Stillstand & Stagnasjon

29. mars 2017

[su_dropcap style=»simple»]F[/su_dropcap]ølelsen av å sitte fast er ikke behagelig. Den er lammende. Soundtracket til «Into the Wild» går på repeat. Låtene hjelper meg til å føle noe. Dagene mine er preget av uro og kav. Svimmelhet, og en kropp som ikke spiller på lag. Når sant skal si så tror jeg at kroppen min gjør så godt den kan. I det minste har jeg lært et nytt ord i dag, så da kan jeg krysse det av agendaen for kunnskapsløft. Visste du at ordet «lampefeber» betyr engstelse foran offentlig opptreden, eksamen eller lignende? Jeg liker det ordet. Det sier ganske mye, samtidig som det ikke er høylytt og dominerende.

Jeg smiler og gråter om en annen. Livet er en fantastisk gave, og jeg er hovedpersonen i en gåtefull roman som er fylt av særegne og forbausende trekk. Mørke og lys blandes, skifter side og kan gjøre alt så underlig fortryllende eller så uendelig uholdbart. Ord er en eneste stor forundringspakke. Jeg skriver litt for tiden, mest poesi. Vil du høre noe jeg har skrevet?


jeg liker ikke
blodårer
de minner meg
om hat

når sant
skal sies
var det
ingen
av oss
som tok
feil

jeg kan ikke
skrive dikt
sa jeg

jeg kan ikke
lese dikt
sa du

kanskje livet
savner noen
å være
sammen med

du tror
jeg er
et regnestykke

men
en pluss en
blir ikke
alltid
to

noen ganger
blir det
minus
ti


Jeg drømmer litt om at jeg en dag kan få mulighet til å skrive min egen diktsamling, og kanskje gi den ut. Om så for egne penger. Det hadde vært en fin ting å ha. Nei, jeg kan ikke de grammatiske reglene for å skrive lyrikk. Men hvem bryr seg? Så lenge det gir meg en viss fornøyelse.

 Foto: Alyssa Kibiloski.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

7 Comments

 • Ting forandrer seg - Carolines Verden

  […] mitt har økt. Og jeg har måtte lært meg å senke forventningene. Mitt siste innlegg, «Stillstand & Stagnasjon«, er et av de innleggene jeg er mest fornøyd med å ha skrevet. Likevel har jeg ikke fått […]

  31. mars 2017 at 2:01 pm Reply
 • Lene

  Fantastisk skrevet, Caroline!

  2. april 2017 at 8:33 am Reply
  • Caroline

   Wow, takk. Betyr så mye at du sier det!

   2. april 2017 at 9:28 am Reply
 • Hilde

  Liker alt du skriver, du er en dyktig skribent :) tenker på deg <3

  3. april 2017 at 10:34 am Reply
  • Caroline

   Aw, takk <3

   3. april 2017 at 10:55 am Reply
 • Lykkejegeren

  Nydelig skrevet.. Ble så rørt av teksten din, kjenner at jeg ble helt vemodig her jeg sitter. Elsker tekster som kan bevege meg på denne måten <3

  5. april 2017 at 6:16 pm Reply
  • Caroline

   <3<3<3<3 beste komplimentet jeg kan få!

   6. april 2017 at 7:31 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.