Kjøttkaker

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]år vi i fjor sommer besøkte Senja, og min grandtante der, så fikk vi servert verdens beste kjøttkaker. Du vet, slike gode og deilige som smaker skikkelig hjemmelaget. Jeg spurte selvfølgelig om jeg kunne få oppskriften, og nå skal jeg dele den med dere. Jeg synes kjøttkaker er nydelig med grønnsaker som brokkoli, løk og blomkål. Og gjerne med en grov potetmos eller ertestuing og en deilig brunsaus eller fløtesaus. Nam!

Du trenger dette til to porsjoner/ ca. ti kjøttkaker:

 • 400 gram kjøttdeig
 • 1 stk egg
 • 1,5 dl vann
 • 2 ss potetmel
 • 1 ts bakepulver
 • 1-2 ss finhakket løk (kan sløyfes)
 • 1 ts salt
 • ¼ ts pepper
 • ¼ ts kardemomme
 • ¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)
 • ¼ ts malt ingefær (kan sløyfes)
 • Smør eller olje til steking

Slik gjør du:

 1. Bland ingrediensene godt sammen til en røre. Du kan godt bruke en foodprocessor.
 2. Form ca. ti litt flate kjøttkaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
 3. Stek på middels varme i smør til kjøttkakene ser gyldne og ferdig ut, ca. 2 minutter på hver side.

5 kommentarer om “Kjøttkaker

   1. Irriterende nok har jeg ikke det :o Hun lager dem alltid på såkalt «slump». Jeg observerer nøye hver gang jeg er hjemme, sånn at jeg kan lære meg det selv. Begynner å komme ganske nært nå. Men er vel basically kjøttdeig av noe slag, spedd ut med litt melk, egg, kanskje brødsmuler, godt med salt og pepper. Etter bruning koker hun dem i buljong. og lager saus i samme kasserolle når kjøttkakene er møre. Så det er vel de grunnleggende prinsippene, men er vanskelig å få til.

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.