Hvordan jeg har forandret meg etter å ha fått mer kunnskap om miljø- og dyrevern

6. september 2017
 • Generelt mer dårlig samvittighet.
 • Generelt mer sinne.
 • Generelt mer fortvilelse.
 • Genrelt mer engasjement og håp.
 • Jeg synes ikke det er like kult når folk skryter av å reise mye med fly.
 • Oppdaget at Norge driver med pelsoppdrett, det trodde jeg seriøst ikke vi gjorde lenger!
 • Bruker mer tid og penger på organisasjoner som arbeider for miljøet og dyrene.
 • Har begynt å droppe plastposene når vi handler.
 • Går igjennom produktene jeg bruker, vil kun bruke produkter som ikke er testet på dyr.
 • Jeg spiser mye mindre kjøtt, har faktisk kuttet drastisk kun de siste ukene.
 • Ser veldig ofte dokumentarer og leser artikler om miljø.
 • Har blitt medlem i veldig mange veggis- og miljøgrupper på Facebook.
 • Har stemt Sosialistisk Venstreparti for første gang.
 • Har blitt opptatt av søppel.
 • Kan godt bruke fritiden på å plukke søppel i fjæra.
 • Blir helt matt av forbruket til folk, spesielt folk på YouTube. Prøver å minke mitt eget.
 • Jeg har sluttet å lukke øynene for hva som skjer i verden.
 • Jeg vil aldri mer kjøpe produkter med palmeolje, og skal bli flinkere å sjekke det jeg kjøper.
 • Zero Waste er noe jeg har begynt å interessere meg for.
 • Jeg har byttet ut en god del produkter i hjemmet, med miljøvennlige alternativer.
 • Jeg bruker klær osv. selvom de er litt ødelagt, og prøver å fikse ting før jeg kaster.
 • Jeg har funnet ut at det er nærmest umulig å være perfekt.
 • Og at det viktigste er at man gjør det man kan.
 • Og at jeg ikke skal dømme noen.
 • Og at jeg tar det gradvis.

Hvordan har du forandret deg, om du også har blitt interessert i miljø- og dyrevern for tiden?

Foto: Sorasak.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Gitte

  Når man først har fått på seg klima- og dyrevern-brillene, er det vanskelig å ta de av – dette føler jeg i hvert fall på selv. Biter meg merke i de minste ting: Drikke som blir servert i engangskopper når du sitter inne på kafé, hvor mange papirhåndklær som blir brukt på offentlige toaletter, plastemballasje på SÅ mange matprodukter osv. Lærer meg nok å legge merke til disse detaljene uten at det stresser meg, og heller tenke at alt jeg klarer å spare inn er en bonus.

  7. september 2017 at 10:48 am Reply
  • Caroline

   Den siste setningen der – så viktig!

   7. september 2017 at 11:08 am Reply
 • HunMedSauene

  Mine to hjertesaker som jeg virkelig lever for!
  Det er noe jeg egentlig alltid har vært opptatt av, og det er ingenting jeg bryr meg mer om enn akkurat dette.
  Jeg var ute og plukket søppel da jeg var liten, og da gjorde jeg det ikke bare for miljøet, men også for dyrene. Vi har i mange år hatt sauer og kuer utenfor huset vårt, og jeg, som liten, så at det var mye søppel rett utenfor gjerdene, men også inne på beitet. Jeg ville jo ikke at dyrene skulle spise det, eller skade seg på det, så jeg plukket det med meg og har vel vært ganske frustrert over verden siden da.
  Jeg var heller ikke så gammel da jeg fant ut at å spise kjøtt/dyr var noe jeg ikke syntes var greit, men da visste jeg heller ikke annet enn at det var det jeg mente. Jeg kuttet ut rødt kjøtt i 1,5 år, og det var ikke før i fjor jeg valgte å kutte kjøtt ut helt. Jeg klarte rett og slett ikke mer, og nå klarer jeg ikke å se på kjøtt som mat engang.
  Jeg lærer mer hele tiden, blir mer frustrert, men jeg jobber mot å se alt det viktige jeg selv gjør i stedet for å hele tiden skulle være frustrert over andre som ikke gjør det!

  9. september 2017 at 8:37 am Reply
  • Caroline

   Interessant å lese, tusen takk for at du deler! <3

   15. september 2017 at 10:44 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.