Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Eurovision Song Contest 2017

8. mai 2017

[su_dropcap style=»simple»]E[/su_dropcap]ndelig, dere! Endelig er tiden her igjen, tiden for Eurovision Song Contest! Det er definitivt et av de store høydepunktene i året for min del, jeg bør jo helt klart melde meg inn i en eller annen fanclub. For mange er denne lille boblen av galskap et forunderlig fenomen, men jeg bare elsker ESC! Og jeg er en av dem som hører alle låtene før konkurransen, følger med på oddsen og engasjerer meg stort. Så med fare for at dette innlegget kun er for de av dere som er spesielt interessert, her er mine favoritter i årets Eurovision Song Contest (i tilfeldig rekkefølge)! Og dere kan forresten høre alle låtene i denne Spotify-listen og i denne YouTube-listen.

Sverige

Sverige sender Robin Bengtsson, som er kjent i Sverige blant annet fra Idol. Han deltok også i Melodifestivalen (Svergies svar på Melodi Grand Prix) i fjor, og kom da på en 5. plass. Første gang jeg hørte låten «Can´t Go On» synes jeg den var supercatchy! Den har nok falt litt i mine øyne de siste ukene, men jeg tror dette er en låt som kan komme veldig høyt opp på listen. Og man skal aldri se bort i fra at Svergie plutselig vinner hele greia! For min del blir dette litt for glatt, om det gir noen mening? Det er for perfekt og litt lite sjel, men en låt jeg absolutt har fått på hjernen mer enn en gang.

Belgia

Belgia har vært svært sterk de siste årene, i alle fall i følge meg. I år sender de 17-åringen Blanche (hennes ekte navn er Ellie Delvaux). Blanche har sammen med den belgiske artisten Pierre Dumoulin og produsent Tim Bran (som har arbeidet med blant annet norske Aurora) laget låten «City Lights». Jeg har hørt at låten dessverre faller litt sammen på scenen (det gjenstår å se), men jeg ble helt forelsket i stemmen hennes og videoen første gang jeg hørte den. Og den er skikkelig radiovennlig!

Australia

Australia velger, som Belgia, å sende en 17-åring. Isaiah Firebrace fremfører låten «Don´t Come Easy», og selv har han vunnet den australske X-Factor. Jeg synes dette er en spennende kandidat, og de ligger også høyt på bettinglistene. Det ser ut til at Australia tar ESC på alvor, og jeg håper de får fortsette å bli med i konkurransen for alltid! For en nydelig stemme da gitt!

Bulgaria

Kristian Kostov skal fremføre låten «Beautiful Mess» for Bulgaria, og det høres lovende ut! Det virker som 17 år er årets lykketall, for Kristian er også 17 år og han har også deltatt i X-Factor. Denne låten er litt lik Australia sin, noe som ikke trenger å være negativt. Jeg liker den veldig godt, og de har årets beste musikkvideo og!

Italia

Italia med Francesco Gabbani er den absolutte storfavoritten av alle bettinglister til å vinne årets ESC med låten «Occidentali’s Karma». Og for å si det sånn, jeg skjønner hvorfor. Låten setter seg veldig fort på hjernen, den er passelig sprø og har elementer man husker (for eksempel en dansende ape). Jeg blir rett og slett i godt humør av denne, og vil danse. Låten er visstnok en kritikk av at oss i vesten tar til oss så mye østlig kultur (yoga, buddhisme), og at vi kun gjør det fordi det er trendy.

Norge

I år sender Norge JOWST (Joakim With Steen) sammen med vokalist Aleksander Walmann. De skal fremføre låten «Grab the Moment» i ekte Kygo-stil. Jeg liker låten veldig godt, men er usikker på om Europa gjør det. Det gjenstår å se, jeg synes i alle fall de gjør en skikkelig bra jobb. Det er en god låt, og er en av de som er aller mest streamet i forkant. Det lover godt!

Portugal

I år velger Portugal en annen vei enn samtlige, og setter kortene sine på 27 år gamle Salvador Sobral. Han fremfører låten «Amar Pelos Dois» på portugisisk, og låten er naken og helt strippet for effekter. Her står stemme og musikalitet i sentrum, og det er så deilig midt i alt sirkuset. Og Salvador er så utrolig karismatisk at dette kan faktisk stikke av med førsteplassen! Låten ligger akkurat nå på topp tre på bettinglistene, og det sier sitt.

Nå er jeg spent! Hva er dine favoritter?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

8 Comments

 • stinefriis

  Syns det er så gøy at du er skikkelig ESC-nørd :D Jeg syns det er kjempegøy å se på, og har faktisk hatt MGP-fest på et eller annet tidspunkt <3 Haha!

  8. mai 2017 at 5:28 pm Reply
  • Caroline

   Jeg har det hvert år, hahaha.

   8. mai 2017 at 6:32 pm Reply
 • Valerie Jean

  Jeg elsker Bulgaria sitt bidrag! Ønsker meg Eurovision-fest hvert år.. haha

  9. mai 2017 at 6:10 am Reply
  • Caroline

   Jeg arrangerer en liten fest hvert år, haha.

   9. mai 2017 at 9:39 am Reply
 • Karoline

  Yay, flere ESC-fans, hurra =D Mine favoritter i år er Finland, Island og Portugal, men det er mye fint med i år og jeg syns det var gøy å lese tankene dine :) Eurovision er awesome <3

  Det er ellers bare å overse, men hvis det er av interesse har jeg fortsatt tradisjonen min med å skrive lange og grundige ESC-innlegg (har postet innlegg om semifinale 1 og 2 i år så langt) på bloggen min med terningkast og kommentarer til alle sangene som er med, det kan kanskje være litt små-underholdende lesning.

  9. mai 2017 at 8:24 am Reply
  • Caroline

   Ja, jeg elsker de innleggene dine! Skal sjekke ut :) Jeg legger og merke til at vi liker ofte forskjellige låter, og det synes jeg er spennende.

   9. mai 2017 at 9:41 am Reply
 • Lisa

  Norge seff! <3

  9. mai 2017 at 8:44 am Reply
  • Caroline

   :)

   9. mai 2017 at 9:41 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.