18 versus 28

13. januar 2017

[su_dropcap style=”simple”]I[/su_dropcap] år er det 10 år siden jeg var 18 år. 10 år! Det er helt utrolig å tenke på, for det føles ikke ut som det er så lenge siden. Ikke i de hele tatt. Mye har forandret seg siden jeg var 18 år, på måter jeg ikke hadde forventet. Men selvom mye er annerledes nå, så føler jeg likevel meg som 18 år innvendig på mange måter. Dere kan kanskje kjenne dere igjen i den tankegangen? Jeg hørte en plass at personligheten til et menneske først setter seg i slutten av tyveårene, før den som regel vil være slik livet ut. Det synes jeg er litt interessant. Og samtidig er det greit, for selvom det er mange ting jeg gjerne skulle endret ved meg selv, så føler jeg likevel at jeg har egenskaper jeg setter pris på hos andre. Uansett, her er det som var før og det som er nå, 18 versus 28.

18
 • Var relativt selvsikker, utadvendt og engasjert i livet mitt.
 • Flyttet hjemmefra og bodde alene i en leilighet på Borkenes (en bygd ved Harstad).
 • Leide leiligheten.
 • Likte å bo alene.
 • Fikk katten Mimi.
 • Fullførte allmenn påbygg på videregående.
 • Fikk meg fulltidsjobb på kontor.
 • Følte meg frisk og opplagt fysisk.
 • Hadde depressive perioder, men var stort sett frisk.
 • Lo mye, hele tiden. Vet ikke om det var frivillig.
 • Var veldig usikker på meg selv utseendemessig, trodde ingen kunne elske meg.
 • Kunne virkelig ikke lage mat.
 • Hadde et helt elendig kosthold.
 • Arbeidslivet dreide seg i stor grad om at jeg ville tjene mye penger.
 • Jeg tenkte på arbeid kun som en inntektskilde.
 • Jeg hadde en stor vennegjeng og var hele tiden i aktivitet.
 • Jeg trodde jeg kunne klare alt.
 • Jeg var meget naiv og godtroende.
 • Jeg turte å gå inn i konflikter, på grunn av det gode selvbildet mitt.
 • Jeg ante ikke hva jeg ville gjøre med livet mitt.
 • Familien min var irriterende.
 • Jeg var drømmende, filosofisk, kreativ og søkende.
 • Jeg var trygg på hvor jeg sto og hvem jeg var.
 • Alt jeg ville var å reise og samle på antall land og steder jeg hadde vært.
 • Jeg var ikke så interessert i natur og attraksjoner.
 • Jeg kjørte mye bil.
 • Jeg var empatisk.
 • Jeg ville bli likt av alt og alle.
28
 • Har blitt mer og mer innadvendt og introvert.
 • Gift med Jørgen, og bor sammen med han i leilighet i Bergen.
 • Eier leiligheten.
 • Liker å være alene, men kun litt om gangen.
 • Har katten Mio.
 • Har fullført bachelor i barnevern og nesten en master i sosial arbeid.
 • Arbeider deltid på bokhandel når jeg kan.
 • Har angst og depresjon.
 • Ler ikke like ofte som før, men er veldig godt når jeg gjør det.
 • Er mer avslappet med mitt eget utseende. Vet jeg kan bli elsket for den jeg er.
 • Har blitt flinkere til å lage mat, i alle fall mer interessert.
 • Spiser det som jeg føler gir meg næring og fungerer best med kroppen min.
 • Jeg har forstått at så lenge jeg har penger til å klare meg så trenger jeg ikke mer.
 • Jeg synes det er mye viktigere med et arbeid som gir meg noe, enn å tjene mye penger.
 • Jeg har få nære venner, og jeg er mye mer alene enn før. Men det plager meg ikke.
 • Jeg forstår at jeg ikke kan klare alt.
 • Jeg er mer realistisk og skeptisk.
 • Jeg er svært konfliktsky, men arbeider med det.
 • Jeg forstår mer hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt.
 • Jeg elsker familien min mer og mer, og forstår hvor viktig den er for meg.
 • Jeg er fremdeles drømmende, kreativ, filosofisk og søkende.
 • Jeg aner ikke hvem jeg er eller hvor jeg står.
 • Jeg er ikke like glad i å reise lenger, det betyr ikke like mye at jeg skal ha vært i alle land.
 • Jeg er veldig interessert i historie, natur og attraksjoner. Spesielt i Norge.
 • Jeg tør ikke å kjøre bil lenger.
 • Jeg er mye mer empatisk og følsom enn når jeg var 18 år.
 • Jeg orker ikke bruke like mye energi på å bli likt av folk jeg ikke får noe igjen av.

På hvilke måter har du forandret deg de ti siste årene?

Andre som er med på utfordringen:

Nadia • Marie • June • Caroline • LisaRenate • Julie

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Anne-Helene

  Gratulerer med dagen!!

  13. januar 2017 at 2:55 pm Reply
  • Caroline

   Har bursdag i slutten av april, men tusen takk på forhånd ;)

   13. januar 2017 at 4:55 pm Reply
 • Marthe Charlotte Drageland

  Dette var et fint innlegg å lese! Jeg ser selv hvor mye jeg har endret meg bare de to siste årene. Flere endringer har skjedd av seg selv, mens jeg også har tatt mange grep for å endre livet mitt og den jeg er til det bedre, selv om mye har vært beintøft. Nå går jeg inn i mitt 22. år og føler jeg har lært mye om meg selv den siste tiden, mye pga. endringene jeg har valgt å foreta meg og ikke minst store uforutsette forandringer. Motgang har gjort meg sterkere, og endelig føler jeg det meste i livet mitt er på plass, etter nærmere 13 år med psykiske lidelser, kaos og for det meste et livet jeg ikke ønsket å fortsette. Jeg har det så godt som jeg kan ha det, selv om jeg aldri vil bli “normal”. Det er heller ikke noe mål lenger, nå har jeg omfavnet min annerledeshet på godt og vondt. Klart å takle livet på min egen måte. 2015 oog 2016 ga meg forandringer jeg aldri hadde turt å drømme om. Og 2017 skal bli så bra!

  Jeg tror også enkelte mennesker fortsetter å endre seg i ganske stor grad i eldre alder, etter tyveårene. Vi utvikler oss jo som mennesker hele tiden, i ulik grad. Men man etablerer selvsagt et grunnlag i personlighet og væremåte i løpet av de første to tiårene av livet. Jeg ser bare for min egen del, og innser at jeg nok vil fortsette å endre meg ganske mye i løpet av hele livet. Kanskje mer enn folk flest. Men jeg er nå trygg på hvem jeg er, hva jeg vil og hva jeg står for. Jeg har den grunnmuren jeg trenger for å bygge videre på livet.

  Innlegget ditt fikk meg til å tenke. Takk! :-)

  13. januar 2017 at 3:16 pm Reply
  • Caroline

   Takk for reflektert og god kommentar, det setter jeg pris på! :)

   13. januar 2017 at 4:59 pm Reply
 • Milla

  Sånne innlegg som detta burde alle laga. Ein lære veldig mye om seg sjøl ved å skriva det på denna måten. Kjempefint Caroline.

  // Tusen takk, klem te deg <3

  13. januar 2017 at 5:54 pm Reply
  • Caroline

   <3

   13. januar 2017 at 6:02 pm Reply
 • Nadia

  Så interessant måte å løse ukens tema på. Dette likte jeg godt å lese! Håper du tar det som et kompliment om jeg velger å vinkle mitt innlegg i denne retningen :)

  Jeg har forandret meg hovedsakelig slik;
  Jeg har lært at introvert faktisk er en greie, og jeg har ikke lenger dårlig samvittighet for når jeg ønsker å være alene bare fordi.

  Og! Jeg er mye mer sikker på meg selv, henn jeg er, og hva jeg står for i forhold til da jeg var 18 :)

  13. januar 2017 at 7:31 pm Reply
  • Caroline

   Det må du gjerne gjøre! :)

   13. januar 2017 at 9:31 pm Reply
 • Hilde

  Fint skrevet, takk for reisen fra 18 til 28 :) interessant å lese hvordan du ser på deg selv. Du kan føre opp utrolig god venn på begge aldrene <3 og flink å ta vare på venner både fjernt og nært ?

  13. januar 2017 at 9:26 pm Reply
  • Caroline

   Det kan jeg virkelig skrive under på hos deg og, Hilde! <3

   13. januar 2017 at 9:31 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.