Tilbake til rutinene

26. august 2017

Her i Bergen er det nydelig vær i dag, og i byen var det nærmest 17. mai stemning. Tror nesten aldri jeg har sett så mange folk i byen på en vanlig lørdag før, ha ha. Men det er bra folk koser seg og bruker den fine byen vår for det den er verdt. Lørdager er som regel fine dager nå for tiden for meg. Vi spiser en god frokost og går ut for å oppleve noe, før vi tar en rolig TV-kveld i sofaen. Perfekt! Også fikk jeg stemt i dag, og det var en god følelse. Med tanke på alle de som har kjempet frem stemmerett for oss kvinner, og i det hele tatt har kjempet for rettferdighet og demokrati, så blir jeg litt emosjonell og rørt av hele greia. Å leve i et fritt land, det skal jeg aldri ta for gitt. Og for meg er det å stemme nærmest en borgerplikt, og noe jeg gir tilbake til alle de som har arbeidet for at vi har det så godt som vi har det.

Det er på mange måter godt å være tilbake fra ferien og tilbake i rutinene. Jeg har hatt fokus på næringsrik mat og aktivitet denne uken, og føler selv jeg har fått det godt til og at jeg er tilbake der jeg var før ferien. For dere som er ny her inne så kan jeg fortelle at jeg er er kraftig overvektig, og trenger å gå ned i vekt for helsen min sin skyld. Denne uken har jeg lagt vekk alt stress ved kosthold, og det har vært så deilig. Jeg har vært mett, og jeg har hverken telt kalorier eller skrevet ned hva jeg har spist osv. Og i dag så jeg at jeg har gått ned 1 kg denne uken, og det synes jeg er bra med tanke på hvor avslappet forhold jeg har hatt til alt. Jeg trives med å spise variert og næringsrik mat, gjerne fra bunnen av. Jeg vet flere er interessert i hva jeg faktisk spiser og slikt, og jeg kan vise et eksempel til dere fordi dette er veldig forskjellig fra dag til dag. Men en typisk god uke kan se slik ut:

Hverdager + søndag:

 • Frokost: Te + vann + mager kesam med granola.
 • Lunsj: Egg + grønnsaker eller knekkebrød eller smoothie.
 • Mellommåltid: Havregrøt + nøtter + mørk sjokolade + bær
 • Middag: De fleste hverdager en vegetarmiddag bestående av mye grønnsaker og f. eks bønner, kikerter, halloumiost, tofu osv. Ellers så spiser vi som regel taco på fredager og en kjøttmiddag på søndag.
 • Kvelds: Frukt eller knekkebrød, eller begge deler.

Lørdag:

 • Spiser og koser meg med hva jeg vil.

I tillegg prøver jeg å komme meg ut å gå hver dag, og i morgen begynner jeg å svømme. Planlegger å svømme 1-3 ganger i uken, og gleder meg. Elsker å svømme! Jeg tror det er veldig viktig for meg å gjøre noe jeg trives med når det kommer til aktivitet. Og jeg orker ikke å telle runder eller sånt når jeg svømmer, jeg svømmer til jeg er sliten og ikke orker mer. Haha. Håper at dette fortsetter, og at jeg klarer å holde meg i den gode rutinen jeg er i nå.

PS: Snapchat har morsomme filter om dagen:

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • stine

  Hei. Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din da jeg søkte opp “morning glory syndrom” i google.. etter å ha lest (de få artiklene jeg fant om det) at det forekommer i 1 av 10millioner tenkte jeg at jeg kanskje var den eneste i Norge med denne “sykdommen”. Jeg er ca 50 blind på mitt venstre øye.

  26. august 2017 at 4:34 pm Reply
  • Caroline

   Hei! Neida, du er ikke den eneste, hehe. Jeg ser ca. 5-10 % på mitt.

   26. august 2017 at 4:36 pm Reply
 • Mathilde Nicoline

  Fint innlegg om rutiner! Hverdagen er alltid best synes jeg. Har også prøvd å fokusere på næringsrik mat i det siste. Uten å fokusere på alt jeg ikke kan spise, bare ha det gøy med å spise ting som er godt for kropp og sjel!

  27. august 2017 at 12:29 pm Reply
  • Caroline

   Høres ut som du har funnet en veldig fin vei :)

   27. august 2017 at 12:39 pm Reply
 • Foto Fagerland

  Du skriver så fint om stemmeretten og det er så utrolig viktig å bruke den! Blir så frustrert over de som ikke stemmer!
  GODT VALG! :-)

  27. august 2017 at 2:19 pm Reply
  • Caroline

   Godt valg ja! <3 Og tusen takk for kommentar <3

   27. august 2017 at 2:32 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.