Turist i egen by: Troldhaugen

[su_dropcap style=»simple»]O[/su_dropcap]mtrent helt siden jeg flyttet til Bergen så har jeg hatt lyst til å besøke Troldhaugen, og nå har jeg endelig fått gjort det. Troldhaugen var hjemmet til Edvard og Nina Grieg. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden. Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. Vi gikk på oppdagelsesferd der med to gode venner, Silje og Nils.

2 kommentarer om “Turist i egen by: Troldhaugen

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.