Tirsdagstips #51

Foto: Artem Sapegin.

4 kommentarer om “Tirsdagstips #51

  1. Artikkelen som sykdom og diagnoser var veldig interessant, men føler ikke jeg blir helt enig med meg selv. Jeg tror jeg må skrive noe om temaet en dag! Jeg tenker at det går an å bli tatt på alvor og få hjelp til å løse problemstillingene sine uten at det må kobles opp mot en spesiell sykdom/diagnose. Formuleringer har så mye å si! Det kan fort oppleves som om ens problematikk blir bagatellisert hvis man får beskjeden «Dette er helt normalt. Alle oppelver dette fra tid til annen». For en som allerede sliter med selvbildet, blir dette fort oversatt til «Alle opplever dette, du takler det bare dårligere enn alle andre» og utløser skam over egen evne til å håndtere vanskelige situasjoner. Det gjør jo bare saken verre! Skulle ønske man kunne bli tatt på alvor av medmennesker uten at man må slå i bordet med en diagnose – da tror jeg det hadde vært lettere å oppsøke hjelp før situasjonen uarter seg til noe mer alvorlig. Vil i hovedsak at terskelen for å få hjelp skal reduseres, ikke nødvendigvis terskelen for å få en diagnose. Gir det mening?

    1. Det gir veldig mening! Synes det var veldig godt reflektert, og sikkert noe de fleste av oss kan kjenne oss igjen i. Man skulle blitt med en holdning om at «dette er ikke farlig, men jeg vet godt at det gjør skikkelig vond, og jeg skal prøve så godt jeg kan å hjelpe deg».

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.