Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Jeg har ikke samvittighet til å la være å bry meg

6. juli 2017

[su_dropcap style=»simple»]M[/su_dropcap]iljø, dere… Det står ikke så voldsomt bra til med jorda vår for tiden. Jeg begynte å bli bevisst på det for ca. et år siden, sånn halvseriøst i alle fall. Jeg og min kjære begynte å kutte ned på kjøtt, lot bilen stå til fordel for buss når vi skulle på jobb, begynte å kildesortere plast og kastet generelt mindre søppel enn før. Men jeg vil gjerne lære enda litt mer og gjøre enda litt mer. Etter jeg begynte å følge med på prosjektet til Stine Friis har jeg blitt skikkelig inspirert. I tillegg har jeg venner som er svært miljøbevisst og jeg har lest mer og mer om miljøproblematikk. Og i takt med inntaket av mer kunnskap kjenner jeg at jeg ikke har samvittighet til å la være å bry meg mer. Blant annet fordi:

 • Vi liker å legge skylden på noen andre, regjeringen eller bedrifter, sier – men mellom 60 og 80 prosent av miljøpåvirkningene på planeten kommer fra husholdningenes forbruk. Hvis vi endret forbruksvanene våre, ville det få en drastisk effekt på vårt økologiske fotavtrykk.
 • Tenk biff. Produksjon av storfekjøtt krever mye vann fordi kuer spiser korn som trenger vann for å vokse. Men fordi kyr er relativt ineffektive til å gjøre om korn til kjøtt, tar det i gjennomsnitt rundt 15 415 liter vann for å produsere én kilo storfekjøtt.
 • Åtte millioner tonn plastavfall havner i verdenshavene årlig.
 • I 2050 vil det være mer plastsøppel enn fisk i verdenshavene, dersom man ikke straks gjør noe.

Altså, jeg kunne funnet så utrolig mye mer. Og jeg kommer sikkert til å dele mer slikt på bloggen fremover, om det er interesse for det? Det som er viktig for meg er at jeg ikke oppfattes som en bedreviter som trekker nedover hodet på andre hva de må og bør gjøre. Jeg vil bare vise hva jeg selv gjør, og hvorfor. Jeg dømmer absolutt ingen, og i tillegg er jeg et hav fra å være perfekt selv. Alt jeg vil er å lære mer, og bli litt og litt bedre. Ingen klarer å redde verden på en dag, eller alene. Det er en prosess, et steg om gangen. Om man klarer å spise litt mindre kjøtt, bruke litt mindre produkter som inneholder plast, kjøre litt mindre bil, kjøpe litt mindre ting osv., så har det faktisk mye å si i den store sammenhengen. Er dere med meg?

Kilder:

Foto: Camila Cordeiro.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

12 Comments

 • Carina Behrens

  Synes det er så utrolig flott at du engasjerer deg, og leser gjerne mer om det her inne :-) Selv prøver jeg også å lære mer om ting jeg kan gjøre. Mindre plast og mindre kjøtt, for eksempel. Er vi mange som gjør litt, så blir det fortsatt mye :D

  6. juli 2017 at 6:45 pm Reply
  • Caroline

   Ja! Så utrolig bra av deg og :D

   6. juli 2017 at 7:19 pm Reply
 • Ruth Sofie

  Gjør et forsøk på å leve mer miljøvennlig selv. Tar med handlenett på butikken, lager matavfall om til jord med bokashi (kompost), prøver å velge frukt og grønt uten emballasje, prøver å prioritere øko/kortreist mat, bruker lite og miljøvennlig vaskemiddel og har begynt å bytte ut sjampo og kosmetikk med emballasje-fritt/mer miljøvennlig alternativ. Tar det skritt for skritt. Når man først har begynt ser man plast over alt!

  Anbefaler Reindyrka og Råvarene i Bergen (du har vel gjerne vært der?). Leser gjerne mer om dette temaet på bloggen din ?

  6. juli 2017 at 7:44 pm Reply
  • Caroline

   Så utrolig flink du er!!! Jeg har ikke vært innom dem ennå, merkelig nok. Men det skal jeg!

   7. juli 2017 at 7:55 am Reply
 • Hamaca Reiseblogg

  Bra du tar opp miljøutfordringene, Caroline! Det er et tema som ikke kan gjentas for ofte! :D

  6. juli 2017 at 8:59 pm Reply
  • Caroline

   Takk <3

   7. juli 2017 at 7:55 am Reply
 • stinefriis

  Så kult å se at folk hekter seg på <3

  6. juli 2017 at 9:21 pm Reply
  • Caroline

   <3

   7. juli 2017 at 7:55 am Reply
 • BeeOrganic.no

  Så bra Caroline! Vi heier på deg!!! Hilsen teamet i BeeOrganic.no

  7. juli 2017 at 12:21 pm Reply
  • Caroline

   <3

   7. juli 2017 at 1:25 pm Reply
 • Susanne

  Ja! Gjerne mer om miljø på bloggen.

  9. juli 2017 at 9:11 am Reply
  • Caroline

   :)

   9. juli 2017 at 9:27 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.