Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Nok er nok: et slags avvenningsprosjekt

19. februar 2017

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]ei du, hvordan har helgen din vært? Jeg har, selvfølgelig, vært ute for å lete etter nye Pokémon. Det er bare så gøy, og jeg har nå fått 35 stykker av de nye som har kommet. Spiller du Pokémon GO? Jeg har også gjort noe annet denne helgen, noe som er ganske stort for meg. For den siste tiden, egentlig de siste årene, har jeg tenkt mye rundt dette med sosiale medier og hvordan de påvirker meg. Det stresser meg innmari at jeg er så redd for å gå glipp av noe, at jeg er så opptatt av følgere og også det å konstant dele fra mitt eget liv til så mange mennesker. Jeg får nesten abstinenser hvis jeg ikke får sjekket Snapchat, Instagram, Twitter og Facebook hele tiden. Og jeg tar meg selv ofte i å sitte og scrolle endeløst gjennom alle disse mediene, uten at det har noe for seg i det hele tatt. Samtidig blir jeg også voldsomt påvirket av sosiale medier, og ikke bare på en bra måte. Jeg kan føle på at jeg ikke er verdifull som menneske, at jeg ikke får til det andre får til, at det jeg gjør er feil, at jeg ikke er kunnskapsrik nok og jeg føler ofte at jeg ikke strekker til.

I går tenkte jeg at nå er det nok, jeg tror jeg må kutte ned på sosiale medier. For min egen helse sin del. Så jeg sendte en melding til vennene mine om at jeg tar en pause fra Facebook, og kan nås på SMS om det skal være noe. Så slettet jeg Facebook, Messenger, Twitter, Instagram og Snapchat fra telefonen min. I tillegg har jeg blokkert Facebook i nettleseren min i en uke, fordi det er så lett å trykke seg inn der på automatikk. Det eneste jeg har gitt meg selv lov til er å blogge, og å lese blogger. Så det skal bli spennende å se hvordan tiden fremover blir, jeg har bestemt meg for å holde meg unna i alle fall i en uke i første omgang. Jeg merker at det allerede er vanskelig, men også at det er godt. Jeg vet ikke jeg… Jeg er bare så fryktelig lei nå, av alt maset og jaget. Av at alt skal være en konkurranse, at så mange er så opptatt av status og at alt dette sluker tiden jeg kan bruke på andre ting som gir meg mye mer glede og mening. Har du noen gang kjent det på samme måte?

Foto: William Iven.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

16 Comments

 • stinefriis

  Kan definitivt kjenne igjen den følelsen av at jaget tar over hodet mitt. Og det er noen ganger vanskelig å balansere tidsbruken siden jeg er så mye på sosiale medier gjennom jobb. Noen dager greier jeg balansen godt, andre dager ikke.

  19. februar 2017 at 4:55 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det er veldig vanskelig.

   19. februar 2017 at 6:18 pm Reply
 • Maja

  Det er så vanskelig å prioritere tiden, og jeg er så redd for at om jeg sletter alt så vil jeg bare bli sittende alene. Fjernet snapchat i en uke da, og det var ekstremt deilig.

  19. februar 2017 at 6:15 pm Reply
  • Caroline

   Det er en veldig interessant vinkling! Tenker du alene fysisk, eller mentalt? Eller begge deler?

   19. februar 2017 at 6:18 pm Reply
 • Tina

  Jeg skrur mobilen mer og mer av i perioder. Syns det fungerer veldig greit. Er ikke på Facebook,men bruker den messenger. Lista over de jeg følger på Instagram er kortere enn noensinne, sånn at det ikke blir en million innlegg å se over. Jeg har kun messenger og Instagram og Snapchat, men det er liksom mer enn nok.

  Merker at jeg blir mye mer kreativ og ROLIG, herregud så stressa jeg er når jeg er på sosiale media hele tiden, den der endeløse trykkingen enten hit eller dit.
  Mye av sånn desperat trykking blir det når jeg er deprimert og sånn, da må jeg ha noe å sluke tida med. Så da er det ok, men jeg prøver ha et bevisst forhold til det, slå den av for noen timer, gjerne mer.. Ofte får jeg abstinenser, stressa og griper etter telefonen. Det er jo IKKE bra, og det gjør meg mer sikker på at det må til, det å skru av.

  19. februar 2017 at 9:51 pm Reply
  • Caroline

   Kjenner meg veldig igjen!

   19. februar 2017 at 9:53 pm Reply
 • skoboksen

  Lykke til! Håper du får mer ro!

  20. februar 2017 at 8:07 am Reply
  • Caroline

   <3

   20. februar 2017 at 10:50 am Reply
 • Siri

  Det høres lurt ut, Caroline! Og det blir interessant å høre om prosjektet ditt på bloggen. Ta vare på deg selv <3 Vi snakkes!

  20. februar 2017 at 11:22 am Reply
  • Caroline

   <3 Ditto.

   20. februar 2017 at 11:31 am Reply
 • Synne Cinnamon

  Dette kan jeg forstå. Alle trenger litt pusterom iblant! Jeg synes det er godt å legge vekk mobilen, særlig på kveldstid, for i det store og det hele er det jo ikke det som skjer på alle skjermene som betyr noe, men det livet vi lever på ordentlig, sammen med andre mennesker. Jeg blir så lei av deling og status innimellom, og da er det godt å lese noen kapitler i en bok, gå en tur eller danse litt til ei favorittlåt. Riste det av seg, liksom. Håper du finner roen igjen! <3

  20. februar 2017 at 2:39 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det skal jeg også bli flinkere til!

   20. februar 2017 at 5:15 pm Reply
 • Ingvild

  Jeg sletta også FB-appen fra telefonen (og har enda ikke lastet den ned igjen), og det ER SÅ DEILIG. Har blitt vant til at «nei, jeg må vente til jeg kommer hjem for å finne ut av det der».. hehe. Spennende avvenningsprosjekt, lykke til <3

  22. februar 2017 at 11:59 am Reply
  • Caroline

   Tror den tankegangen er veldig sunn. Ting kan vente. Tusen takk!

   22. februar 2017 at 12:38 pm Reply
 • Milla

  Kjenne meg så igjen i detta. Men eg klare bare ikje å sletta meg fra sosiale medier. Eg får det ikje te, hehe.

  23. februar 2017 at 7:43 am Reply
  • Caroline

   Skjønner at det er vanskelig, ja.

   23. februar 2017 at 10:18 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.