Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Når man aldri kan gi et nytt svar

4. desember 2017

Mandag, dere. Jeg forsøker å blogge ca. hver dag for tiden, det er ikke alltid like lett. Spesielt når det ikke skjer så veldig mye, og jeg i tillegg ikke har all verdens med energi. Men jeg forsøker å blogge litt likevel, fordi det føles fint å være produktiv på en eller annen måte. Om det gir noen mening?

Det er noe jeg har tenkt mye på den siste tiden, og det er dette med at jeg aldri kan gi et nytt svar når folk spør meg hvordan det går med meg. Egentlig tror jeg det er veldig få som spør meg hvordan jeg har det, og som virkelig vil vite det. Ofte får jeg inntrykk av at det er en høflighetsfrase, og jeg svarer som regel da at jeg har det fint. Fordi jeg kjenner at jeg ikke orker å svare noe annet, det tar faktisk mye av meg. Det er så mye enklere å si at det går bra, for jeg har jo mange fine stunder og. Men når venner og familie spør så føler jeg ofte at jeg er svar skyldig, og at jeg må si det som det er. At det ikke går så bra, i alle fall ikke hele tiden. Og det er litt trist. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har folk i livet mitt som ønsker å vite hvordan jeg har det, samtidig blir jeg så lei meg for at jeg aldri kan svare at det går bra med meg. Det gir meg noen ganger en følelse av at jeg er en byrde, en fiasko og at jeg er et dårlig, svakt og mislykket menneske som aldri kan komme meg videre. At jeg nå har vært i denne tilstanden i flere år, uten at det har skjedd noen nevneverdige endringer i positiv retning. Det gjør meg selvfølgelig litt motløs, det gjør det.

Jeg vet at de som spør meg om hvordan jeg har det mener det i den aller beste mening, og jeg er absolutt takknemlig for det. Kanskje det handler mest om at jeg er sliten av å snakke om at jeg ikke har det bra. Jeg liker aller best å ha det gøy når jeg snakker og er sammen med venner og familie. Slippe å tenke på det som er vondt. Men av og til trenger man å snakke om det, selvom det er ubehagelig og vondt. Sukk, dette er så vanskelig. Hva tenker dere?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • Hedda

  Det er definitivt et ladet spoersmal; blir forvirret selv for hvordan det er forventet at jeg skal svare og i hvilke situasjoner det er rettferdig/greit aa spoerre andre; spesielt hvis man har en mistanke om at de ikke har det saa enkelt/greit. Noen oensker kanskje aa bli spurt generelt, andre oensker kanskje som regel ikke aa bli spurt om det; og kanskje man oensker det en dag, men ikke den neste dagen. Er ikke enkelt, nei! :D

  4. desember 2017 at 9:24 pm Reply
  • Caroline

   Nei, huff, haha.

   5. desember 2017 at 9:50 am Reply
 • Liv

  Jeg føler det litt på samme måte.. Tar meg selv i å svare at «det går greit», fordi at å si at det går bra er en løgn, samtidig som det føles slitsomt å skulle fortelle hele sannheten hver gang noen spør. Jeg er litt redd for å oppfattes som negativ.
  Samtidig trenger man å få det ut, at ting føles tungt noen ganger. Det er viktig tror jeg, selv om det er vanskelig eller vondt. Man kan ikke bære alt selv. :)

  4. desember 2017 at 9:24 pm Reply
  • Caroline

   Ja! Jeg er også veldig redd for at jeg alltid skal oppfattes som negativ…

   5. desember 2017 at 9:49 am Reply
 • Renate

  Jeg tenker det er godt å ha noen å snakke med når man har det vondt. Samtidig tenker jeg det er godt å kunne snakke og le og ha det gøy når man er med venner og familie, bare fokusere på det positive der og da. Men jeg tenker også at det av og til kan være litt godt å få snakket ut om ting man synes er vanskelig akkurat da. Selv er jeg altfor dårlig på å snakke ut med venner dersom ting er litt vanskelig der og da (det føler jeg er lettere med de aller nærmeste).

  Nei, jeg vet ikke helt jeg. Uansett føler jeg meg så mye bedre når jeg får snakket med noen, selv om de ikke alltid har et godt svar. Bare det å ha noen å lufte tankene til.

  4. desember 2017 at 11:09 pm Reply
  • Caroline

   Skjønner hva du mener! Jeg tror jeg foretrekker å bruke mine aller nærmeste og terapeut til å snakke om ting. Og synes det er tungt og vanskelig da også, haha. Ikke lett dette!

   5. desember 2017 at 9:30 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.