Noe å krysse av bucketlisten

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg har alltid hatt det å se en stavkirke på bucketlisten min. Og siden vi faktisk har en stavkirke her i Bergen, så synes jeg det var på høy tid at jeg sjekket den ut. Den ligger på Fantoft, og er en rekonstruksjon av den kirken som brant ned i 1992. Varg Vikernes ble mistenkt for å ha brent den ned. Han ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Øystein Aarseth, tre kirkebranner og tyverier. Så litt historie der, altså. Uansett, det var skikkelig fascinerende å se kirken!

14 kommentarer om “Noe å krysse av bucketlisten

  1. Så fine bilder! Jeg besøkte en stavkirke i forbindelse med leirskolen, men jeg husker ikke hvilken. Tror jeg må lage min egen «Steder i Norge»-bucketlist. (Noen sider av norsk black metal-historie er ganske drøy, men interessant!)

  2. Litt av noen konstruksjoner, de stavkirkene! Ligger den midt i skogen, eller ser det bare sånn ut på bildene dine? :) Uansett veldig fine bilder!

  3. Stavkirkene er så kule!
    Har hørt mye på svartmetall gjennom årene, så kjenner til historien. Tenk å brenne ned en slik kulturskatt, og hvor mye det kostet staten å bygge den opp igjen..

  4. Så stilig! Jeg såg også en stavkirke engang, men det begynner å bli så lenge siden at det nesten ikke teller lenger.

    Tusen takk for link på innlegget ditt om favoritter på sosiale medier, forresten. det var skikkelig kjekt :)

  5. Jeg har vært og sett andre stavkirker på klassetur men jeg har faktisk ikke sett på den som er i Bergen til tross for de 22 årene jeg har vært her! Virker som en veldig koselig tur så kanskje jeg kan ta med meg kjæresten og vise han neste gang han er i Norge :)

  6. Elske stavkirker, eg har ennå ikje sett ein in real life, så detta ska virkelig opp på min bucketlist ;) NYDLIGE bilder Caroline, virkelig!

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.