Ting forandrer seg

31. mars 2017

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg har blogget i ca. ti år, og har fulgt med på hvordan blogging har bygget seg opp fra å være noe for spesielt interesserte, til å bli en megastor business. For noen år siden var det veldig morsomt å blogge, spesielt siden vi som blogget hadde et fint nettverk sammen. Vi fikk tilbakemeldinger, det hendte at jeg kunne få ca. 100 kommentarer på innleggene mine. Det var utrolig motiverende og engasjerende. Nå er alt annerledes. Med oppstarten av Instagram og Facebook tror jeg mange ikke tar seg tid til å legge igjen en kommentar, for det er mye enklere å skrolle igjennom eller trykke på like. Er dette noe du også merker?

På min egen blogg har jeg det siste året merket en veldig stor nedgang i antall kommentarer, samtidig som lesertallet mitt har økt. Og jeg har måtte lært meg å senke forventningene. Mitt siste innlegg, “Stillstand & Stagnasjon“, er et av de innleggene jeg er mest fornøyd med å ha skrevet. Likevel har jeg ikke fått en eneste kommentar på det innlegget. Og slik er det veldig ofte. De innleggene jeg arbeider aller mest med, eller som sitter aller lengst inne, de får jeg så og si null respons på. Og naturlig nok får det litt utover selvtilliten min, og jeg føler at det jeg produserer og skriver ikke er bra nok. Det er lett å si at man skal blogge for sin egen del, og det er nok mye sannhet i det, men jeg tror de fleste som blogger ønsker respons på det de produserer.

Jeg synes det er vanskelig å være delaktig på sosiale medier for tiden. Nå er jeg dønn ærlig med dere. Jeg får flere tilbakemeldinger som er veldig direkte, som går på personligheten min og innholdet mitt. Alt jeg gjør feil. Det er så enkelt for folk å si akkurat hva de mener, så lenge det er skrevet og sendt over internett. De fleste av tilbakemeldingene får jeg ofte uoppfordret. Bloggen får flere lesere, og det er jeg veldig glad for, samtidig som antallet følgere på Instagram og Snapchat går ned. Jeg vet godt hva jeg kunne gjort for å holde på interessen til folk, men jeg klarer bare ikke å være en annen den jeg er. Jeg orker ikke å bruke mye energi på å få bildene mine på Instagram til å passe inn i malen for en “perfekt profil”. Og jeg klarer ikke i lengden å please alle på Snapchat. Jeg går ofte i den samme fellen, om og om igjen, der jeg prøver å gjøre alle til lags. Det er et spøkelse som har forfulgt meg hele livet, min største uvane. Som jeg er helt nødt til å slutte med, før det tar knekken på meg.

Om du har noen som helst tanker angående dette temaet, som kanskje kan hjelpe meg til å tenke litt klarere, så del dem gjerne. Jeg elsker når dere er delaktig i kommentarfeltet. Det er så vanvittig gøy. Håper forøvrig dere får en fin helg.

Foto: Ewan Robertson.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

24 Comments

 • stinefriis

  Jeg syns det er et vanskelig terreng for tida. Veldig tydelig at brukervaner er i endring, og siden jeg jobber med sosiale medier er det veldig spennende å følge med på – og pønske på hvordan vi skal tilpasse oss denne hverdagen som bedrift. Men som blogger/youtuber er det tungt å holde på fordi jeg er så uetablert fra før. Det virker vanskeligere nå enn tidligere å “komme inn”, selv om jeg vet at det jeg produserer holder relativt høy kvalitet. På en side veldig frustrerende, på en annen: utrolig spennende. Merker selv at jeg leser veldig mye fra mobil, og da er det mye vanskeligere å kommentere. Så jeg tipper at mobilvaner har mye å si. I tillegg har vi blitt mer kresen når det kommer til brukervennlighet, og om jeg må logge på i et kommentarfelt på en blogg hver gang jeg skal kommentere blir jeg litt irritert – for jeg vil jo at alt skal gå fort. De verste kommentarfeltene er blogspot, som jeg føler ikke har fornya seg siden 2005.

  31. mars 2017 at 2:14 pm Reply
  • Caroline

   Jeg er helt enig, hos flere bloggere må jeg skrive inn masse for å kunne kommentere. Og da blir det så mye ekstra at jeg ofte ikke orker. Si gjerne i fra om mitt kommentarfelt kan bli bedre sånn sett.

   Tror du har mye rett i det med mobil. Kanskje jeg skal sette inn en slags “like” funksjon på innleggene mine? Vet du hvordan man kan få til det?

   31. mars 2017 at 2:23 pm Reply
 • Abelone

  Det er mange som sier at det er færre kommentarer nå enn før, så det er nok en trend. Vi leser mer, men har mindre dialog. Mobilen har nok noe av skylda. En annen ting er kanskje at vi ikke lenger er like anonyme på nettet som vi var for ti år siden?

  Forresten, det du skriver er så absolutt godt nok! Jeg koser meg her inne (selv om jeg ikke legger igjen så mange spor).

  31. mars 2017 at 5:10 pm Reply
  • Caroline

   Ja, tror nok mobilen har mesteparten av skylden. Men det med anonymitet kan jo også ha noe å si! Interessant. Tusen takk for gode ord <3

   1. april 2017 at 9:01 am Reply
 • Karoline

  Selv har jeg også blogget i snart ti år og aldri klart å bli særlig populær (jeg føler ikke at jeg kom ordentlig inn i bloggmiljøet da det var større heller) og mens jeg noen ganger ønsker meg mer kommentarer og slikt (og har perioder der jeg blir litt for opptatt av kommentarer) så prøver jeg hele tiden å huske (og jeg tror det er cluet) at det ikke nødvendigvis handler om mangel på interesse om folk ikke kommenterer. Det kan hende folk rett og slett ikke har noe klokt å si til et innlegg og selv er jeg veldig slik at jeg ikke har lyst til å gi en kommentar som bare er “hei, fint innlegg, ha en fin dag”, jeg vil gi en kommentar som virkelig viser at jeg har lest et innlegg ordentlig og skjønt budskapet og vi er i en verden der det å ta seg tid til å lese ting ordentlig blir vanskeligere for det skjer så mye hele tiden, det er så mye som konkurrerer om oppmerksomheten. Vit at selv om jeg kanskje ikke kommenterer alt så leser jeg det meste du poster for jeg syns du virker veldig sympatisk og at dette er et trivelig sted på nettet. Uansett blir denne kommentaren litt rotete, men det jeg prøver å huske og som er verdt å huske for din del også er at vi gjør så godt vi kan og at hvordan folk bruker nettet forandrer seg hele tiden (det er så stort at man ikke har mulighet til å få med seg alt uansett og da blir det til at folk prioriterer og da kan det rett og slett hende at likes er enklere når man vet med seg selv at man ikke har tid til å gi en så god og grundig kommentar som man ønsker å gi, samtidig som man vil gi et tegn på at hei, dette har jeg sett). Klem og dette var et interessant innlegg og jeg vet ikke om denne kommentaren hjalp så mye, men håper den falt i smak uansett :)

  31. mars 2017 at 5:24 pm Reply
  • Caroline

   Takk! Blir alltid glad for en kommentar fra deg! Mange kloke tanker, som alltid. Tror du har mye rett, det er så mye som konkurrerer om vår oppmerksomhet nå at det nesten blir for mye noe ganger. I alle fall for meg.

   1. april 2017 at 9:04 am Reply
 • Elena

  Jeg synes det er litt kjedelig å følge folk på Instagram, like bildene deres, kommentere bloggene deres, uten å få noe som helst tilbake på egen blogg/Instagram. For å være ærlig fulgte jeg deg lenge på Instagram, og i en periode kommenterte jeg egentlig ofte/mer enn jeg gjør nå på bloggen din. Men jeg fikk aldri noe tilbake fra deg på min egen plattform.

  Men jeg synes fortsatt du er en interessant person, og jeg liker alt du skriver. Du er flink. Det er bare det at jeg synes det er litt kjedelig å kommentere når folk ikke kommenterer tilbake. Men ja. Ikke vondt ment. Hehe.

  ❤️

  31. mars 2017 at 7:52 pm Reply
  • Caroline

   På Instagram har jeg dessverre ikke hatt kapasitet, men skriv gjerne bloggen din her. Jeg tar gjerne en titt :)

   Takk for kommentar!

   1. april 2017 at 9:05 am Reply
 • Silje

  Jeg leser alle innleggene dine, men er veldig dårlig på å kommentere. Jeg tenker og reflekterer mye, men samtidig så sier jeg lite. Kanskje det henger litt i meg skriftlig også? Har litt vansker med å formulere og sette ord på ting av og til.
  Jeg forstår veldig godt at en har ønske om respons på arbeidet en legger ned.. Jeg må bare si at jeg liker bloggen din (og deg!) veldig godt! Fortsett slik som du ønsker, for du gjør en topp jobb :)

  31. mars 2017 at 8:18 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk, det var en superkoselig kommentar å få!

   1. april 2017 at 9:05 am Reply
 • Nadia

  Enig i det det med brukervennlighet. Ting skal gå fort, og gjør det ikke det så er det bare vipps så er det videre til neste bloggpost på listen. Jeg for min del kommenterer med når jeg setter meg ned med macen for målrettet blogglesing. Tar meg tid, leser, reflekterer. Når jeg surfer på mobilen er det gjerne bare for å fylle tomrom i tiden.. vet ikke, men jeg merker selv det der med kommentarene. det er vanskelig å engasjere i kommentarfeltet, og selv prøøøver jeg å bli bedre på å kommentere de innleggene der det fortjenes.

  31. mars 2017 at 9:07 pm Reply
  • Caroline

   Enig! Jeg leser kun blogg på data nå, føler det er mer oversiktlig. Setter alltid pris på dine kommentarer og din blogg :)

   1. april 2017 at 9:06 am Reply
 • Angela Rosita Chatharina

  Det er som du sier, travle hverdager! Men vi bloggere kan fremdeles være flinke å “starte” samtalene i kommentarfeltet, så henger kanskje andre seg på etter hvert. Ja, man skriver for sin egen del, men er enig i at det er reponsen som gjør mye av det gøy! :D

  2. april 2017 at 5:15 pm Reply
  • Caroline

   Ja, veldig enig!

   2. april 2017 at 6:16 pm Reply
 • Milla

  Eg e som Elena, eg syns det e kjedlig å gi og gi og ikje få no tebake (detta gjelde ikje deg, nå snakke eg om andre bloggere, haha). Og som de andre seie så e det nok ein trend. Eg har blogga siden 2007. Va mye mær dialog før enn det e nå. Og det e litt trist.

  // Tusen takk Caroline, blir så glad <3

  2. april 2017 at 7:23 pm Reply
  • Caroline

   <3 Enig!

   2. april 2017 at 9:12 pm Reply
 • Martine

  Ofte føles det ut som blogging har blitt min måte å rope ut i et tomt rom der ingen hører meg. Det kan være utrolig fortvilende! Jeg har grublet over dette de siste dagene, helt siden du tok det opp på Facebook, men jeg klarer ikke komme på noen ideer til en løsning. Kanskje vi bare må engasjere litt mer til delaktighet i kommentarfeltet? Jeg husker “før i tiden” da bloggere alltid stilte spørsmål i slutten av kommentarfeltet, som leserne skulle svare på. Haha, teit idé, men kanskje det er noe sånt vi må starte med. Eller som jeg sier til kjæresten min noen ganger “nei fillern, jeg får legge ut noen nakenbilder da, skaffe litt lesere” hahah.

  3. april 2017 at 12:30 am Reply
  • Caroline

   Jeg stiller ofte spørsmål, men merker dessverre ikke store forskjellen likevel. Tror mange har et poeng av at vi er et “like” samfunn, og at vi kanskje må belage oss på færre kommentarer i fremtiden.

   3. april 2017 at 9:40 am Reply
   • Martine

    Ja det er nok helt riktig, dessverre. Men jeg har et håp om at det fremdeles er mulig å få kommentarer, vi må bare skrive engasjerende nok slik at leserne vil delta i diskusjonen! Jeg er ikke så flink til dette selv, men tenker det kan være noe sånt vi må gjøre. Jeg bare lufter ideer haha..

    3. april 2017 at 12:37 pm Reply
    • Caroline

     Vi får gjøre det vi kan :)

     3. april 2017 at 3:23 pm Reply
 • Øyvind

  Merker det veldig jeg og, dessverre. Mange blogger jeg har fulgt lenge som har blitt ganske “døde”, virker som mange forsvinner over til Insta og andre tjenester.

  3. april 2017 at 8:46 pm Reply
  • Caroline

   Ja, dessverre!

   4. april 2017 at 9:53 am Reply
 • Lykkejegeren

  Dette var et fint innlegg! :) Jeg tror det med kommentarer noen ganger henger sammen med at man gjerne vil legge igjen noe ordentlig hvis man først kommenterer, jeg selv syntes hvert fall ikke “ha en fin dag <3" kommentarer har så mye for seg når jeg får de selv, da ser man jo bare at personen ikke har tatt seg tid til å lese innlegget. Men jeg leser en del jeg ikke kommenterer på selv, rett og slett fordi jeg kanskje ikke har så mye å si, eller jeg er redd for at det skal virke "overflatisk". Men prøver å legge igjen fine kommentarer når jeg har noen, for vet jo selv hvor hyggelig det er å få :) Og når vi er inne på det, du har en utrolig fin blogg! Gleder meg til å lese mer :)

  5. april 2017 at 5:55 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for det <3 Og takk for fin kommentar!

   6. april 2017 at 7:31 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.