Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Hvordan kan jeg spare penger frem til august?

28. april 2017

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]ei du, har du det bra? Her i Bergen har våren virkelig gjort sitt inntog, og det er meldt sol og rundt 15 grader hver dag fremover. Så innmari deilig! Kjenner det er tid for å komme seg ut, for å bruke kameraet og kroppen. Men ikke i dag, i dag skal jeg slappe maks av. Jeg er så innmari støl etter det som føltes som en real arbeidsøkt på jobb i går. Var mange bøker som skulle pakkes ut, og det er tydelig at jeg ikke har trent styrke på evigheter. Måtte nesten le når jeg kjente hvor innmari støl jeg var når jeg sto opp i morges. Litt deilig å være sliten på den måten, i grunnen.

Men det var ikke alt dette jeg skulle snakke om i dette innlegget. Saken er at jeg må spare penger. Vi skal på en lang og kostbar tur i august. Å kjøre Norge på langs er ikke akkurat billig, i alle fall ikke når jeg er så kresen at jeg ikke vil bo i telt eller lignende. Når det kommer til overnatting så er jeg litt (les veldig) et luksusdyr, og liker fine hoteller, fine opplevelser og god mat. Og da sier det seg selv at jeg må spare. Jeg har i det siste gått igjennom hva jeg egentlig bruker penger på, og hvordan jeg må prioritere pengebruken min fremover. I tillegg har jeg ikke så innmari stor inntekt, så sånn sett er det ekstra viktig å ta godt vare på de midlene jeg har. Jeg har laget en liten liste som beskriver hva jeg bruker mest penger på og hva jeg må prioritere vekk.

Hva bruker jeg pengene mine på?
 1. Faste utgifter. Hver måned går mesteparten av inntektene til boliglån, fellesutgifter i borettslaget, mat/husholdning, transport, strøm, TV/internett og alt annet som man må betale som voksen.
 2. Mat. Altså, jeg bruker sikkert 80 % av inntektene mine på mat. Og det er etter jeg har betalt det faste bidraget til matkontoen vår, så dette er mat jeg egentlig ikke strengt tatt trenger å kjøpe. Her har jeg en stor jobb å gjøre! Jeg trenger ikke teste alle de nye produktene jeg finner, eller kjøpe så mye mat på helsekosten.
 3. Kafé/restaurant/kino/lignende. Jeg er glad i å gå ut å spise, se kunstutstillinger, stikke på kino og lignende. Selvom jeg gjør det mye sjeldnere nå enn før, så kan jeg ennå bli bedre. Har egentlig lovet meg selv at fremover skal jeg heller invitere folk hjem eller finne på ting som ikke koster penger. Og om jeg en gang i blant stikker på kafé, så kan jeg heller bare ta en kopp te i stedet for å bestille mat. Flaks at jeg har noen gavekort på kino å bruke opp denne våren!
 4. Underholdning. Her ligger Netflix, HBO Nordic og Storytel. Jeg har bestemt meg for å stoppe abonnementet mitt på Storytel og HBO Nordic. Så nå må jeg kjappe meg å høre ferdig «Min kamp 6» og å se ferdig In Treatment. Nå skal det sies at jeg tror jeg må opprette nytt abonnement når den nye sesongen av Game ff Thrones kommer, men det er jo ennå (dessverre) en stund til.
 5. Annet. For eksempel mobil, her skal jeg forske litt for å se om jeg kan få gjort det billigere. Her ligger også klær og kosmetikk, som jeg bruker lite penger på sammenlignet med de fleste jeg kjenner. I denne posten er også utstyr og mat til Mio (katten vår), helsekostnader, frisør og mer.

Fremover vet jeg også at det kommer noen kostnader. Vi skal i et bryllup, og jeg trenger en frisørtime før det bryllupet. Jeg har også veldig lyst å begynne å abonnere på Photoshop og Lightroom, jeg trenger en ny vårjakke og jeg trenger en ekstern harddisk. Heldigvis har jeg en del sparepenger jeg kan bruke på disse tingene. Jeg tror nok at det jeg kan spare aller mest på er å droppe å kjøpe mat jeg egentlig ikke trenger, kutte drastisk ned på aktiviteter som koster penger (kafé, kino osv.) og også at jeg stopper abonnementet på HBO Nordic og Storytel. Jeg må også bli flinkere til å ta med matpakke på jobb!

Har du noen gode sparetips?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

17 Comments

 • stinefriis

  Bra ting! :D Jeg har begynt å bruke mikrospar etter at vi bytta bank, og det er så lurt! Da går 5 kroner inn på en annen konto hver gang jeg bruker kortet. Har spart nesten 1000 kroner på noen måneder – og det kan jeg bruke på gøye småting :) Tips: Man får 30 dager prøveperiode på Adobe-produkter. Om du er skikkelig sleip kan du sikkert opprette test på to/tre ulike e-poster for å få det gratis noen måneder. Hehe. (Studentlogikk).

  28. april 2017 at 11:33 am Reply
  • Caroline

   Oh, smart! Det skal jeg garantert sjekke ut! Takk <3

   28. april 2017 at 12:56 pm Reply
 • Luisa - La Mar

  Penge -.- Hehe.. Når det gjelder HBO, Netflix og sånn så pleier jeg å kaste meg på når det kommer sånne gratistilbud, eller bruke den ene en periode og stoppe den andre for så å bytte, alt ettersom hva vi ser :) Matpakke er også veldig lurt, jeg må bli flinkere der selv. Og skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Jeg gikk ikke til frisøren før mitt eget bryllup en gang iiik, jeg var den rareste bruden ever! :p

  28. april 2017 at 12:26 pm Reply
  • Caroline

   Om jeg hadde kunnet noe som helst om å fikse hår så hadde jeg lett droppet frisør sjæl ass, hahaha.

   28. april 2017 at 12:58 pm Reply
 • Renate

  Sparetips, hm. Er det noe jeg virkelig er dårlig på, så er det sparing. Haha. Jeg pleier som regel bare å spare opp penger om sommeren, og da legger alt (utenom pengene til husleie) over på sparekontoen. Da bor jeg hjemme, så da betaler jeg heldigvis ikke mat. Må virkelig skjerpe meg! Jeg kjøper så utrolig mye småtterier på butikken, som jeg egentlig ikke trenger. Greit å få noen tips gjennom kommentarfeltet her. :)

  28. april 2017 at 1:31 pm Reply
  • Caroline

   Kjenner meg igjen i det med småting. Det må ta slutt! haha.

   28. april 2017 at 1:34 pm Reply
 • overtenking

  Jeg må også spare penger de neste månedene. Det blir ganske stramt når man ikke får studentlån om sommeren og må leve på lønn fra en 10%-stilling, men heldigvis har jeg litt oppspart fra før og snill familie og kjæreste som hjelper til når det trengs! Min beste metode for å spare penger er å ha faste trekk fra brukskonto over på sparekonto, for da tenker jeg at jeg ikke kan bruke dem… og selvfølgelig å bare generelt bruke mindre penger. Det er utrolig hvor mye penger jeg har spart på å kjøpe færre bøker for eksempel ;)

  28. april 2017 at 1:50 pm Reply
  • Caroline

   Jeg har blitt flittig bruker av biblioteket for å si det sånn. Kjøper så å si aldri bøker lenger. Litt trist, men men. Jeg sparer også fast i måneden, det er lurt!

   28. april 2017 at 2:25 pm Reply
 • Karoline

  Selv så har jeg begynt med morsom sparing på DNB der jeg har en ekstra sparekonto og hver gang jeg bruker bankkortet sparer jeg 20 kr på den kontoen. Dette er en del av å forsøke å spare penger til å kjøpe Nintendo Switch og det nye Zelda-spillet. Faren med dette er dog at jeg i det siste har vært litt mer villig til å bruke bankkortet mitt for å få penger inn på morsom sparing-kontoen så det er egentlig kanskje ikke så effektivt ;)

  Ellers så pleier jeg egentlig å være ganske flink til å ikke bruke så mye penger, men så har jeg noen unntak (ferier, bursdagsgave fra meg selv til meg selv, Nanowrimo-gaver fra meg selv til meg selv og turer er eksempler på unntak), men jeg unner meg to kafébesøk og et restaurantbesøk i uka som regel for ja, jeg kunne sikkert spart mer på å la det være, men man skal ha det litt gøy i hverdagslivet også syns jeg, det er jo det som det er mest av. Og Netflix og Spotify og HBO får jeg for tiden så mye glede av at det føles verdt det, det og.

  Ellers så er jeg flink til å bruke biblioteket når det gjelder bøker og aviser, jeg har funnet ut at det er smart å handle inn det meste man trenger for uka på mandagene (da handler jeg inn middager, frokoster og andre nødvendigheter) og utover det så har jeg bevisst dratt på ganske få loppemarkeder denne våren rett og slett fordi det er en smart måte å ikke bli fristet av å kjøpe ting som jeg egentlig ikke trenger eller har plass til.
  *
  Helt urelatert og som et lite tips, om det er greit, har jeg startet en Facebook-gruppe for musikalcder der jeg velger ukas musikal og deler linker og klipp og ting og tang relatert til den før jeg velger ny ukes-musikal den neste uka. Jeg vet ikke om du har noen interesse for musikaler, men hvis du er interessert i musikaltips finnes denne gruppa her, du er helt velkommen til å sjekke det ut: https://www.facebook.com/groups/1568788079821700/

  29. april 2017 at 10:01 am Reply
  • Caroline

   Viktig å kose seg! Når sommerferien er over så er jeg nok tilbake i mitt vante gamle haha, men må gjøre dette nå for å få den sommerferien jeg vil. Høres ut som du har en god balanse :)

   Har dessverre aldri vært spesielt glad i musikaler :/ Men det kan jo være noen andre i kommentarfeltet her er det :D

   29. april 2017 at 1:52 pm Reply
 • Tonje

  Hei :) jeg skal snart flytte sammen med kjæresten min og matbudsjett blir da et aktuelt tema. Du skriver at du har et fast bidrag til matkonto, kan du fortelle litt mer om den? Hvor mye settes av hver mnd, har dere et eget bankkort til matkonto?

  29. april 2017 at 9:10 pm Reply
  • Caroline

   Jeg setter over et fast bidrag til han hver måned som skal gå til faste utgifter, mat inkludert. Vi har vel et budsjett på 5000 kr i måneden for oss to, og da er husholdning (alt til kjøkken, bad osv.) inkludert. Vi handler på Rema 1000 og bruker appen «Æ», da ser vi hele tiden hvor mye vi har brukt. Vi har ikke eget bankkort.

   30. april 2017 at 9:14 am Reply
   • Tonje

    Det virker som en veldig fin måte å gjøre det på! Mange uenigheter kommer ofte pga økonomi, så er greit å avklare slike ting på forhånd :)

    30. april 2017 at 9:35 am Reply
    • Caroline

     Helt klart! :) Lykke til <3

     30. april 2017 at 9:40 am Reply
     • Tonje

      Takk <3

      30. april 2017 at 9:48 am
 • Susanne

  På Facebook er det en gruppe som heter «Hårmodell Bergen». Der er det mange lærlinger/frisører som klipper gratis/billig :)

  2. mai 2017 at 9:13 am Reply
  • Caroline

   Oh takk!

   2. mai 2017 at 9:27 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.