 2018 at 9:13 am Reply
 • Mathilde Nicoline

  Så utrolig flink du er som kom deg igjennom det. Og man kan jo tenke at det er irrasjonelt og «bare tannlegen», men jeg tror mange, meg inkludert, ville gruet seg til noe sånt. Gratulerer med dagen som vår, håper år 29 blir fantastisk!

  4. mai 2018 at 7:44 pm Reply
  • Caroline

   Takk for gode ord!

   5. mai 2018 at 8:14 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.