Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Seige cookies

12. februar 2017

[su_dropcap style=»simple»]E[/su_dropcap]ndelig kommer det en ny oppskrift fra meg, folkens! Jeg har savnet det, og håper jeg kan få til enda flere oppskrifter fremover. Med tanke på at jeg for det meste spiser et kosthold som er moderat tilnærmet lavkarbo, så vil nok oppskriftene mine ofte bære preg av dette. Det håper jeg er greit for dere. Dere kan jo alltids tilsette ingredienser som gir mer karbohydrater, om dere vil. Dagens oppskrift vet jeg det er mange av dere som har ventet på! Det er en oppskrift på seige cookies! Jeg har blitt så hektet på disse cookiene at jeg har laget dem hver eneste helg de siste ukene. De blir sprø på utsiden og myk (nesten litt karamellaktig inni). Nam!

De fleste av ingrediensene må du antageligvis på en helsekostforretning for å få tak i, noe som betyr ekstra kostnader og ekstra styr for noen. Men for meg er det virkelig verdt det. Og om du ikke er interessert i min oppskrift, men likevel har skikkelig lyst på cookies, så kan du sjekke ut for eksempel denne oppskriften eller denne oppskriften. Oppskriften dere får i dag har jeg opprinnelig funnet hos Smakebiten, men jeg har endret på noen småting. Om du ikke har brukt FiberSirup før, så kan du lese litt om det her. Du kan også lese litt om kokosmel her og mandelmel her.

Tips: Om du ønsker å lage cookiene helt uten sukker kan du prøve med sukkerfri Sukrin-sjokolade.

Du trenger dette til ca. 20 – 30 stk cookies:

 • 150 g romtemperert meierismør
 • 120 g FiberSirup Clear
 • 70 g FiberSirup Gold
 • 1 ts vaniljepulver
 • 70 g kokosmel
 • 50 g mandelmel
 • ½ ts natron
 • 80 g sjokolade (jeg bruker Freia Premium Pistasj)

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 175 grader.
 2. Visp romtemperert smør sammen med FiberSirup Gold og Clear og vaniljepulver til det har blitt en kremet og myk blanding. Jeg brukte en ballongvisp.
 3. Hakk opp sjokoladen i passelige biter.
 4. Bland sammen kokosmel, mandelmel og natron. Tilsett sjokoladen i den tørre blandingen og bland godt sammen.
 5. Tilsett så litt og litt av det tørre i smørblandingen, visp godt sammen.
 6. Ha bakepapir på et stekebrett og bruk en spiseskje og en slikkepott til å lage små og litt flate klatter. Pass på at det er litt avstand mellom klattene, de vil flyte litt ut under steking.
 7. Sett høyt i ovnen og følg med cookiene. De skal stå inne ca. 10 minutter, men noen ganger har jeg hatt dem lengre og. De skal tas ut når de er litt gyldne i kantene.
 8. La cookiene ligge litt før du tar dem på en rist for videre avkjøling.
 9. Jeg pleier å oppbevare dem i kjøleskapet, for jeg liker veldig godt konsistensen på dem når de er kalde. Men du kan også ha dem i en tett boks.

[su_box title=»Innhold per 100 gram:»]7 gram proteiner, 7 gram karbohydrater, 30 gram fett.[/su_box]

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Renates Reiser

  Takk for tips! Disse hørtes gode ut. :)

  12. februar 2017 at 7:03 pm Reply
  • Caroline

   :)

   12. februar 2017 at 7:49 pm Reply
 • Luisa - La Mar

  Yummy! Fikk skikkelig lyst til å prøve å lage disse, seige cookies er så godt!

  15. februar 2017 at 11:45 am Reply
  • Caroline

   :)

   15. februar 2017 at 12:34 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.