Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Zero Waste-butikker i Norge

8. august 2017

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]ei igjen! Her kommer et innlegg jeg har arbeidet med noen uker nå. Dere som kjenner meg vet at jeg elsker å lage slike lister, haha, så dette har jeg koset meg med å forske litt på. Det finnes sikkert flere butikker, legg gjerne en melding i kommentarfeltet om dere har noen tips. Jeg har naturlig nok best oversikt over det som finnes her jeg bor. Jeg gleder meg til å utforske butikkene i Bergen enda mer denne høsten, og spesielt skal jeg sjekke ut om det er veldig mye dyrere å handle der enn i vanlige butikker.

På nett:
Hele landet:
 • Internasjonale matbutikker. De fleste butikker har internasjonale matbutikker i en eller annen form, enten den er asiatisk eller fra en annen del av verden. Her finnes det ofte spesielt mye frukt og grønt uten emballasje – og det gjerne rimeligere enn i dagligvarebutikkene. Verdt å sjekke ut.
 • Bondens marked. Bondens marked finnes i hele landet, sjekk hjemmesiden deres. Her samles lokale bønder for å selge sine varer. Jeg pleier å kjøpe ost, syltetøy, kjøtt osv. Og nå når høsten er like rundt hjørnet så kan man finne mange gode grønnsaker og frukt.
 • Gårdsutsalg. Det er mange plasser mulig å handle mat på lokale gårder, blant annet egg osv. Her kan man få tak i mye emballasjefritt.
 • Bakerier. Man kan finne mye god bakst som man ikke trenger emballasje på.
 • Nøtter, kaffe og lignende i løsvekt. Det selges nøtter, kaffe og andre ting i løsvekt på flere butikker.
Oslo:
Bergen:
Trondheim:
Stavanger:
Sandefjord:
Lesja (Oppland):
Arendal:

 

PS: for noen er det ikke alltid aktuelt å kjøpe emballasjefri mat på grunn av at det kan koste en del mer, og det har jeg all mulig respekt for. Det handler om å gjøre det man kan. Dessuten har jeg den siste tiden funnet ut at det noen ganger kan være bedre å kjøpe for eksempel fair trade bananer enn bananer uten plast. Fair trade er noe jeg ønsker å få mer kunnskap om, men jeg har forstått at det er noe man virkelig bør ta hensyn til når man kan.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

21 Comments

 • Naturmamma

  Så flott oversikt! Men, du har glemt villheim.no

  9. august 2017 at 8:56 am Reply
  • Caroline

   Takk for tips, skal putte den inn :D

   10. august 2017 at 9:44 am Reply
 • Kari

  Takk for gode tips til butikker ? Har selv nylig blitt observant på dette med Zero Waste og prøver å sette meg inn i hva jeg kan gjøre. Så nylig dokumentaren Plasthvalen som ligger på NRK nett TV og fikk et virkelighetssjokk. Anbefaler folk å se den.

  Forøvrig siden dette er min første kommentar på bloggen din (selv om jeg har fulgt deg en stund), så vil jeg bare si at jeg liker bloggen din veldig godt. Du skriver bra og tar opp dagsaktuelle og viktige tema, samtidig som du deler fra din egen hverdag og med flotte bilder.

  9. august 2017 at 9:49 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk, det er utrolig hyggelig å høre! Og ja, jeg fikk meg også et sjokk etter å ha sett dokumentaren!

   10. august 2017 at 9:48 am Reply
 • Susanne

  Takk for tips! Fair & Square har etisk produserte klær (gode arbeidsvilkår for dem som syr), men er ikke zero waste. Jeg kjøpte en t-skjorte derfra, og ble overrasket over at de pakker hvert plagg i solid plastemballasje + sendte t-skjorten i bobleplast. Men plaggene er veldig gode og kan anbefales!

  9. august 2017 at 7:13 pm Reply
  • Caroline

   Ja, jeg vet. Synes det er synd at de bruker plast, men den er med på listen fordi jeg tenker det er bedre å kjøpe klær der i fra med tanke på det etiske og at klærne antageligvis er i bedre kvalitet (?). Sånn sett kunne jeg sikkert markert den som ikke zero waste, men etisk :)

   10. august 2017 at 9:47 am Reply
 • Ryddefeber

  Tusen takk for tips! Passet meget bra med listen fra Bergen :)

  10. august 2017 at 5:12 pm Reply
  • Caroline

   Så bra!

   11. august 2017 at 9:43 am Reply
 • Angela

  Yes, en slik oversikt har jeg ønsket meg! Takk for at du tok deg tid til å lage den.

  19. august 2017 at 9:17 am Reply
  • Caroline

   <3

   19. august 2017 at 3:57 pm Reply
 • Megan

  Unwrapped in Arendal! First in Sørlandet!

  12. februar 2018 at 5:22 pm Reply
  • Caroline

   Takk for tips!

   12. februar 2018 at 6:34 pm Reply
 • Hjeeelp, jeg begynner med zero waste! • Klar-ferdig-visp!

  […] Jeg må jobbe med med å finne zero waste butikker her i Australia, men her har en flink norsk blogger (Carolines Verden) laget en liste med veldig mange zero waste butikker i Norge. […]

  24. februar 2018 at 10:13 am Reply
 • Lisa

  Grønland torg frukt og grønt i Oslo har mye emballasjefri frukt og veldig billig!

  27. mars 2018 at 8:14 am Reply
  • Caroline

   Så bra!

   27. mars 2018 at 10:17 am Reply
 • Maija

  Glemt http://www.gronnetrinn.no

  7. juni 2018 at 5:42 pm Reply
  • Caroline

   Takk for tips!

   9. juni 2018 at 8:41 am Reply
 • Sniktitt på min zero waste-overgang • Klar-ferdig-visp!

  […] har forresten en flink norsk blogger (Carolines Verden) laget en liste med veldig mange zero waste butikker i Norge for […]

  8. juni 2018 at 3:18 am Reply
 • Ariel C

  Supert innlegg! Mange her jeg ikke har hørt om, skal sjekke de ut!

  17. oktober 2018 at 2:44 pm Reply
  • Caroline

   <3

   18. oktober 2018 at 12:50 pm Reply
 • Bokashi Nettbutikk – GAINIF

  […] Zero Waste-butikker i Norge – Carolines Verden […]

  23. oktober 2018 at 11:57 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.