Endelig kommer det en ny oppskrift fra meg, folkens! Jeg har savnet det, og håper jeg kan få til enda flere oppskrifter fremover. Med tanke på at jeg for det meste spiser et kosthold som er moderat tilnærmet lavkarbo, så vil nok oppskriftene mine ofte bære preg av dette. Det håper jeg er greit for dere. Dere kan jo alltids tilsette ingredienser som gir mer karbohydrater, om dere vil. Dagens oppskrift vet jeg det er mange av dere som har ventet på! Det er en oppskrift på seige, sukkerfrie cookies. Jeg har blitt så hektet på disse cookiene at jeg har laget dem hver eneste helg de siste ukene. De blir sprø på utsiden og myk (nesten litt karamellaktig inni). Nam!

De fleste av ingrediensene må du antageligvis på en helsekostforretning for å få tak i, noe som betyr ekstra kostnader og ekstra styr for noen. Men for meg er det virkelig verdt det. Og om du ikke er interessert i min oppskrift, men likevel har skikkelig lyst på cookies, så kan du sjekke ut for eksempel denne oppskriften eller denne oppskriften. Oppskriften dere får i dag har jeg opprinnelig funnet hos Smakebiten, men jeg har endret på noen småting. Om du ikke har brukt FiberSirup før, så kan du lese litt om det her. Du kan også lese litt om kokosmel her og mandelmel her.

Tips: Du velger selv hvilken sjokolade du ønsker å bruke, og hvor mye. Jeg har prøvd litt forskjellig, og synes det fungerer fint med sukkerfri Sukrin-sjokolade, sukkerfri melkesjokolade kjøpt på Rema 1000 med hasselnøtter og også Freia Premium med 70% kakao (denne er ikke sukkerfri). Jeg synes det var spesielt godt å blande 50/50 med Freia Premium med 70% kakao og Sukrin-sjokolade.

Du trenger dette til ca. 20 – 30 stk cookies:

 • 150 g romtemperert meierismør
 • 130 g FiberSirup Clear
 • 60 g FiberSirup Gold
 • 1 ts vaniljepulver
 • 70 g kokosmel
 • 50 g mandelmel
 • ½ ts natron
 • 50 g – 80 g sjokolade

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 175 grader.
 2. Visp romtemperert smør sammen med FiberSirup og vaniljepulver til det har blitt en kremet og myk blanding. Jeg brukte en ballongvisp.
 3. Hakk opp sjokoladen i passelige biter.
 4. Bland sammen kokosmel, mandelmel og natron. Tilsett sjokoladen i den tørre blandingen og bland godt sammen.
 5. Tilsett så litt og litt av det tørre i smørblandingen, visp godt sammen.
 6. Ha bakepapir på et stekebrett og bruk en spiseskje og en slikkepott til å lage små og litt flate klatter. Pass på at det er litt avstand mellom klattene, de vil flyte litt ut under steking.
 7. Sett høyt i ovnen og følg med cookiene. De skal stå inne ca. 8-10 minutter, men noen ganger har jeg hatt dem lengre og. De skal tas ut når de er litt gyldne i kantene.
 8. La cookiene ligge litt før du tar dem på en rist for videre avkjøling.
 9. Jeg pleier å oppbevare dem i kjøleskapet, for jeg liker veldig godt konsistensen på dem når de er kalde. Men du kan også ha dem i en tett boks.
Innhold per 100 gram:
7 gram proteiner, 7 gram karbohydrater, 30 gram fett.

  4 kommentarer

 1. Renates Reiser 12. februar 2017 at 7:03 pm Svar

  Takk for tips! Disse hørtes gode ut. :)

  • Caroline 12. februar 2017 at 7:49 pm Svar

   :)

 2. Luisa - La Mar 15. februar 2017 at 11:45 am Svar

  Yummy! Fikk skikkelig lyst til å prøve å lage disse, seige cookies er så godt!

  • Caroline 15. februar 2017 at 12:34 pm Svar

   :)

Legg igjen en kommentar

Jeg blir superglad for en kommentar!