Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Hvordan gikk avvenningsprosjektet?

25. februar 2017

[su_dropcap style=»simple»]I[/su_dropcap] forrige uke skrev jeg innlegget «Nok er nok: et slags avvenningsprosjekt», der jeg skrev at jeg skulle holde meg unna Snapchat, Facebook og Instagram i en uke. I dag har jeg klart det, jeg har klart meg helt uten disse sosiale mediene i en hel uke. Jeg slettet dem på mobilen, og jeg blokkerte Facebook på datamaskinen. I dette innlegget tenkte jeg å skrive litt om hvordan det har vært for meg, uten at det er noen stor sensasjon å klarte seg uten Facebook, Snapchat og Instagram i en uke…

De første dagene, spesielt den første dagen, kjente jeg veldig på abstinenser. Jeg tok opp mobilen ofte, ble stresset og fant ikke roen. Det var spesielt tanken på at jeg gikk glipp av alt som var vanskelig, ikke det at jeg ikke fikk delt fra mitt eget liv. Å gå glipp av ting var nesten fysisk ubehagelig, rett og slett. Etterhvert begynte jeg også å kjenne veldig på rastløshet og også faktisk ensomhet. Jeg har omtrent alle mine sosiale relasjoner på internett, og det er der jeg snakker med folk. Så det kjente jeg veldig på, at jeg ble veldig alene. Heldigvis fikk jeg etterhvert en SMS fra noen av vennene mine, og det er jeg veldig takknemlig for. Men det er tydelig at ved å slette disse sosiale mediene så gikk også det sosiale i livet mitt drastisk ned i kvalitet. Dermed var faktisk de 4-5 første dagene ganske vonde, og preget av uro og av å være mye alene.

Men i løpet av de siste dagene har jeg kjent mer og mer på roen. Jeg er ikke lenger så opptatt av det jeg har gått glipp av, eller det som jeg går glipp av. Det har slått meg at det er egentlig veldig få av de jeg følger på for eksempel Snapchat som jeg faktisk tenker på, og at jeg skal ta meg en skikkelig opprydding når jeg i kveld installerer appene igjen. Jeg har i løpet av de siste dagene fått lest mye, og jeg har fått brukt tiden min på ting jeg har hatt lyst til. Jeg tar ikke opp telefonen like mye, og lar den ligge mye i fred. Og har ro med det. Jeg savner faktisk hverken Facebook, Snapchat eller Instagram. Og jeg håper at jeg fremover kan begrense og fordele bruken av disse mediene på en mye bedre måte.

Jeg har også lært mye om meg selv, og det å dele fra mitt eget liv på sosiale medier. Både på godt og vondt, egentlig. Jeg kjenner på at jeg synes det er godt å ha noen å dele gleder og sorger med. Noen vil kanskje kalle meg naiv og korttenkt som har et slikt ønske, men for å være ærlig så får det være deres problem. Samtidig kjenner jeg at det har vært godt å ha en pause, og jeg kjenner at det er fint å tenke litt over hva jeg deler. Jeg trenger ikke dele absolutt alt, og jeg trenger ikke å holde alt for meg selv. Sosiale medier er ikke bare et onde som stjeler tid og påvirker meg dårlig. Det er også noe som gir meg glede, hjelp og livskvalitet. Men jeg håper på en bedre balanse fremover. Har du funnet din balanse?

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Milla

  Veldig gøy å hørra at du komme tebake. Har savna deg!

  Eg vett ikje heilt om eg har klart å fonne ein balanse sjøl, det e dog noe eg har lyst te å oppnå. Eg har hvertfall fonne ut at det holde med ein profil på instagram. Og at det hjelpe meg personlig at den e privat.

  25. februar 2017 at 1:02 pm Reply
  • Caroline

   Jeg synes det er fint at du har satt grenser for deg selv, sikkert veldig sunt!

   25. februar 2017 at 2:24 pm Reply
 • stinefriis

  Virker veldig sunt å ta en liten detox innimellom. Jeg tar meg i å føle jeg MÅ legge ut noe på Snapchat hver dag for eksempel, men når jeg begynner å tenke på det: Det er ingen som kommer til å syns det er rart om jeg ikke poster noe. Nå når jeg skal bruke så mye tid på å lage film tenker jeg at det naturlig nok vil bli mindre aktivitet i andre kanaler enkelte dager. Og det tror jeg er helt greit :) Sosiale medier er definitivt ikke kun en dårlig ting! Det har så mye bra ved seg, men man kan ikke la det ta overhånd. Litt som en bøtte med is egentlig<3

  25. februar 2017 at 1:13 pm Reply
  • Caroline

   God sammenligning! Nå fikk jeg lyst på iskrem, haha.

   25. februar 2017 at 2:25 pm Reply
 • Hjertejubel

  Spennende å lese om erfaringene dine med prosjektet! Hva tenker du om frykten din for å gå glipp av noe? Jeg mener, nå – en uke uten – føler du at du faktisk har gått glipp av ting, eller er det bare redselen for å gjøre det?

  Jeg er på uke to (tror jeg) av ingen facebook eller instagram på telefonen. Instagram har jeg ikke brukt i det hele tatt, og face kun når jeg logger på macen. På Snapchat har jeg slettet ALLE bortsett fra familien min og vennene mine som jeg ser i det daglige, og jeg føler meg.. jeg vet ikke….. lettet! Dessuten så koser jeg meg mye mer med bloggen min nå, og skrivingen. Kanskje fordi jeg konsentrerer meg om hovedsaklig ett medie. Håper du fortsetter med å finne balansen din vertfall, det er veldig lett å bli overveldet av inntrykk!

  klemklem

  25. februar 2017 at 3:08 pm Reply
  • Caroline

   Jeg føler egentlig ikke jeg har gått glipp av noen ting, sånn utenom familie og venner. Der føler jeg at jeg har gått glipp av mye. Kjenner jeg ikke er så redd for å gå glipp av ting mer da, når jeg ser hvor lite jeg egentlig går glipp av. Og det er jo bra.

   Bra du har funnet en balanse som fungerer for deg! Ting går jo i bølgedaler og. Noen ganger er man mer hekta enn andre ganger.

   25. februar 2017 at 6:00 pm Reply
 • Monica M. Bergsvann

  Enig med det du skrev om snapchat og de du følger: jeg har kun selv(har ikke så mange jeg følger der inne, men likevel…) kontakt i det daglige med kun et fåtall av de jeg har på snap. Det kan virke som om vi har folk og følger de på sosiale medier av en vane. «Vi hadde kontakt en gang, så derfor…». Lykke til videre fine du! :o)

  25. februar 2017 at 9:09 pm Reply
  • Caroline

   :)

   25. februar 2017 at 10:39 pm Reply
 • U

  Vel gjennomført, Caroline! Gøy med sånne små prosjekter. Selv bruker jeg ikke Snapchat og slettet Instagram helt for snart et halvt år siden. Instagram var rett og slett en skikkelig tidstyv -det er helt latterlig å tenke på hvor mye tid jeg brukte på å scrolle i feeden der. Jeg har heller ikke Facebook messenger-appen på mobilen. Har prøvd meg på å slette FB helt også, men da følte jeg meg litt avkuttet fra min sosiale verden. Jeg laget meg en profil igjen, hvor jeg kun har de menneskene jeg har kontakt med regelmessig og de jeg ellers ønsker å ha kontakt med. Hva hundrevis av folk jeg har gått med på skole gjennom årene driver med, er liksom ikke så interessant. Men de jeg faktisk bryr meg om, synes jeg det er hyggelig å ha lett tilgjengelige på et medium som Facebook. Og så hater jeg å skrive tekstmeldinger, så å kunne chatte med venner på Facebook, hvor jeg kan bruke et ordentlig tastatur: det liker jeg.

  Jeg er helt enig i at det er fint å finne en balanse. Jeg vet at jeg, som mange andre, har brukt/ bruker enormt mye tid på sosiale medier, som man kanskje heller kunne brukt mer konstruktive ting. Men som du sier kan sosiale medier også være en kilde til mye glede! :)

  26. februar 2017 at 12:42 pm Reply
  • Caroline

   Høres ut som du har funnet en balanse som fungerer for deg, det er supert :D

   26. februar 2017 at 1:02 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.