Om livsstilsendring og sånt

6. august 2017

[su_dropcap style=”simple”]H[/su_dropcap]ei fine lesere! Jeg sa jeg ikke skulle blogge så mye i ferien, men noen ganger føler jeg for å blogge likevel. Det jeg vil skrive litt om i dette innlegget er noe som jeg har fått en del kommentarer på den siste tiden (egentlig det siste året). I 2014 la jeg om livsstilen min for å få bedre helse, og jeg blogget og delte prosessen i sosiale medier. Det var flere som likte dette, og det var også motiverende for meg selv på mange måter. Men etter at jeg ble sykere, og i tillegg skrev under Sunn Fornuft-plakaten så har jeg droppet å skrive om slikt i det hele tatt. Og det er det nå flere av dere som synes er dumt. Jeg har til og med fått kommentarer om at det er dumt at jeg har skrevet under Sunn Fornuft-plakaten, og at noen av dere likte bloggen min mye bedre før.

Jeg gikk ned veldig mye i vekt i 2014. Dette som et resultat av at jeg faktisk trente opp til fem dager i uken og at kostholdet mitt besto av svært få kalorier. Det skulle vise seg å være veldig lite lurt av meg å gjøre det på den måten. For det første gjorde det meg sykere, og for det andre tror jeg at det har ødelagt forbrenningen min permanent. Konsekvensene ble at jeg ikke kunne trene lenger, og sakte men sikkert la på meg alle kiloene (og vel så det) igjen. Dere aner ikke hvor tungt dette har vært for meg, å se at livet sakte men sikkert har gått bakover i tid. Uten at jeg kunne gjøre så mye med det, rett og slett, på grunn av at jeg har en stoffskiftesykdom, at forbrenningen min er delvis ødelagt, at jeg ikke har kunne trene og at jeg ikke har hatt energi til å lage den maten jeg har ønsket til enhver tid.

Denne høsten vil jeg igjen forsøke å legge en strategi. Kostholdsvanene mine er gode, så der føler jeg selv at jeg ikke har mye å arbeide med. Men jeg skal begynne å svømme fast, og skal fortsette med å gå tur så ofte jeg kan. I tillegg tenke jeg på å gjøre litt yoga. Jeg må bygge meg opp igjen, forsiktig denne gangen. Og forhåpentligvis vil kroppen arbeide på lag med meg etterhvert, for jeg mistrives svært mye med å være i den kroppen jeg er i nå.

Så er det dette med å dele kampen mot overvekt, kostholdet mitt og trening på sosiale medier da… Det er så utrolig vanskelig å vite hva jeg kan dele – og hva jeg ikke skal dele. Som jeg har sagt tidligere er det siste jeg vil å være et dårlig forbilde for noen, eller å trigge for eksempel personer som sliter med spiseforstyrrelser etc. Jeg vil heller ikke være med å sette alt for mye fokus på vektreduksjon, men sannheten er at jeg nå lever med overvekt som er svært skadelig og farlig for meg. Og derfor mener jeg at jeg må få lov å kunne si at jeg ønsker å gå ned i vekt. Jeg drømmer om å kunne gå på fjellet (eller i oppoverbakker og nedoverbakker generelt) uten at knærne blir ødelagt. Jeg drømmer om å kunne jogge meg en tur, om å kunne kjøpe de klærne jeg har lyst på og om å ha bedre helse.

Jeg snakket litt med noen kloke jenter om dette, og de aller fleste synes det er helt greit å dele om overvektsproblematikk, kosthold og trening – så lenge man passer på visse ting. For eksempel at man ikke skriver hvor mange kalorier man spiser, eller hvor mange kalorier det er i en oppskrift. Og ikke skriver ned treningsplaner med repetisjoner osv., men heller viser til aktivitet og gleden ved det. Dessuten bør man ikke skrive hvor mye man veier, hvilket midjemål man har eller ting som har med vekt å gjøre. Dette er selvfølgelig fordi jeg ikke vil at noen skal sammenligne seg for mye med meg, og fordi jeg ikke vil være en dårlig påvirkning.

Har noen av dere noen konkrete forslag til hvordan jeg på en best mulig måte kan dele om tiden fremover, og min reise mot en bedre helse og hverdag? Det virker som det er flere av dere som er interessert i å lese om slikt, så forslag tas i mot med stor takk! Det kan faktisk være nok så motiverende for meg også, om det er interessant for dere. Og nå vet jeg dessuten så utrolig mye mer om hva som ikke fungerer for min kropp, og jeg kan være mer forsiktig.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

16 Comments

 • Tinje

  Håper du lander på at du vil dele! Jeg skal heie på deg!

  6. august 2017 at 7:29 pm Reply
  • Caroline

   <3

   6. august 2017 at 7:38 pm Reply
 • Janne

  Håper du deler , jeg skal også heie på deg (og meg) ??

  6. august 2017 at 8:46 pm Reply
  • Caroline

   <3

   7. august 2017 at 8:38 am Reply
 • Sofie

  Det virker som om du tenkt mye smart og har en veldig fornuftig innstilling til dette, så jeg tror det kommer til å gå kjempebra! Heia!

  6. august 2017 at 8:52 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for at du sier det!

   7. august 2017 at 8:37 am Reply
 • Irene Elise

  Jeg heier også på at du deler :) Spesielt når du legger det frem på den måten du gjør. Du reflekterer rundt hva du skal dele og hvordan. Det å dele treningsglede (og de tunge dagene der kroppen eller hodet syntes det er tøft), det å dele matglede og matfrustrasjon – det er noe vi alle kan kjenne oss igjen i. Jeg syntes det er supert at du har skrevet under sunn fornuft plakaten, og håper flere kan reflektere over de tingene du gjør i det innlegget her :) Det handler om god helse og velvære, ikke om å være tynnest mulig/ trene mest mulig. Når du har den innstillingen er jeg sikker på at det blir bra!

  6. august 2017 at 9:01 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk, det var mange kloke tanker fra deg!

   7. august 2017 at 8:37 am Reply
 • Ingrid

  Eg vil veldig gjerne at du skal blogge om det. Instagram er jo proppa av livsstilsendringskontoer. Du kan f.eks skrive ka type trening, ka øvelser osv. Og gjerne middagsoppskrifter! Pluss dei dårlige dagane, lurt å få fram begge deler. Kanskje bilder er ein god idé? Altså ikkje i undertøy, om du ikkje er komfortabel med det. Men før/undervegs/etter er veldig motiverande for andre og deg sjøl. Eg skal jo sjøl i gang med dette. Måtte bikke nesten 120 før eg innsåg at det var litt masse. Men eg har gått ned masse før, så eg veit eg kan. Så eg er med deg, og håper du vil blogge om dette. Stor klem ?

  6. august 2017 at 9:15 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for kommentar! Og jeg heier på deg! Takk for tips.

   7. august 2017 at 8:36 am Reply
 • Tina

  Jeg syns du skal blogge om det. Du virker for å ha en veldig sunn innstilling til hvordan dele, så det tror jeg går fint. Jeg har egentlig aldri sett noe ang det temaet her før som er utenfor grensene, hvis du skjønner? Kanskje godt å få dele litt og få litt støtte fra oss…?

  Tenkte jeg bare ville tipse om en side, mulig jeg har gjort det før, den har hvertfall vært uvurderlig for meg de siste fire årene.
  Men det er en side hvor et ektepar lager gratis videoer med trening og masse om mat og hvordan lytte til kroppen og trenger man tilskudd osv. På hjemmesida dems kan man søke etter treningsøkter, dette gjør man da hjemme. Man kan søke etter vanskelighetsgrad (1-5), tid, hvilken del av kroppen som skal trenes, type trening (yoga, cardio, HIIT, low impact, styrke). Generelt veldig bra å finne en kort økt alt ettersom… Man trener hjemme, men veldig mange av de er uten utstyr (bør gjerne ha en matte).
  Det som og er bra med de, det er at de er så ekte! De svetter og de gir litt opp før tida er gått og de tuller med tellingen og de tuller med hverandre hvis de har videoer sammen. Jeg blir alltid i godt humør av dem..
  Veit ikke alle liker å trene sånn hjemme, men de har fine videoer med yoga og utstrekning og sånn, de bruker jeg mest nå siden jeg er fullstendig tom for krefter etter er vanvittig tøft år.
  Adressen er hvertfall http://www.fitnessblender.com

  Håper hvertfall du finner noe som fungerer for deg, veit selv hvor godt det er å finne noe en mestrer i en fase hvor man nesten kun føler man feiler…
  Heier på deg!!

  7. august 2017 at 10:04 am Reply
  • Caroline

   Å, tusen takk for fint tips! Det skal jeg sjekke ut <3

   7. august 2017 at 10:57 am Reply
 • Øyvind

  Skjønner all den andre maten på bordet, men når begynte du å spise katt :O ?!

  7. august 2017 at 5:02 pm Reply
  • Caroline

   Hahaha.

   7. august 2017 at 8:37 pm Reply
 • Amalie S

  Håper dette gir deg motivasjonen tilbake <3

  7. august 2017 at 9:47 pm Reply
  • Caroline

   <3

   7. august 2017 at 9:52 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.