Nå er det like før det klikker for meg!

31. mai 2017

[su_dropcap style=»simple»]I[/su_dropcap] dag gjorde en av mine Snapchat-følgere (jeg heter @carrosverden der) meg oppmerksom på dette bildet og denne filmen. Og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si, for det finnes ikke ord for hvor sint jeg er akkurat nå! Jeg føler jeg bruker så mye tid på å bekjempe diskriminering og fatshaming av overvektige, og nå lurer jeg på hva det er for? Det virker som verden går baklengs, og har mistet alt vett. Og denne filmen er i tillegg rettet mot barn, det er så ubegripelig! Jeg kjenner at jeg er nær ved å miste besinnelsen, og er helt på gråten. I tillegg er filmen også visstnok meget sexifisert og nedlatende mot kvinner, noe jeg synes vises godt i traileren:

Folkens… Dette er IKKE GREIT! Jeg oppfordrer til å boikotte filmen, spesielt om man har barn. Og også dele dette videre for å vise at det er ikke greit. Og jeg akter aldri å gi meg i kampen mot diskriminering, i hvilken som helst form!!!

Edit: Jeg ser at flere skriver at filmen handler om å finne sin indre styrke, eller noe sånt. Og har vist til dette bildet:

Budskapet her er jo fint, men det hjelper liksom ikke når de velger å markedsføre filmen på den måten de gjør. Mulig filmen er kjempemorsom og til og med er med på å nedkjempe kroppspress, men jeg kjenner de har voldsomt mye å kompensere for med tanke på markedsføringen. Mange skriver også at det ikke er en barnefilm, men de omtalene jeg har lest på engelske nettaviser sier at det er en barnefilm. Jeg vet ikke hva som stemmer, men jeg mener det ikke er noen bra unnskylding uansett? Pluss at barn dras mot animasjonsfilmer, det er ingen hemmelighet. Vi får se, forhåpentligvis er filmen noe som kan bidra til noen gode endringer. Men jeg har mine tvil.

Edit II: Produsentene har uttalt at markedsføringen har hatt motsatt effekt enn det som var intensjonen, og kommer til å legge ned den delen av markedsføringen som det reageres på. Les mer her.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

30 Comments

 • Maria

  Er det ein barnefilm!?! Eg blir skikkelig sint!!! :((((

  31. mai 2017 at 2:11 pm Reply
  • Caroline

   Ja, en barnefilm :(

   31. mai 2017 at 3:01 pm Reply
 • Jeanette

  Wtf? Må være det mest diskreminerende jeg har sett på en stund.

  31. mai 2017 at 2:20 pm Reply
  • Caroline

   Enig!

   31. mai 2017 at 3:01 pm Reply
 • Lisa

  Det må jo være kødd? Det kan ikke være en ekte film?

  31. mai 2017 at 2:22 pm Reply
  • Caroline

   Jo, dessverre :(

   31. mai 2017 at 3:01 pm Reply
 • Elise Ols

  Fysøren! Hvor hjernedød går det å å være!? Kan ikke tro at dette her har gått igjennom flere produksjonsfaser uten at noen har tenkt seg om?? Skal ikke se den ihvertfall!

  31. mai 2017 at 3:35 pm Reply
  • Caroline

   Jeg kan virkelig ikke tro det, jeg heller!

   31. mai 2017 at 4:24 pm Reply
 • Milla

  Å. Fy. Faen. Eg miste troå på menneskeheten.

  31. mai 2017 at 6:00 pm Reply
  • Caroline

   Feel yah! :/

   31. mai 2017 at 6:31 pm Reply
 • heddaeb

  Ugh, dette var creepy mtp at det er rettet mot barn. Som man sier, den maa tidlig kroekes som voksen sexist og fatshamer skal bli :((

  31. mai 2017 at 7:24 pm Reply
  • Caroline

   :(

   31. mai 2017 at 8:14 pm Reply
 • Rar

  Filmen er sør-koreansk og er en parodi, og etter alt å dømme er det langt fra en barnefilm.

  Sør-Korea har også et helt annet forhold til kropp enn det vi har i vesten, sånn at det er sagt.

  31. mai 2017 at 7:51 pm Reply
  • Caroline

   Det er liksom ikke en god unnskyldning i det hele tatt, om du skjønner?

   31. mai 2017 at 8:14 pm Reply
   • Rar

    Det er det nok ikke, men det kan hjelpe å forsøke å forstå hvilken kulturell kontekst den har oppstått i. At det er en film intendert for voksne er også ganske sentralt, samtidig er det vanskelig å dømme en film på bakgrunn av traileren, det kan være budskapet i filmen er annerledes.

    Når det er sagt, er Sør-Korea kjent for å ha et ekstremt skjønnhetspress, og de har et helt annet forhold til kropp enn hva vi har i vesten. I et land hvor 1 av 5 kvinner i hovedstaden har tatt skjønnhetsoperasjon, er det kanskje ikke rart om holdningene til kropp er så som så sett med våre øyne. Jeg skjønner at folk blir provoserte da, men det overasker ikke meg med en film som kommer fra et land hvor overvekt blir sett kraftig ned på. Det hadde vært mer overraskende om dette var en vestlig film.

    http://www.aftenposten.no/verden/Sor-Koreas-16-aringer-far-nye-oyne-i-eksamenspresang-69352b.html

    1. juni 2017 at 2:10 pm Reply
    • Caroline

     Jeg har lagt inn litt ekstra info i innlegget nå som er verdt å se på :) Ellers; ja, det er sykelig press i Sør-Korea og store deler av Asia generelt. Det er ikke greit :(

     1. juni 2017 at 2:29 pm Reply
 • Øyvind

  Vet ikke helt…

  For det første, dette virker som det er en parodi av Snøhvit, hvor hun ikke er vakker. Okei, hvordan fremstiller du en person i en film som «ikke vakker»? Samme hva du velger — kviser, overvekt, ustelt hår, arr, pukkelrygg, hva som helst, så vil noen føle seg truffet og reagere. For vi skal jo ikke føle at noen er stygge samme hva.

  Skjønner at utviklerne må ha hatt et problem her, og tolker dette mer som at de har funnet noe som ikke passer inn i vår kulturs skjønnshetsideal, heller enn at de syns «feite folk er stygge». Typ «hva om Snøhvit ikke levde opp til sex- og skjønnhetsidealene våre, og dvergene hadde ventet seg noe helt annet?». Har bare sett denne traileren, men tror jeg i hvert fall kunne lekt meg med dette og gjort narr av både det ene og det andre i kulturen vår av teite forventinger og normer. Er jo nok av både gutter og jenter som ikke tør eller vil være seg selv, og «spiller en rolle» ute blant folk så andre får et feil inntrykk av dem.

  Det er jo flere berømte tegnefilmer og eventyr som også har handlet om hovedpersoner som var «stygge». Skjønnheten og udyret. Ringeren i Notre Dame. Det betyr ikke at filmen kommer til å være nedlatende eller

  Og kan ikke traileren virke like «støtende» og «krenkende» ovenfor menn, i og med at de eneste to av hankjønn i traileren fremstilles som siklende perverse kikkere?

  Har bare sett traileren og bildet, og for alt jeg vet blir det en fæl film — og jeg og syntes traileren var veldig rar, og den ga meg ikke lyst til å se filmen — men jeg er villig til å la tvilen komme tiltalte til gode til jeg faktisk vet noe om den.

  31. mai 2017 at 7:54 pm Reply
  • Caroline

   Deg om det, vi er nok litt uenig her :) Og det er selvfølgelig lov!

   31. mai 2017 at 8:12 pm Reply
 • Ragnhild

  Filmen er en parodi på snøhvit og de syv dverger, men det er jo ikke morsomt…. Og absolutt ikke familievennlig ifølge traileren og markedsføringen som har blitt brukt. Kunne trodd det var 1. april i dag.

  31. mai 2017 at 8:12 pm Reply
  • Caroline

   Tell me about it!

   31. mai 2017 at 8:13 pm Reply
 • Silje Aslaksen

  Ja, dette var veldig spesielt!
  Noen som husker prinsesse på prøve? Ja, den var søt og morsom da – tenkte ikke over det. Men jeg har faktisk tenkt mye på nettopp den filmen i ettertid. Måten de skulle gjøre henne «stygg» på var kun å la henne ha krusete hår, og briller!!! Det var definisjonen på «stygg». Det var tydeligvis ikke en prinsesse verdig..

  31. mai 2017 at 9:07 pm Reply
  • Caroline

   True!

   31. mai 2017 at 9:19 pm Reply
 • Victoria

  Fikk helt sjokk da jeg så dette bildet på IG Stories hos deg! Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg skal si engang, annet enn kanskje – hva faen??? Så utrolig dårlig å vinkle det synet mot barn også.

  1. juni 2017 at 6:43 am Reply
  • Caroline

   :(

   1. juni 2017 at 9:15 am Reply
 • angeleye1988

  Veldig merkelig trailer! Klarer liksom ikke å skjønne at det egentlig er en barnefilm…?
  Sykt iallefall :(

  1. juni 2017 at 8:58 am Reply
  • Caroline

   Om det er en barnefilm eller ikke er kanskje litt urelevant tenker jeg. For det er uansett et svært uheldig uttrykk de gir, og det vil utvilsomt være mange barn som vil se denne pga. animasjonen. Huff :(

   1. juni 2017 at 9:16 am Reply
 • Angela Rosita Chatharina

  Dette er så latterlig at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg engang.

  1. juni 2017 at 11:01 am Reply
  • Caroline

   Ja, virkelig!

   1. juni 2017 at 11:07 am Reply
 • Elena

  Jeg er ikke akkurat overrasket. Verden er drit.

  Jeg hadde aldri hørt om denne før jeg klikket meg inn her. Og kommer nok ikke til å se verken trailer eller film. Orker ikke.

  Men bra du tar det opp! <3

  1. juni 2017 at 12:10 pm Reply
  • Caroline

   <3

   1. juni 2017 at 12:38 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.