Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Soundtrack

3. desember 2016

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]enne ukens tema i bloggutfordringen er soundtrack til livet mitt. Jeg har alltid synes det har vært vanskelig å snakke om musikk. Musikk er svært personlig, og jeg har nesten aldri funnet interesse i å lese om andre musikksmak fordi jeg som regel ikke kjenner meg igjen i deres preferanser. Jeg skal likevel prøve å skrive om noen låter i dette innlegget som har betydd mye for mitt liv, og litt om hvorfor. Det er ikke alltid man har en god grunn. Men en ting er sikkert, musikk betyr mye for mange. Og musikk har en helt spesiell evne til å skape minner, litt som ved lukt. Har dere lagt merke til det?

To Where You Are – Josh Groban

Jeg oppdaget Josh Groban som 12-åring i en reklame på TV, og jeg falt umiddelbart for musikken hans. Dette var første gang jeg hadde hørt mye på klassisk musikk, og det var noe med stemmen hans og hans vennlige ansikt som gjorde meg trygg og fikk meg til å føle glede. Det var en stor dag da jeg kjøpte det første albumet hans, og hørte det ihjel på Discman. Jeg har i ettertid hatt stor glede av spesielt de tre første albumene hans, og mest av alt låten «To Where You Are». Jeg fikk en gang vite at han sang om sin bestemor, og det synes jeg var så fint. Og jeg har også fått gleden av å høre låten live også, i spektrum. Det var helt magisk.

Why Does It Always Rain On Me – Travis

Travis er også et slikt band som jeg har hørt nærmest ihjel i tenårene. Jeg fant stor glede i en DVD jeg hadde med mange av deres musikkvideoer også, de er virkelig forskrudde og herlige. Denne låten traff meg veldig i en periode der jeg fulgte at alt bare raknet og gikk galt, og jeg følte at verden arbeidet mot meg.

Nevermind me – Maria Mena

De første albumene til Maria Mena følte jeg ofte handlet om meg, sårbar som jeg ofte var (og som ungdommer ofte er). Jeg følte meg spesielt godt igjen i denne låten, og hvor liten og verdiløs man kan føle seg. At man er i veien.

Aldrig ensam – Jonathan Johansson

Jeg har alltid vært svært filosofisk, sikkert mer enn til mitt eget beste av og til. Og denne låten får frem en slags stor tilstedeværelse for meg. At jeg er helt alene, men likevel er en del av noe stort.

Se på meg – DeLillos

Dette er min gladlåt. Den får meg til å føle meg litt uovervinnelig og glad og høy på livet. Den er så innmari enkel, men likevel så rommer den så mye.

Society – Eddie Vedder

Denne er en av de beste låtene jeg har hørt, og hele dette albumet er noe av det beste som er laget noen gang. Når jeg hører denne får jeg lyst til å gi blaffen i alt og alle, fordi det er så mye i dagens samfunn som virker så meningsløst og tomt. Jeg vil finne det som betyr noe, om så det innebærer å rømme langt vekk.

Lady Of My Life – Maria Solheim

Dette var den første låten jeg fikk til å spille skikkelig på gitar, og det gjorde meg så stolt. Det var så mange vanskelige grep og fingerspill. Samtidig er det en fin låt om ubetinget kjærlighet.

Complicated – Avril Lavigne

Denne låten og dette albumet var hele min ungdomstid, bokstavelig talt. Jeg kan alle låtene helt utenatt og jeg elsker dem alle. Og alle får opp minner for meg som kun de låtene kan.

Ikaros – Inge Bremnes

Inge Bremnes er fra samme bygd som meg, og gikk tre klasser under meg på barneskolen. Han har et talent jeg ikke kan sette ord på, så bra er det. Beste jeg har hørt på mange år, og betyr allerede så mye for meg.

Andre som er med på utfordringen:

Nadia • Carina • Marie • Luisa • Ingvild • Stine • June • June • Caroline • Martine • Milla • Kine • Lise Lotte

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Milla

  Åh. Travis. Minner. For et fint innlegg Caroline. Som alltid <3 Pssst. Du e så bra på Snap for tiå, digge å følga deg!

  5. desember 2016 at 12:05 pm Reply
  • Caroline

   Aw, takk kjære du!

   5. desember 2016 at 12:15 pm Reply
 • Caroline Willemine

  Josh Groban <3 Altså, stemmen hans er ELSK!

  6. desember 2016 at 2:30 pm Reply
  • Caroline

   JA!

   6. desember 2016 at 8:52 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.