Et oppgitt innlegg om diskriminering av overvektige og regjeringens forslag til statsbudsjettet

12. oktober 2017

Dette her, dere, dette er en vanskelig dag for meg i utgangspunktet. Så hvorfor ikke bruke bloggen til å få ut litt frustrasjon? For nå er jeg innmari lei! Jeg så på siste episode av «Nytt på nytt» her om dagen, og selv om jeg (dessverre) er veldig vant til at overvektige diskrimineres og harseleres med i svært mange TV-programmer, så gjør det ikke mindre vondt. Faktisk gjør det bare mer og mer vondt. I denne episoden var overvektige et gjennomgående tema, og det er rett og slett forkastelig at «Nytt på Nytt»-redaksjonen ikke kan lage humor uten å gå til angrep på gruppene i samfunnet som allerede har det tøft.

Jeg er så uendelig lei av at det er legitimt i vårt samfunn å diskriminere og gjøre narr av overvektige, og at omtrent ingen reagerer eller gidder å stå opp i mot det som skjer rett foran øynene på oss. Hele tiden. Har vi blitt så vant til at overvektige får gjennomgå at vi rett og slett har sluttet å tenke? Dessuten, de eneste jeg ser kjemper for denne saken er overvektige selv. Og tro meg, det er så veldig vanskelig å stå i denne kampen i offentligheten. For som overvektig er man regelrett målskive, og man blir omtrent aldri tatt seriøst. Jeg ønsker meg flere på banen, ikke bare overvektige selv. Vi trenger å vite at vi ikke står alene i dette, og at INGEN skal måtte godta å motta kommentarer og diskrimineres på grunn av utseende sitt. Det er IKKE greit!

En annen ting jeg synes er helt på bærtur er enkelte punkter på forslaget til statsbudsjettet, som ble lagt frem fra regjeringen i dag. Regjeringen ønsker nå å ta vekk all støtte til en rekke frivillige organisasjoner, blant annet:

 • Biologisk-dynamisk Forening
 • Bondens marked
 • Dyrebeskyttelsen
 • Dyrevernalliansen
 • Dyrevern Ung
 • Hest og Helse
 • Kvinner i skogbruket
 • Matsentralen Oslo
 • Matvett AS
 • Natur og Ungdom
 • Nettverk for GMO-fri mat og fôr
 • NOAH – for dyrs rettigheter
 • Norsk Kulturarv
 • OIKOS – Økologisk Norge
 • Ungt entreprenørskap
 • Vitenparken
 • 4H Norge

Samtidig vil de gi hele 2 millioner kroner til pelsdyrnæringen! Om ikke det er forkastelig, så vet sannelig ikke jeg. Jeg forstår det bare ikke, skal vi virkelig gå baklengs inn i fremtiden? Nå er jeg ganske sikker (håper i alle fall) på at KRF og Venstre vil sette en stopper for dette, men likevel… At de kan komme med et slikt forslag, det er knusende. Jeg blir så utrolig skuffet. Regjeringen foreslår også å øke prisen på kollektivtransport, elbiler og miljøvennlige opplevelser i statsbudsjettet for 2018. Hvordan skal vi kunne nå klimamålene om det ikke legges opp til det? Det bør jo lønne seg å velge miljøvennlig. I statsbudsjettet foreslår regjeringen også å forkaste ideen om en lov mot matkasting, som pålegger butikker og matprodusenter å gi bort spiselig mat de ikke får solgt. De ønsker heller ikke å oppjustere barnetrygden, som har stått uendret siden 1996 (!), og de forslår å øke makspris på barnehageplass. Jeg sier ikke at det ikke er mye bra i statsbudsjettet også, det er bare skuffende at de nedprioriterer det som (i alle fall jeg ser på) som viktig.

Hva tenker dere?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

12 Comments

 • Milla

  Enig, enig, ENIG!

  12. oktober 2017 at 4:52 pm Reply
  • Caroline

   <3

   12. oktober 2017 at 6:48 pm Reply
 • Hjertejubel

  Altså… Nå er dette egentlig noe av det første jeg leser mtp statsbudsjettet, men første tanke er DET MÅ DA VÆRE EN VITS?! Snakk om bakvendland, jizes! Også helsesektoren ble nedprioritert, og jeg undrer.. hva er det som egentlig blir prioritert?

  12. oktober 2017 at 5:02 pm Reply
  • Caroline

   Vel, veier og slikt står høyt.

   12. oktober 2017 at 6:48 pm Reply
   • Hjertejubel

    Herresverre…. blir så oppgitt!!

    13. oktober 2017 at 12:14 am Reply
    • Caroline

     Ja!

     13. oktober 2017 at 10:38 am Reply
 • Susanna

  Så bra du tar opp dette med fettforakt, synes dette temaet er helt fraværende i den offentlige debatten i Norge dessverre. VG og Dagbladet er belemret med simpel reklame om slanking og at tykk er feil og tynn er bra. Blir så trøtt! Lady Dahmer har skrevet masse om dette på bloggen sin som virkelig anbefales om du ikke har lest henne tidligere. God torsdag!

  12. oktober 2017 at 7:13 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for tips!

   13. oktober 2017 at 10:37 am Reply
 • hedda

  Jeg har aldri skjoent hvorfor fatshaming er saa normalisert eller hvorfor det er saa mye empatimangel rundt dette emnet :( Saa jeg skjoenner frustrasjonen.

  12. oktober 2017 at 7:22 pm Reply
  • Caroline

   <3

   13. oktober 2017 at 10:37 am Reply
 • Elena

  Jeg er så lei meg på dyrenes vegne.

  12. oktober 2017 at 11:25 pm Reply
  • Caroline

   <3

   13. oktober 2017 at 10:38 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.