Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Uke 4, 2018

31. januar 2018

Uke 4 er overstått, og vi går nå inn i februar. Tiden flyr, som man sier. Denne uken har, som hele januar egentlig, vært utfordrende og vanskelig på mange måter. Jeg er visst inne i en slik periode nå, og da gjelder det bare å klamre seg fast i de fine stundene og å holde ut. Spesielt er det søvnen som er problematisk, og alt som kommer som følge av lite søvn. Men uken har også gitt meg nye lærdommer, ny kunnskap og veldig fine øyeblikk. Det skal man ikke kimse av!

Ukens låt: Ballettdanseren med Virkelig og Her e æ med Christel Alsos.

Filmer sett: 1 stk. Jeg så Sameblod, og synes den var både sterk og bra. Den var litt annerledes enn jeg hadde forventet, men det gjorde egentlig ikke så mye. Det er en film som jeg synes alle bør se. Les mer om filmen her.

Ukens TV-serie: Det har gått mye i Grey´s Anatomy, men jeg har også sett på Jane the Virgin, Grace & Frankie og New Girl.

Dokumentarer sett: 2 stk. Lawyers, Guns and Honey og Unrest. Den første handlet om honning, og bransjen som holder på med honningproduksjon. Jeg synes egentlig, for å være ærlig, at den var ganske langtekkelig og kjedelig. Men har hørt at de andre episodene i serien er bedre, og de handler om andre ting enn honning. Unrest var skikkelig, skikkelig virkningsfull. Den handler om kronisk utmattelse og sykdommen ME. Jeg synes det var en veldig sterk dokumentar som jeg virkelig følte på kroppen.

Bøker lest: 2 stk. «Slutten på verden slik vi kjenner den» av Erlend Loe og «Manifest for folk flest (hvem vi er & hva vi gjør)» av Johan Harstad. Boken av Erlend Loe er den siste i serien om Doppler, og jeg synes også kanskje at det er den beste av dem. Den var veldig morsom, smart, merkelig og absurd. Og boken av Johan Harstad er en veldig tynn og liten bok, men det står mye smart i den. Den er litt samfunnskritisk, og det liker jeg.

Ukens podcast: Hørte alle episodene av Noia denne uken, en podcast som handler om angst. Jeg synes Noia er interessant, lærerik, ærlig og viktig. Spesielt synes jeg episoden om pårørende er fin, og også episoden om angsten for angsten. Dette er en podcast jeg er innmari takknemlig for, og jeg har så lyst til å vise den til alle jeg kjenner. Samtidig har jeg kjent på enkelte ting etter jeg hørte ferdig. Blant annet skulle jeg ønske at de kunne ha en episode om generalisert angstlidelse, en episode om alle de som er ufør pga. angsten (som faktisk er ganske mange), en episode om når behandling ikke fungerer, mer om det fysiske aspektet ved angst og også litt mer om skam og skyld. Håper virkelig det kommer flere episoder, jeg har sendt en mail til dem med mine tanker og de ble tatt veldig godt i mot.

Ukens opptur: Frisørtime! Jeg klippet meg kort, og det er faktisk veldig deilig. Jørgen har også vært en eneste stor opptur denne uken, han er min helt. Han kom hjem en dag med blomster til meg, og tok meg med på kafé. Også fikk jeg en tegning av Milla, der hun hadde tegnet meg! Det var enormt stas. I tillegg kom det nye pokémonstere til Pokémon GO, yei.

Ukens innkjøp: Ingenting annet enn mat. Føles ganske godt, egentlig. Jeg føler meg flink med pengene mine for tiden, og sparekontoen vokser.

Ukens engasjement: Jeg har skrevet en kronikk om diskriminering av overvektige denne uken, og virkelig jobbet med den. Det føltes som hodet mitt ikke ville samarbeide, men jeg gjorde så godt jeg kunne. Og kronikken er sendt inn, så det blir spennende å få tilbakemeldinger på den. Det er et tema som er såpass personlig og nært, så det kan være vanskelig å skrive saklig om det, men jeg har virkelig forsøkt.

Null-godis-prosjektet: 4 uker uten godteri, melkesjokolade, iskrem, brus, kaker og alt annet med mye sukker. Ikke verst, egentlig. Og det merkeligste av alt er at det egentlig ikke har vært noe vanskelig. Hvem skulle egentlig tro det? Denne lørdagen lagde jeg cookies og vi spiste popcorn.

Ukens mat: Denne uken var det ganske godt med spagetti og kjøttdeig, egentlig. Og lasagne. Det ble en del enkle middager, men slik er det i blant.

Ukens nedtur: Blant annet at jeg måtte droppe noen sosiale sammenkomster fordi jeg var så dårlig.

Ukens lærdommer: Ganske mye, faktisk! Ha ha. Jeg har reflektert mye over dette med åpenhet, og spesielt å være åpen om psykisk helse på internett. Det har blitt mange fine samtaler med følgerne mine om dette, og jeg har vel egentlig kommet frem til at åpenhet er viktig og bra. Samtidig kjenner jeg at for min del er det viktig at jeg ikke deler alt, kun det som jeg føler meg komfortabel med. Jeg har også kommet frem til at det er fullt lovlig å ikke svare på telefonen når den ringer, eller å svare på meldinger med en gang. Og at når man skriver ned alt man kjøper, så kan det føre til at man kjøper mindre. I tillegg har det virkelig sunket inn at smart og intelligente folk også har sine feil, og å forgude folk som regel kun fører til at man aldri føler seg god nok selv.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

8 Comments

 • Linda

  Hei! Mykje å kjenna seg igjen i her og rett og slett behagelig å lesa likavel, fordi du skriv so godt! Du er kjempefin på håret, kjeksene ser latterlig gode ut og katten deres…so søt! PS. Kan eg lese kronikken?

  31. januar 2018 at 8:18 pm Reply
  • Caroline

   Awww, tusen takk for en så fin kommentar! <3 Jeg skal poste kronikken når den publiseres, og om den ikke blir publisert så publiserer jeg den selv ;)

   31. januar 2018 at 9:36 pm Reply
 • Hilde

  Liker disse ukentlige oppdateringene veldig godt! Både du og Jørgen er helter ❤️

  1. februar 2018 at 9:53 am Reply
  • Caroline

   <3<3<3<3

   1. februar 2018 at 11:07 am Reply
 • Maja

  Jeg har også sett Sameblod. Fantastisk film! Har den faktisk på pensum dette semesteret :)

  1. februar 2018 at 3:46 pm Reply
  • Caroline

   Å, så kult!

   1. februar 2018 at 3:55 pm Reply
 • mona

  Hei, Caroline! Jeg er ikke så flink til å kommentere (hverken på din eller andres blogger), men jeg følger med på din og leser det aller aller meste. Koser meg med å lese! Prøver å bygge opp min egen blogg (uten å lykkes helt, fordi formen og skrivelysten og alt svinger sånn, blant annet), og det er masse inspirasjon å finne hos deg. Så, takk for det, og fortsett å skrive!

  2. februar 2018 at 1:11 pm Reply
  • Caroline

   Å, tusen tusen takk! Det var en utrolig hyggelig kommentar! Heier på bloggingen din!

   2. februar 2018 at 7:21 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.