Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Den siste tiden + noe Sophie Elise har sagt

27. mai 2018

Jeg har, for første gang på så lenge jeg kan huske, hatt en god periode. Altså flere gode dager på rad, ikke bare én god dag her og der. Det har vært en interessant opplevelse, og på mange måter føler jeg at jeg har oppdaget meg selv litt på nytt. Jeg hadde nesten glemt hvor glad, ressurssterk, kreativ og full av energi jeg kan være. Perioden varte i ca. en uke, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg setter pris på å ha en slik periode nå. Det gir virkelig håp, og det er noe jeg tar med meg videre som en slags god magefølelse. Og selv om jeg nå er inne i en litt mindre bra periode igjen så er slikt gull verdt. Dessuten hjelper det utrolig gode været på. Hva skjer med at Bergen ikke har hatt nedbør på lange tider?

Jeg fikk noen penger i bursdagsgave, og jeg har brukt dem på flere fine greier. Fra Beecoshop kjøpte jeg disse herlige isformene i rustfritt stål. Jeg har allerede brukt dem til å lage fløteis med jordbær og kokosis med lime og mynte, og jeg må si det er stor suksess for min del. Isformene var veldig dyre, men jeg tror det vil lønne seg i lengden (så lenge jeg lager is selv, og ikke kjøper på butikken). Fra Lush kjøpte jeg favorittene sjampoene BIG og Rehab, balsamen American Cream, parfymen Karma (både i fast form og flytende form) og en ansiktsmaske jeg ikke har prøvd før som heter Don’t Look At Me. Jeg fikk også med en gratis Scrubee (som jeg likte veldig godt) og en såpe som heter Ro’s Argan (som jeg ikke har prøvd ennå, men den lukter himmelsk). I tillegg fikk jeg kjøpt meg en rygg- og nakkemassasje, jeg føler meg veldig heldig. Forresten, om dere har tips til gode Lush-produkter så legg gjerne igjen en kommentar.

Jeg har allerede badet to ganger i år, både i vann og i sjø. Det var veldig kaldt og veldig forfriskende. Jeg elsker egentlig å bade, men har blitt mer og mer pysete med årene. Så nå forsøker jeg å reversere den trenden så godt jeg kan. Her i Bergen liker jeg å bade i Alvøen, på Kyrkjetange og på Gamlehaugen.

Jeg besøkte Bergen Streetfood Festival, en ny festival som holdt til på Bergenhus festning. Festivalen var litt dårlig organisert, med tanke på at det kom veldig mange flere enn de hadde regnet med, så det ble alt for mye kø til at vi fikk prøvd ut så mye vi ønsket. I tillegg var det, etter min mening, veldig stive priser. Men for en stemning! Jeg håper virkelig dette gjentas, og organiseres litt annerledes neste år.

Vi fikk også tatt oss en liten roadtrip innover Hardanger og til Ulvik. Her var det så utrolig mye fint å se, og jeg håper vi får til flere slike turer utover sommeren.

Jeg har også fått plukket en del søppel, og det synes jeg er veldig fint. Det er tilfredsstillende å gjøre noe bra, samtidig som det er noe litt terapeutisk ved å plukke søppel. Merkelig nok. Jeg liker det! Det har vært så fint i nesten hele mai, med kirsebærblomster og blå himmel. Og verdens beste pizza med ramsløk som du finner på Hoggorm Pizza.

Helt til slutt i dette innlegget vil jeg gjerne kommentere et innlegg som toppblogger Sophie Elise har lagt ut i dag. Hun skriver mye bra i innlegget, men jeg reagerer litt på utsagnet om at vi ikke trenger å snakke mer om psykisk helse. Det snakkes for mye om psykisk helse, mener Sophie Elise, og hun sier også at de fleste har en diagnose, at terskelen er lav og at mange skriker høyt om sine problemer. Hun mener vi må slutt å snakke så mye om psykisk helse, og heller forsøke å forstå hva psykisk sykdom er.

For det første synes jeg det er merkelig at en person som selv skriver veldig mye om sine egne problemer kommer med en slik uttalelse. Og for det andre er det drøyt å si at de fleste har en diagnose. Det vil jeg i så fall gjerne se statistikk på. En diagnose får man etter å ha gått igjennom en god del tester og samtaler, det er i alle fall slik jeg har fått mine diagnoser. For det tredje synes jeg det er skummelt å si at vi nå har «snakket nok» om psykisk helse. Er det ikke nettopp igjennom å snakke om det at vi skaper forståelse? Om folk skal få inntrykk av at ingen vil høre om deres problemer eller psykiske helse, så vil kanskje terskelen for å be om hjelp heves betraktelig. Jeg synes rett og slett det er skikkelig trist at en person med så mye makt får seg til å skrive slikt, og spesielt med tanke på at hun i følge henne selv har eller har hatt både angstlidelser, depresjon, drevet med selvskading og også flere andre psykiske sykdommer. Jeg er sikker på at åpenhet kan være med på å spre kunnskap om psykisk sykdom. Det kan sikkert være noen måter som er bedre å tilnærme seg temaet på enn andre, men jeg håper virkelig ikke vi slutter å snakke om det. Det tror jeg ikke det blir mye forståelse av.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

18 Comments

 • Milla

  Enig. Det kan aldri snakkes for mye om. For eks den største andelen av selvmord i UK er menn. Psykiske lidelser er fremdeles så tabubelagt at mange tar heller sitt liv enn å spør om hjelp.

  27. mai 2018 at 9:30 pm Reply
  • Caroline

   Ja, nettopp. Og her i Norge er også de fleste menn, og det er også mange som tar selvmord som aldri har vært i kontakt med helsevesenet overhodet om tankene sine. Det er skremmende.

   28. mai 2018 at 8:05 am Reply
 • Tonje

  Så godt å se at du har fått så mye ut av den siste uken ?

  28. mai 2018 at 4:38 am Reply
  • Caroline

   <3

   28. mai 2018 at 8:05 am Reply
 • Susanne

  Jeg er så glad for at du har hatt gode dager! Måtte det bli mange av dem i sommer <3

  Angående innlegget til Sophie Elise; Jeg tror hun vil frem til at det snakkes for mye om helt vanlige følelser, som om det var psykiske lidelser. Og dermed utvanner begreper som angst og depresjon. Hun skriver «Det er som om de fleste har en slags diagnose».

  Men innlegget er uansett klønete formulert. Jeg måtte lese det flere ganger, og jeg er fortsatt ikke sikker på om jeg har forstått henne rett…

  28. mai 2018 at 10:13 am Reply
  • Caroline

   Ja, jeg forsto at hun mente det. Men derfor synes jeg hele innlegget var veldig selvmotsigende, om du forstår meg rett? Og veldig lett å misforstå, om vi i det hele tatt har forstått hun rett som du sier.

   28. mai 2018 at 10:25 am Reply
   • Susanne

    Ja, helt enig. Selvmotsigende, og med overskriften hun bruker ligger det an for misforståelser.

    28. mai 2018 at 10:41 am Reply
    • Caroline

     Ja, så jeg følte bare at jeg ville være klar på hva jeg tenker om saken, he he.

     29. mai 2018 at 8:59 am Reply
 • teabooks

  Så fint å høre at du har hatt en god periode! Jeg håper du får flere slike gode perioder fremover.

  Dont look at me er en ganske god ansiktsmaske, hvis jeg ikke husker feil. Er en liten stund siden jeg hadde den sist, men den og Rosy Cheeks er vel to av mine favoritter. Ellers liker jeg Veganese-balsamen, King of Skin bodybutter, Tea Tree toner, og Bûche de Noël ansiktsrens (hører til juleproduktene) godt, og hvis du noen gang kommer over Calacas shower gel eller Ponche shower gel fra Lush, så anbefaler jeg de. De er ikke tilgjengelige til vanlig, men det hendte de dukket opp f.eks. i det som tidligere var Lush Kitchen. Nå er jo kjøkkenet lagt ned, så vet ikke helt hvordan det fungerer med exclusives lengre. Kanskje er vi heldige og så blir de tilgjengelige på nytt i butikk. Det er lov å håpe. Litt kjedelig å nevne to produkter man ikke får tak i, men. Ellers er jo også Avobath badebombe veldig fin! Jeg kunne sikkert ha fortsatt i en evighet, så tror jeg stopper her ;)

  Håper du får en fin uke, Caroline!

  28. mai 2018 at 10:50 am Reply
  • Caroline

   Å, tusen takk for tips! Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde et badekar!

   29. mai 2018 at 9:00 am Reply
 • Øyvind

  Jeg bare må ta meg en badetur enten idag eller i aller nærmeste fremtid! Så utrolig varmt for tiden!

  28. mai 2018 at 1:48 pm Reply
  • Caroline

   Ja! Det er skikkelig forfriskende.

   29. mai 2018 at 9:00 am Reply
 • Hege

  Reagerte på tittelen til Sophie Elise sitt innlegg. Men når jeg leste det, forstod jeg det som om hun ikke mener vi skal snakke mindre om det, men heller hvordan vi prater om det. En ting er å synliggjøre og anerkjenne psykisk helse, men å snakke om hva og hvordan psykiske lidelser opptrer og hvordan pårørende/personer rundt kan vise forståelse har vi fremdeles en lang vei å gå… har selv opplevd å bli stående «på bar bakke» da vennene mine «som så tydelig hadde forståelse for angsten min», sluttet å ta kontakt eller invitere meg med på ting fordi de mente jeg aldri ble med uansett.. da kan jeg si en million ganger at jeg har angst, men om jeg ikke forklarer at jeg fremdeles ønsker å bli invitert og inkludert, selv om jeg i flertallet av tilfellene sier nei eller ikke møter opp i siste liten… da skjer det sjeldent en endring. Jeg mener bare at personer med psykiske lidelser kan ikke forvente at folk rundt dem skal forstå hvordan de har det, om de bare forteller diagnosen sin…

  Håper du får flere og lengre gode perioder fremover ? hjelper med sommerværet ja ?

  28. mai 2018 at 4:23 pm Reply
  • Caroline

   Hei! Takk for kommentar. Jeg tror også hun ville frem til det du sier, men jeg synes måten hun skriver det på ikke tydeliggjør hva hun vil. Det blir veldig selvmotsigende. Så derfor ville jeg bare klargjøre hva jeg tenker om det, i alle fall. He he. Trist å lese det du skriver, jeg tror det er slik for alt for mange.

   29. mai 2018 at 9:02 am Reply
 • June

  Herlig at du har hatt så fine dager <3

  28. mai 2018 at 9:03 pm Reply
  • Caroline

   <3

   29. mai 2018 at 9:01 am Reply
 • Gitte

  Det er så god stemning i dette innlegget! Herlig! Håper det blir flere av de gode periodene. Jeg har nettopp gitt bort noen iskremformer i plast som jeg aldri brukte. På nåværende tidspunkt har jeg heller ikke fryser, men jeg blir fristet til å investere i kvalitet og lage digg is nå! Og kjøpe søppelplukker på Jula!

  30. mai 2018 at 10:51 am Reply
  • Caroline

   Jeg angrer ikke på de isformene :D

   30. mai 2018 at 11:32 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.