Jeg hadde tenkt å være superinspirerende

4. oktober 2017

Hei, dere. I dag er det dag fire av kjøttfri oktober, og jeg synes ikke det har vært noen problemer med å spise kjøttfritt til nå. Det som likevel er et problem for meg er at jeg ikke er i spesielt god form om dagen, og har både lite energi og andre ting som gjør at jeg ikke får til halvparten av det jeg ønsker. Jeg hadde tenkt å være superinspirerende, og jeg hadde tenkt å lage og å poste mange spennende oppskrifter på bloggen osv. Men det får jeg dessverre ikke til slik som ting er nå. For å være ærlig blir middagene veldig lettvint nå om dagen, og gjerne består dem av kjøtterstatninger. Som mange av dere vet så ønsker jeg å lage maten min fra bunnen av, men noen ganger er man i perioder der man dessverre ikke kan få det til. Jeg håper på bedre dager snart, slik at jeg kan prøve ut noen spennende oppskrifter som jeg kan dele med dere. Heldigvis er det en stund igjen av oktober. Enn så lenge kan jeg jo dele noen av produktene jeg har spist til middag i det siste, om dere også har dager der mat fra bunnen blir vanskelig:

 • Disse veganbollene fra Hoff falt virkelig i smak hos meg. De ble sprø utenpå og myk inni, og er også uten soya. Jeg kjøpte de på Rema.
 • Jeg liker også Hoff sine burgere, begge to kan oppleves som litt tørre – men med riktig tilbehør går det helt fint.
 • Om du har IKEA i nærheten så synes jeg deres grønnsaksboller er kjempegode. De serveres i restauranten, men man kan også kjøpe de med seg hjem.
 • IKEA selger også grønnsakskaker som falt i smak hos meg.
 • Hälsans Kök har produkter man nå kan finne i de fleste butikker, og jeg anbefaler nuggets. Ellers har jeg hørt fra andre at schnitzel også er veldig godt.
 • Rema har også egne vegetarprodukter. Jeg liker bollene og nuggets godt.
 • Ellers finnes Oumph også nå i de fleste butikker, jeg liker den som heter Thyme Garlic best. Oumph kan brukes på samme måte som man bruker kjøtt.
 • Fjordland har to kjøttfrie ferdigretter, og jeg liker begge to veldig godt. Men det er mer lunsj enn middag.
 • Hos Kiwi finner du også ferdigretter, to som er tilsatt Oumph og en vegetarlasagne. Jeg har bare smakt den med karri og kokos, men likte den godt.
 • Coop har nå fått inn veldig mange nye produkter som man brukes i middagen. Jeg har bare smakt på burgerne, og de falt ikke helt i smak. Men har kjøpt inn en del av de andre produktene, og jeg gleder meg til å prøve.

Om du har noen flere tips så skriv dem gjerne i kommentarfeltet. Også håper jeg på at jeg snart er tilbake med litt mer inspirasjon på mat fra bunnen. På fredag er jeg å finne på Vegansnappen, så følg meg gjerne der.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

8 Comments

 • Hedda

  Middager med kjøtterstatning er ambisiøs/slettes ikke lettvint middag hjemme hos meg, så kan være mer enn nok inspirerende. Så kult at du skal være på vegansnappen!

  4. oktober 2017 at 12:46 pm Reply
  • Caroline

   Å, det var egentlig veldig godt å høre; tusen takk!

   4. oktober 2017 at 1:42 pm Reply
 • Gitte

  Synes allerede du er kjempeinspirerende! Jeg har lenge tenkt på å ha en kjøttfri måned, men det et først nå jeg er motivert nok til å gjennomføre. Trodde faktisk det skulle være vanskeligere enn det har vært så langt, men vi får se hva slags utfordringer som dukker opp etter hvert. I morgen reiser jeg med karateklubben til Berlin f.eks., men jeg regner med at det skal gå fint. Må bare granske menyen ekstra grundig, tenker jeg.

  5. oktober 2017 at 1:17 pm Reply
  • Caroline

   Så bra!!! Tror Berlin skal være en fin by til å spise kjøttfritt i. Og selvom det ikke står vegetarmat på menyen kan de ofte fikse det likevel. Her er noen tips forresten: https://www.happycow.net/europe/germany/berlin/

   5. oktober 2017 at 1:51 pm Reply
   • Gitte

    Takker! Ja, har inntrykk av at det er stort utvalg av vegetarrestauranter og at tyskere tenker miljøvennlig. Sist jeg var på tysk supermarked, hadde de kun papir- og tøyposer f.eks.

    5. oktober 2017 at 3:31 pm Reply
    • Caroline

     Yei!

     6. oktober 2017 at 11:10 am Reply
 • Livets rose

  Det er mange måter å inspirere på, og jeg tenker at det er flott at du også deler produkter som er lett tilgjengelig. Det er klart at man helst ønsker at mye av maten skal være laget fra bunnen av, men folk flest gjør jo uansett ikke det hele tiden. Jeg tror det kan være enklere for noen å prøve vegetar/vegansk når det er ting de er «vant til» også. En soyaburger er liksom ikke så skremmende som en hjemmelaget bønneburger for enkelte, hehe! Selv om jeg helt klart liker begge deler.

  Det er ikke alltid man strekker til med tid og energi. Jeg vet godt hvordan det er selv, når jeg gjerne vil legge ut masse inspirerende veganske oppskrifter på bloggen. Det blir en god del, men ikke på langt nær så mye som jeg ønsker til tider.

  Synes du skal være stolt av det du gjør, både med kjøttfri oktober og med å dele gode tips her på bloggen.

  Jeg har forresten en konkurranse på bloggen nå, hvor du kan finne en vegansk kokebok: https://livetsrose.net/2017/10/03/hostgave-til-en-tilfeldig-leser

  8. oktober 2017 at 12:54 pm Reply
  • Caroline

   Å, tusen takk for fin kommentar. Det setter jeg stor pris på! Og jeg har selvfølgelig deltatt i konkurransen din nå :D

   8. oktober 2017 at 4:34 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.