Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Svar på spørsmålsrunde

1. februar 2018

Hvilke podcaster hører du på?

Jeg får dessverre ikke hørt halvparten av alt jeg ønsker å høre på, fordi jeg også har lyst til å bruke tiden min på mye annet også. Men jeg har i det siste hørt på Noia, og synes det kommer mye frem der om angst. Så synes jeg Hos Peder er utrolig spennende! Ellers liker jeg å høre på Pia og Psyken, Terapi, Krisemøte, Lørdagsrådet, Kroppen, Sånn er du, Konspirasjonspodden og BOBcast.

 

Hva får deg til å smile?

Mio, katten min, får meg til å smile ofte. Og også selvfølgelig Jørgen. Men jeg smiler også av f. eks fine situasjoner med dyr eller barn, folk som er snill med hverandre og Miranda Bailey i Grey’s Anatomy.

Hvilke filmer er dine favoritter?

Jeg er nok en av dem som har sett lite film sammenlignet med folk flest. Men jeg liker veldig godt Frida med hjertet i hånden, Bare skyer beveger stjernene, Forrest Gump, Into the Wild, Buzz Aldrin – hvor ble det av deg i alt mylderet, DEusynlige, Harriet the Spy (den eldste) og Harry Potter-filmene.

 

Hvordan endte du opp med så mange følgere? Var det et spesielt innlegg?

Nå vet jeg ikke hvilken plattform du sikter til? Om du sikter til blogg så føler jeg ikke at jeg har så mange lesere i den store sammenhengen, men for meg er det mer enn nok. Jeg har jo blogget i omtrent 10 år, så det har vel kommet flere og flere følgere etterhvert tror jeg. På Instagram og Snapchat så har jeg ikke noe klart svar. Folk liker vel kanskje det jeg legger ut/har lagt ut, haha. Men jeg vet jeg har fått en del følgere etter jeg begynte å snakke om overvekt og psykisk helse, så det er tydeligvis noe som mange engasjerer seg i. Jeg fikk også en del følgere fra SnapKollektivet, på den tiden jeg var medlem der.

Hvordan traff du Jørgen? Og hvordan havnet du i Bergen?

Jeg traff Jørgen igjennom internett da jeg studerte i Oslo. Etter at vi hadde møttes en god del ganger, og visste at vi ville satse på forholdet vårt, så ble det naturlig at jeg flyttet til han. Han hadde egen leilighet og det var ikke mye som holdt meg tilbake i Oslo. Jeg hadde heller ikke lyst til å flytte tilbake til Nord-Norge da, og var veldig klar for en ny start en ny plass. Bergen er fin sånn sett, og vi bor i et stille område samtidig som vi er nært byen. Det liker jeg veldig godt.

 

Tror du at du kommer til å hate at du er overvektig til du er slank? Eller tror du at du vil klare å legge fra deg det hatet?

Her vil jeg bare presisere at jeg ikke hater meg selv fordi jeg er overvektig. Jeg hater ikke meg selv i det hele og det store. Det jeg synes er vanskelig er at jeg på mange måter føler meg litt fanget fordi overvekten begrenser meg. Jeg har f. eks veldig lyst til å bare kunne jogge ute, men det kan jeg ikke fordi det ødelegger knærne mine. Og når man er overvektig så blir naturlig nok ofte alt veldig mye tyngre, man tar mer plass, det blir vanskeligere å finne klær som passer, man er mer utsatt for diskriminering osv. Så jeg vil gjerne gå ned i vekt, slik at slike ting kan bli bedre. Men jeg vet også at jeg gjør så godt jeg kan. Så jeg vil ikke si at jeg har et hat til meg selv eller overvekten, men jeg skulle gjerne sett at ting ble bedre. Til det må man bare være tålmodig, strukturert og ta tiden til hjelp.

Hvordan var du som barn? Skoleflink? Mye fritidsaktiviteter?

Jeg var egentlig ganske rolig, veldig fantasifull, empatisk, følsom, trygg på meg selv og var nysgjerrig til tusen. Favorittstedet mitt var biblioteket, og jeg leste veldig mye. Jeg var også skoleflink og generelt glad i å lære nye ting. Jeg fikk ikke toppkarakter i alt, men jeg lå som regel en del over gjennomsnittet. Nå ser jeg at jeg sikkert kunne gjort det bedre karaktermessig, fordi jeg brukte ikke mye tid på skolearbeid, men jeg synes også det er fint at jeg hadde et avslappet forhold til alt. Jeg har vokst opp i et kristent miljø, så jeg deltok i veldig mange fritidsaktiviteter. Blant annet svømming, volleyball, fotball, fritidsklubb, multimedia, sang, handtverk, reise og mye annet.

 

Skal du og Jørgen ha barn?

Det får tiden vise. Jeg tenker at livet kan være fullt av mening og dybde uavhengig av om man har barn eller ikke. Enn så lenge er jeg veldig glad i tanterollen.

Tar du kosttilskudd eller spiser du variert nok?

Jeg spiser egentlig variert nok, og tar blodprøver jevnlig hos legen. Det eneste jeg har hatt litt problemer med er D-vitaminmangel, så det tar jeg tilskudd av. I tillegg spiser jeg ikke sjømat, så jeg tar tilskudd av tran. Jeg forsøker å spise nok grønnsaker, og gjerne også varierte grønnsaker. Spesielt grønne grønnsaker, som brokkoli, salat, grønnkål, spinat og slikt. Ellers spiser jeg nøtter hver dag, og gjerne en eller to frukt eller bær.

 

Hva er det fineste med Nord-Norge? Når var du der sist?

Jeg var sist i Nord-Norge i august i fjor. Det er viktig for meg å dra nordover så ofte jeg kan, gjerne flere ganger i året. I år skal vi nordover i påsken, til sommeren og til jul. Det blir bra! Jeg tror ikke jeg klarer å velge kun én fin ting med Nord-Norge, det er så mye fint. Spesielt stillheten og roen, naturen, luften, midnattsol, lyse sommernetter, lite nedbør, nordlys, folks vennlighet, havet, dyrelivet og at det er så mye uberørt.

Hva er dine favoritter/nye oppdagelser etter at du begynte å utforske vegan- og vegetarmat? Og er det noen tips du vil dele til oss i samme båt?

Akkurat nå er favorittene mine halloumiost og kikertpostei fra Coop Vegetardag. Ellers så har jeg mer og mer begynt å venne meg til plantebaserte alternativer. Det har gått mye i kjøtterstatning fordi jeg ikke alltid har energien til å lage middag fra bunnen. Jeg elsker grønnsaksbollene til IKEA og falafler! Også har jeg begynt å bruke litt havrefløte og andre erstatninger for melk. Dessuten er jeg veldig glad i kikerter, bønner og linser (selv om magen min ikke alltid er like glad i dem, ha ha). Ellers går det en del i egg, ost og melkeprodukter, men jeg har veldig lyst til å prøve å kutte litt mer ned på det og.

 

Vil du forsøke en vegansk måned?

Ja, det har jeg veldig lyst til å prøve. Tror jeg skal prøve en uke først, og så øke etterhvert. Det må en del planlegging til for å klare det, så man må være klar. Men jeg har veldig lyst til å prøve, selv om jeg ikke har noen umiddelbare planer om å bli veganer.

Leste du noen gode bøker i fjor?

Det er ikke sikkert alle er enig med meg, men jeg leste «Min kamp»-serien til Karl Ove Knausgård i fjord, og jeg elsket den! Mulig jeg er sær, men det var noe provoserende, engasjerende, treffende og fascinerende med de bøkene.

 

Har du noen spennende reiseplaner for 2018?

Vi skal, som sagt, nordover både til påske, sommer og jul. Og å dra til Nord-Norge er veldig dyrt, så det er mulig at det ikke blir flere reiser i år enn det. Men det går fint, Nord-Norge er herlig. Ellers skal vi prøve å få til dagsturer og kanskje helgeturer her på Vestlandet, det er så utrolig mye fint å se her!

Kan du dele dine beste bilder fra 2017?

Det kan jeg! Jeg har spredt dem litt rundt omkring i dette innlegget.

 

Hvor gammel føler du deg?

Jeg er 28 år, og føler meg på mange måter som så gammel som jeg er. Også er det enkelte områder i livet der jeg føler meg som 16 år, og andre jeg føler meg som 40 år.

Kan du se for deg et liv uten husdyr?

Det er litt vanskelig for meg å se for meg et liv uten dyr, men jeg hadde nok greid det. Jeg synes dyr gjør livet bedre, men det er også mye ansvar. Jeg har lyst på hund, men det vet jeg at jeg ikke hadde klart akkurat nå. Men katt er veldig fint, det og. Mest av alt ville jeg hatt mange dyr, haha.

 

Følger du noen inspirerende fotoblogger?

Mener du fotografer? Følger Milla og Mariell, da. De er superflinke med kameraet.

Har du lest boken om Konmari-metoden, i såfall hva synes du om den?

Ja, den har jeg lyst! Helt ærlig så traff den ikke meg i det hele tatt. Spesielt fordi jeg er litt i mot hennes syn på enkelte ting, som f. eks det at man skal drive å pynte seg hjemme osv. Jeg tenker at jeg vil ha et litt mer avslappet liv – men alle må jo finne sin vei. Nå har vel aldri jeg vært så interessert i å rydde, og har heller aldri hatt mange klær eller ting. Så kanskje den boken ikke helt var for meg.

 

Liker du skrekkfilmer?

Huff, nei! Det er noe av det verste jeg vet. Jeg blir så utrolig redd. Har ikke sett skrekkfilm siden jeg var tenåring tror jeg.

Hvor høy er du?

Jeg er ca. 166 cm.

 

Hva er dine drømmer for fremtiden?

Jeg har noen drømmer som jeg tror at veldig mange av dere deler med meg, nemlig det å skrive en bok. Har veldig lyst å begynne å arbeide sånn smått med den drømmen i år, om det passer seg slik. Ellers drømmer jeg om et liv uten smerte, og et liv der jeg bare kan leve litt normalt. Om det er forståelig?

Du har så fin hud! Gjør du noe for å holde den slik?

Tusen takk! Jeg tror nok at jeg, bank i bordet, er velsignet med gode gener når det kommer til huden min. Jeg har aldri vært spesielt plaget, men det kan jo hende jeg blir det en gang. Hører det er mange som blir det etter de fyller 30 år, men jeg krysser fingrene for at jeg slipper. Uansett… Jeg gjør noen greier som kanskje har noe å si, blant annet bruker jeg omtrent aldri sminke. Så kanskje det gjør at huden puster bedre? Jeg aner ikke, haha. Ellers drikker jeg mye vann og er veldig lite i solen (pluss at jeg alltid bruker solfaktor 50 i fjeset om sommeren). Jeg bruker dagkrem fra Lumene hver gang jeg dusjer, og også nattkrem og CC Correcting Color Cream fra Lumene i blant.

 

Hvis du kunne reist hvor som helst, og fått reisen gratis, hvor ville du har reist?

Kanskje Finnmark, Gotland, Færøyene, Grønnland, Tahiti eller New Zealand.

Leser du diktbøker? I så fall, har du noen å anbefale?

Ja, leser en del poesi. Jeg vil anbefale å stikke innom nettsidene til Flamme Forlag. Jeg leser som oftest poesi som er utgitt av dem, og der er det veldig mye spennende og bra!

 

Hva er din favorittblomst?

Hm, det er et spørsmål jeg faktisk ikke har tenkt så mye over. Kanskje peoner!

Har du noen gang vurdert å bo i utlandet?

Nei, det tror jeg aldri jeg har vurdert. Ikke seriøst i alle fall. Om jeg skulle flytte fra Norge tror jeg det måtte ha vært til Danmark eller Island. Men jeg føler at det er så godt å bo her, så jeg vil ikke flytte.

 

Hva er dine tre favorittblogger?

Dette er veldig periodebestemt, men om jeg må velge tre så blir det nok Hjartesmil, Stine Friis og Sirivil. Alle disse tre fremstår som ærlige, oppegående og reflekterte jenter. De inspirerer meg til å engasjere meg, tenke litt lengre og til åpenhet. For meg bør en blogg være mye mer enn bare noe pent å se på, jeg liker at det er personlig innhold.

Har du noen gang møtt en bloggleser?

Hm, det er jeg faktisk litt usikker på. Men jeg har flere ganger møtt noen som enten har hørt podcasten min eller følger meg på sosiale medier. Det er like merkelig hver gang, haha, men også veldig stas. Jeg fremstår sikkert som litt perpleks på folk som møter meg, men hjertet mitt blir varmt av sånt!

 

Ser du for deg å fremdeles bo i Bergen om 10 år?

Ja, det ser jeg for meg. Selv om jeg holder kortene i livet relativt åpne.

Hvem hadde gjort deg starstruck?

Josh Groban! Haha, det hadde vært innmari gøy å møte han en gang. Eller noen av skuespillerne i Harry Potter eller Doctor Who.

 

Hvilket sosialt medie hadde du ikke klart deg uten?

Facebook står nok høyest på listen, men det er kun på grunnlag av at jeg holder kontakt med venner der. Men jeg tror nok jeg hadde klart meg uten alle, om jeg måtte. Er glad i både bloggen min, Snapchat og Instagram – men alt med måte.

Hva er favorittdialekten din?

Jeg synes det er veldig mange fine dialekter her på Vestlandet, egentlig.

 

Hvordan var du som fjortenåring?

Ekstremt følsom, ha ha. Men også veldig snill.

Hvilken TV-serie gjør deg alltid glad?

Modern Family, kanskje. Eller Solsidan.

 

Hvorfor sier du så ofte at du skal slette deg fra Snapchat?

Jeg tror bare at jeg har sagt det to ganger, men det er kanskje ofte i noens verden. Greia er vel at jeg er en veldig ubestemt person, det er en av mine aller største uvaner (spør bare familien og vennene mine). Så da blir det ofte til at jeg tar en beslutning, men så ombestemmer jeg meg. Og det synes jeg det skal være lov å gjøre. Snapchat er en veldig krevende kanal, i alle fall når jeg benytter den til å være såpass åpen og personlig. Og da kan det noen gang føles litt for mye for meg. Jeg har lært meg å ta pauser nå, da. Får vi håpe, ha ha!

Hvilke norske TV-serier følger du med på?

Akkurat nå ser jeg Kjendis-Farmen, Tid for hjem, Stjernemøte, Mesterens Mester, Første date, Hver gang vi møtes, Skavland og Nytt på nytt.

 

Har du vært i Grenland (Porsgrunn/Skien) før?

Ja, mange ganger! Har familie som bor i Stathelle.

Hvem skulle du gjerne sett på Hver gang vi møtes, og hvorfor?

Godt spørsmål! Jeg vil gjerne se Maria Mena, fordi jeg elsker både tekstene og formidlingsevnen hennes. Og Bjørn Eidsvåg, fordi han har mange interessante låter. Det kunne også vært innmari stilig å ha med en fra Karpe Diem! Og Maria Solheim, hun er så flink. Og kanskje også Øystein Sunde. Eller Cezinando. Eller Gabrielle!

 

Hvordan ser drømmehuset ditt ut?

Skulle gjerne hatt et lite hus ved havet i Nord-Norge. Med stor hage! Og et eget rom der jeg kan skrive og lese, med bøker på alle veggene. Men jeg tenker i alle fall at jeg ikke trenger noe svære greier. Det hadde vært fint med to bad, et med badekar og et med dusj. Og et litt stort kjøkken.

Hva synes du om TV-serien Broen?

Jeg har sett alle sesongene, bortsett fra den som går nå. Jeg må huske å se den før den tas vekk fra NRK Nett-TV! Men uansett, jeg synes det er en bra og spennende serie, god underholdning.

 

Hvor stor leilighet har du og Jørgen? Eier dere eller leier?

Tror den er på rundt 75 kvadratmeter, og over to etasjer. Vi eier.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

13 Comments

 • Livets rose

  Spennende å lese svarene fra spørsmålrunden din! Takk for godt tips om Flamme forlag. Jeg leser mye poesi og ser at jeg har lest flere bøker derfra, men alltid fint å oppdage noen nye.

  Drømmehuset ditt hørtes fint ut. Jeg har allerede drømmeleiligheten, og her har jeg et kontor til lesing og skriving. I tillegg bruker jeg rommet til selvportretter og dråpefoto. Det er fint med et eget sted man kan finne roen til sånt.

  Så artig å høre at du har familie på Stathelle, jeg bor i Kragerø som bare er 40 minutter unna.

  Likte veldig godt bilde nr. 2 i innlegget, med frost på bladene.

  Ønsker deg en fin avslutning på uka :-)

  1. februar 2018 at 6:23 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for kjempefin kommentar, blir alltid så glad for å få kommentarer fra deg!

   1. februar 2018 at 7:32 pm Reply
   • Livets rose

    Så hyggelig å høre! Jeg blir alltid i godt humør av å lese bloggen din. Du har egen ro over deg, samtidig som du er inspirerende og klok. Jeg liker slike mennesker. Jeg er tilnærmet venneløs (frivillig), men om jeg noen gang skulle hatt en venn – tror jeg du er en jeg hadde vært kompatibel med :-)

    1. februar 2018 at 7:44 pm Reply
    • Caroline

     Wow, det er jo det beste komplimentet man kan få. Tusen takk, det varmet virkelig hjertet mitt!

     1. februar 2018 at 7:50 pm Reply
 • Liv

  Må bare legge igjen en hilsen og si at podcasten din er blitt en favoritt hos meg, har hørt alle episodene i løpet av de siste par dagene. :)

  1. februar 2018 at 9:24 pm Reply
  • Caroline

   Wow, tusen takk! Det var helt utrolig hyggelig å høre!

   2. februar 2018 at 11:05 am Reply
 • Skogfrue

  Godt å høre at det er flere enn meg som ikke fikk Konmari til å funke – jeg falt av der hun ba meg om å kaste bøkene mine. Virkelig??? Jeg leverte hennes tilbake til biblioteket umiddelbart. ;)

  2. februar 2018 at 8:30 am Reply
  • Caroline

   Haha, ja, sant! Synes ikke det er så fint å drive å kaste masse greier uansett.

   2. februar 2018 at 11:05 am Reply
 • Susanne

  Det bildet av bryggen…magisk!!

  2. februar 2018 at 7:30 pm Reply
  • Caroline

   <3

   3. februar 2018 at 11:59 am Reply
 • Renate

  Gøy at du har familie på Stathelle! :D (Og gøy at noen spurte om det, at flere fra området leser bloggen din <3)

  4. februar 2018 at 8:14 pm Reply
  • Caroline

   Hehe, ja!

   4. februar 2018 at 10:18 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.