Halloumiburger

29. oktober 2017

Endelig kommer denne oppskriften, som jeg har lovet dere så lenge. Heh, beklager det! Den er basert på denne oppskriften, og dere… Den er nå blitt en av mine livretter. Bare sier det! Serverte burgeren hos svigers også, og den falt veldig i smak. I tillegg er den veldig lett å lage, og det tar veldig lite tid å lage den. Så om du har lyst å kose deg sånn skikkelig; lag halloumiburger!

Dette trenger du til to porsjoner:

 • 1 pk halloumiost
 • 2 stk burgerbrød
 • 1 tube hvitløksmajones (jeg kjøpte på Rema)
 • 1 stk avokado
 • ½ stk lime
 • Krydder (salt, pepper og hva annet du måtte ønske)
 • Litt griljermel, maismel eller knust havregryn
 • 1 ss rømme eller lignende
 • Noen blader hjertesalat, crispysalat eller ligenende
 • Smør eller olje til steking
 • Det tilbehøret du ønsker (vi bruker ofte potetbåter med rosmarin og salat)

Slik gjør du:

 1. Jeg pleier å lage tilbehøret først, fordi selve burgeren og guacamole tar så kort tid og bør spises rett etter det er laget. Så da lager jeg til salaten og potetene først. Potetene lager jeg ved å kutte dem i båter, ha dem i en kjøkkenpose med litt rapsolje for å gni det inn godt – også legger jeg dem på et bakepapir på et stekebrett. Deretter har jeg over salt, pepper, hvitløkskrydder og rosmarin. Til slutt lar jeg dem stå i ovnen på 225 grader til de ser ferdig ut, i ca. 25-30 minutter.
 2. Så gjør jeg klar burgerbrødene ved å dele dem opp og legge dem på en rist.
 3. Deretter lager jeg guacamole ved å mose en avokado og blande den med litt limesaft, salt, pepper og rømme. Jeg liker det enkelt.
 4. Jeg setter burgerbrødene inn i ovnen med potetene når det er ca. et par minutter igjen av tiden til potetene. Brødene skal få en sprø, gylden overflate. Så tar jeg dem ut sammen med potetene og smører alle burgerbrødene med hvitløksmajones.
 5. Deretter gjør jeg klar fatene ved å legge burgerbrødbunnen først, så tar jeg på litt guacamole på hver av dem og til slutt salatblader.
 6. Så deler jeg halloumiosten i to på langs og panerer hver bit i griljermel så melet dekker godt på alle sider.
 7. Deretter skal hallomiosten stekes på ca. middels/høy varme, stek dem i ca. 3-5 minutter på hver side. Følg godt med, det er på tide å snu dem når de begynner å bli gylden.
 8. Deretter legger du halloumiostene på burgerne og legger toppene av burgerbrødene oppå. Nyt!
Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • U

  Nam! Aldri prøvd Halloumi før. Liker matinnleggene dine, Caroline :)

  29. oktober 2017 at 11:40 am Reply
  • Caroline

   Anbefales! Tusen takk <3

   29. oktober 2017 at 6:02 pm Reply
 • Elena

  Nam! Som den grekeren jeg er så elsker selvsagt halloumi. Må prøve denne burgeren også ;)

  30. oktober 2017 at 11:16 pm Reply
  • Caroline

   Gled deg!

   31. oktober 2017 at 10:48 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.