Tips til hva du kan se på NRK Nett-TV for tiden

2. desember 2017

Det ligger nesten uendelig mye bra og interessant på internett, det tror jeg vi alle vet. Men man har jo selvfølgelig ikke tid til sikkert en brøkdel av alt, så derfor setter jeg pris på tips fra andre. I dette innlegget skal jeg gi dere noen tips til hva dere kan se på NRK for tiden, som i alle fall har gitt meg noe. Om du har noen tips du også, så legg dem gjerne i kommentarfeltet.

 • Helene sjekker inn. En serie som gir god innsikt i hvordan det er å leve på ulike institusjoner i Norge. Jeg har lært veldig mye av å se den, og synes den tar opp så mye viktig.
 • Da vi styrte landet. Om du er litt interessert i politikk er denne serien ganske så unik. Selvom jeg personlig gjerne skulle sett enda mer, og at de gikk enda mer i dybden, så synes jeg konseptet er utrolig spennende. Her møtes Norges statsministere som enda er i live, og forteller om sine perioder som ledere over landet.
 • DiCaprio – før syndefloden. Denne dokumentaren ligger ute til 26. desember, og skulle vært skolepensum spør du meg. Handler om miljøvern.
 • Sannheten om hiv. Dokumentar om hiv, ligger ute til januar. Moralsk panikk brøt ut under aids-epidemien på 80-tallet. I dag er ikke hiv en dødsdom lenger, og kanskje kan viruset utryddes. Forskere, helsepersonell, hiv-positive og støttespillere forteller.
 • Er du rasist? Nederlandsk dokumentar om rasisme og det som kanskje kan kalles hverdagsrasisme. Nye, banebrytende studier avslører hvorfor mennesker kan være rasistiske. Kan vitenskapen hjelpe oss å endre vår forutinntatthet?
 • P3 sjekker ut. Små episoder om forskjellige, interessante tema.
 • Voldtatt. En dokumentar om voldtekt, og om å anmelde voldtekt.
 • Historier om fødselspsykose. Fødselspsykoser gir seg utslag i ekstreme humørsvingninger, underlige og farlige tanker, paranoia og vrangforestillinger. Vi får følge Jenny og Hannah, to britiske kvinner som sammen med sine familier kjemper mot den skremmende tilstanden. I motsetning til mange, får de god hjelp fra helsevesenet, slik at de samtidig får være sammen med de nyfødte barna sine.
 • Jul i Svingen. Superkoselig julekalender!
 • Three Girls. Britisk dramaserie basert på virkelige hendelser. I den lille byen Rochdale blir flere unge jenter utsatt for overgrep. Hvorfor blir det ikke oppdaget?
 • Brenners bokhylle. Jeg elsker denne serien, og det tror jeg mange som liter litteratur vil gjøre også.
Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Hedda

  Takk for tips! «Helene sjekker inn» og «Da vi styrte landet» er veldig interessante og laererike!

  2. desember 2017 at 4:41 pm Reply
  • Caroline

   Enig!

   2. desember 2017 at 9:29 pm Reply
 • sovikanna

  Tusen takk for mange gode forslag, dette innlegget satt jeg stor pris på! Skal se gjennom samtlige av de dokumentarene du anbefalte, de virket veldig spennende og lærerike :-)

  4. desember 2017 at 1:11 pm Reply
  • Caroline

   Så bra! <3

   4. desember 2017 at 2:04 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.