Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Svar på spørsmålsrunden DEL 1

13. februar 2017

Hva er livretten din?
Jeg tror nok ikke jeg har en bestemt livrett. Det går veldig i perioder hos meg, og akkurat nå er jeg inne i en periode der jeg er nok så matlei for å være ærlig. Men jeg liker biff med god saus godt, og jeg er veldig glad i diverse supper. Jeg er også veldig glad i poteter, ris og pasta – men det spiser jeg omtrent aldri lenger. Og jeg er veldig glad i thailandsk mat, spesielt pad thai. Og egentlig asiatisk mat generelt. Og indisk. Så lenge det ikke er alt for sterkt.

Hvilket fotoutstyr bruker du?
Jeg har Olympus PEN E-P5 med et standardobjektiv og et fastobjektiv. I tillegg tar jeg bilder med iPhone 5E om jeg ikke har med kameraet. Jeg redigerer bildene mine i VSCO på mobilen, rett og slett. Bruker som oftest filtere som 05, F1-3 og S1-3, også redigerer jeg eksponering, kontrast, skarphet, fading og farger etterpå. Så det er ikke noen fancy greier. Jeg hadde Canon EOS 7D med mye ekstrautstyr før, men solgte alt fordi jeg nesten aldri brukte det. Jeg synes det er mye lettere å ta med et systemkamera rundt, enn et speilreflekskamera, men jeg savner ofte speilrefleksen. Speilrefleks er jo noe for seg selv, men siden det er ganske dyrt med bra utstyr så skal man bruke det en del for at det skal lønne seg. Jeg påtok meg en del fotooppdrag i bryllup og slikt når jeg hadde speilrefleks, men det føler jeg ikke jeg har utstyr til å gjøre nå lenger.

Føler du det «hjelper» deg å snakke om psykisk sykdom og nedturene dine på sosiale medier?
Dette er et spørsmål jeg har reflektert noe så innmari over i det siste. Og jeg tror jeg må ha et helt eget innlegg til å skrive om det, for det blir veldig mange tanker. Det korte svaret er både ja og nei.

Tenker du noen gang på å gjøre et comeback hos SnapKollektivet?
Jeg har skikkelig lyst til det en gang, om det er noe jentene i kollektivet ønsker. Akkurat nå hadde det ikke passet så godt, for det skjer så mye annet i livet. Så vi får se hva fremtiden bringer, det er ikke noe som ligger i mine hender. Jentene i SnapKollektivet er veldig sammensveiset nå, og jeg tror de er veldig fornøyd med sammensetning av gruppen. Jeg synes de gjør en skikkelig bra jobb!

Har du og Jørgen reiseplaner i år?
Vi skal til Harstad (der jeg kommer fra) i påsken, og uken etter påske. Ellers planlegger vi en tur på noen uker i august der vi ønsker å kjøre fra Bergen og til Nord-Norge. Foreløpig er ikke alt satt, men vi har lyst å kjøre Østlandet oppover, fordi jeg har lyst til å besøke Oslo, Hamar, Lillehammer, Røros og andre innlandsbyer jeg ikke har vært i før. Også har vi veldig lyst å kjøre helt opp til Kirkenes. Jeg har aldri vært i Finnmark før, og det er litt skandale siden jeg har mye familiehistorie der oppe! På turen nedover ønsker vi å kjøre langs kysten, kanskje Kystriksveien. Og kanskje besøke Molde, Ålesund og se Trollstigen og Atlanterhavsveien. Men vi får se, det er ganske mye å se og ikke alt for mye tid. Blir nok fint uansett! Og til høsten har vi veldig lyst til å dra til utlandet, men har ikke planlagt noe.

Hva er det fineste du har gjort for noen hittil i år?
Jeg tror det må være de middagsselskapene jeg har hatt her hjemme. Det er en ganske big deal for meg å be folk hjem hit, og det er en veldig stor utfordring. Derfor er jeg så glad for at jeg har fått det til.

Hvordan går det med lavkarbo-dietten? Funker det for kroppen din?
For det første må jeg bare presisere at dette ikke er tenkt som noen diett. Dette er noe jeg helst vil leve med livet ut, og nettopp derfor går jeg på moderat/mild lavkarbo, slik at det skal være mulig å leve med det i lengden. Jeg spiser av og til frukt, jeg drikker melk, jeg spiser knekkebrød som har lavt karboinnhold og jeg spiser litt grønnsaker som vokser under jorden. Men det som jeg i hovedsak gjør er at jeg holder meg helt unna mat med mye sukker, poteter, ris, nudler, mel, pasta og slike matvarer. At jeg ikke har spist hverken kaker, godteri, potetgull eller iskrem siden nyttårsaften er en bragd i seg selv. Men det har gått overraskende lett og bra, kanskje fordi ting er lettere når man har bestemt seg skikkelig. Man kan jo lage mye godt uten sukker, og i tillegg nyter jeg godt av ost, sauser, fete meieriprodukter og slikt. Nam! Jeg har lovet meg selv at om jeg vil så skal jeg få lov å spise hva som helst på bursdagen min. Jeg har ikke merket så voldsomt mye på kroppen, sånn sett bort i fra at jeg går ned i vekt og at jeg har en anelse mer energi. Også merker jeg at jeg har mye mer stabilt blodsukker, noe som er behagelig.

Har du førerkort til bil?
Ja, det har jeg. Fikk det når jeg var 18 år.

Hvordan møtte du Jørgen?
Vi ble kjent på nettet, og møttes første gang på Gardermoen faktisk. Det var kjærlighet ved første blikk.

Hva er det beste ved å arbeide i bokhandel?
Det meste, egentlig. He he! Man får se hva som rører seg i litteraturens verden, man lærer mye og man kan hjelpe andre samtidig som man bruker lidenskapen sin. Også elsker jeg atmosfæren på arbeid, og kollegene mine.

Hvordan har du det akkurat nå?
Ikke så veldig bra. Men jeg holder fast ved håpet om bedre tider.

Hvis du måtte reist til et sted og bodd der for resten av livet ditt, hvor ville det vært?
Nord-Norge eller Island.

Hva liker du best med deg selv?
Jeg liker at jeg er nysgjerrig, at jeg er empatisk og at jeg er kreativ.

Hva er de tre beste TV-seriene du vet om?
Sånn all time er det 1) Doctor Who, 2) Game Of Thrones og 3) Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt myldret? Jeg liker også godt Grey’s Anatomy, Supernatural, Modern Family, Friends, Big Bang Theory og Jane the Virgin.

Hva er favorittbøkene dine?
«Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» av Johan Harstad og Harry Potter-bøkene.

Hva er dine favorittinnlegg fra din egen blogg?
Oi, så utrolig vanskelig. Dette tror jeg kanskje jeg må tenke litt på og skrive et eget innlegg om.

Hva savner du mest med å bo i Nord-Norge?
Stillheten og roen, spesielt. Samholdet mellom de som bor der, humoren, stemningen og atmosfæren. Og, kanskje mest av alt, familien og vennene mine. Og naturen.

Har du noen planer for hva du vil lese i år?
Har veldig lyst å lese ut Min Kamp-serien til Knausgård, og også hans fire nyeste bøker. Jeg leser også Harry Potter på nytt.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

8 Comments

 • Renate

  Fine svar :)

  13. februar 2017 at 5:32 pm Reply
  • Caroline

   :)

   13. februar 2017 at 6:01 pm Reply
 • Maja

  Domkirkeodden (Hamar) om sommeren er helt magisk. Dit må du dra! :)

  13. februar 2017 at 6:46 pm Reply
  • Caroline

   Å, takk for tips! Det er jo fantastisk!

   13. februar 2017 at 8:04 pm Reply
 • Milla

  Enig med Maja, Domkirkeodden om sommeren! Hamar, kom te Hamar!!! :D

  Fine svar Caroline, glede meg te resten!

  Eg har faktisk så lyst te å reisa te Island ein gong. Kan du ikje laga et innlegg om Island? Tips og sånn? E det ikje dyrt der?

  14. februar 2017 at 8:54 pm Reply
  • Caroline

   Har laget mange innlegg om Island, bare å søke så ser du :) Det er ca. samme prisnivå som i Norge.

   14. februar 2017 at 10:19 pm Reply
 • Luisa - La Mar

  Så fint å lese svarene dine! Jeg har så lyst til å kjøre litt mer i Norge, det er så fint. Vi har en hytte i familien som ligger i Dalsbygda og jeg har så lyst å dra dit, for da drar vi inn til Røros også, det er bare så fint der! Anbefales!

  15. februar 2017 at 9:49 am Reply
  • Caroline

   :)

   15. februar 2017 at 12:33 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.