Jeg har sett «13 Reasons Why»

3. mai 2017

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg så ferdig Netflix-serien «13 Reasons Why» her om dagen, og jeg har virkelig måtte summet tankene før jeg skulle skrive om serien her på bloggen. Og alt i alt vil jeg gå så langt at jeg må si at jeg misliker serien. Sterkt. Lisa sier det meste i sin anmeldelse, men jeg vil likevel tilføye litt. Les uansett hennes innlegg, jeg synes det er annerledes, underholdende og reflektert. Kommentarfeltet hennes er også verdt en titt.

I løpet av de første episodene tenkte jeg at det var en typisk, amerikansk ungdomsserie. Det var highschool-drama uten like, og jeg fikk skikkelig Gossip Girl-vibber. Mest av alt la jeg merke til hvor treigt historien fortonet seg, og hvor lite flink jeg synes skuespillerne var. Jeg tok meg ofte i å tenke at dette var kjedelig, men jeg er dessverre en person som sjeldent klarer å avslutte en film/TV-serie/bok uten å fullføre for å se om det snur.

Etterhvert i serien blir det mye verre og alvorlig. Det vises flere scener med vold, overgrep, voldtekter og også en scene som viser et selvmord. Det er spesielt selvmordscenen som gjør at jeg virkelig misliker «13 Reasons Why». Jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor de har den med. Jeg klarte ikke se på alt, jeg ble kvalm og fikk generelt sjokkreaksjoner og gråt mye. Når jeg hadde sett serien ferdig ble jeg sittende med et enormt mørke i sjelen, det var ikke en liten positiv tanke om håp der inne i det hele tatt. Og jeg har snakket med flere som fikk forsterkete selvmordstanker etter å ha sett serien. Så min anbefaling til alle som sliter er å holde seg langt unna serien. Det er ikke verdt det.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • Elise Ols

  Jeg binget serien forrige uke og må si meg enig i det du sier. Jeg syntes at temaene de tar opp er veldig viktige, men uten voldscenene kunne de kanskje ha strekt ut til enda flere mennesker som ikke vil se dette, scenene var heller ikke nødvendig for å fortelle historien. Dessuten syntes jeg serien glorifiserer selvmord som hevn.

  Bra du tar opp serien og velger å stille deg kritisk i stedet for å hylle den som mange jeg kjenner har gjort.

  3. mai 2017 at 8:06 pm Reply
  • Caroline

   Takk for at du sier det! <3

   4. mai 2017 at 8:57 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.