Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Hullet i hjertet

28. desember 2016

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg er i en tung periode, og jeg hater det. Jeg hater at jeg skal ha det sånn her, når alt kunne vært så annerledes. Jeg hater at jeg sliter med å finne lysglimt, når andre som har det mye mer utfordrende enn meg finner dem hele tiden. Det er vondt å føle seg skamfull, skyldbetynget og svak. Og det er fortvilende når jeg ikke forstår meg selv, for da føles løsningen så mye lenger unna. Det er så meningsløst å ha det så tungt, når jeg har så mye godt i livet mitt. Når den øvrige verden blør. Jo mer jeg tenker på det, jo verre blir det. Jo mer jeg tenker på alt jeg ikke klarer.

Angst er en grusom sykdom. Gjennomtrengende vond både psykisk og fysisk. Den er hullet i hjertet mitt. Og akkurat nå ser alt så håpløst ut. Det er så vanskelig å tenke alternativt, tenke igjennom den tykke tåken. Jeg vet jo at bak den så ligger fornuften og lyset, men jeg klarer ikke gripe det. Jeg forsøker å klamre meg fast i en slags tilværelse, bare flyte med og prøve å fungere så normalt som det tilsynelatende er mulig å få det. Smile, le, prate. Jeg er ikke tilstedet, og jeg vet ikke hva som driver meg, men det er noe som gjør at jeg ikke begraver meg ned under dynen og kortslutter. Kanskje det er et slags håp? Et håp om at jeg vil bli bedre om jeg bare fortsetter å sette den ene foten foran den andre.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

19 Comments

 • Ruth Sofie

  28. desember 2016 at 3:26 pm Reply
  • Caroline

   <3

   28. desember 2016 at 8:49 pm Reply
 • Renate

  Vondt å lese, Caroline! Håper virkelig alt godt for deg. <3

  Jeg føler noen ganger på den selv, skyldfølelsen, når jeg sliter med eksamensangsten. Her sitter jeg og sliter med angstanfallene, når barn i andre land ikke får utdanning i det hele tatt? Når mennesker, barn og voksne, er på flukt? Det finnes så mye elendighet i verden. Krig, sult, flykt. Huff, det er vondt å tenke på. Det er også vondt å tenke på alle som ikke har det bra, verken psykisk eller fysisk. Håper det blir bedre tider i vente, kjære deg <3

  28. desember 2016 at 4:10 pm Reply
  • Caroline

   <3

   28. desember 2016 at 8:51 pm Reply
 • Ina

  Har veldig lyst å si noe klokt og støttende, men fant ut at du sier det egentlig best selv, her: http://carolinesverden.com/2015/08/pep-talk/

  Heier på deg <3

  28. desember 2016 at 4:13 pm Reply
  • Caroline

   Aw, du fikk meg til å gråte litt nå. Du er en god venn å ha <3

   28. desember 2016 at 8:49 pm Reply
   • Ina

    Det er du og! <3

    2. januar 2017 at 12:52 pm Reply
 • Gitte

  Dette var vondt å lese. Jeg føler med deg, og håper du har bedre tider i vente. Angst er så ufattelig vanskelig å forholde seg til fordi det henger ikke på greip – det er ikke logisk eller rasjonelt, men likefullt virkelig og ufattelig hemmende.

  For meg hjalp det å sette seg inn i Myers-Briggs Type Indicator – å forstå litt mer om min personlighetstype (INFJ) gjorde det lettere å forholde seg til omverden. Jeg har ofte kjent på at trekkene mine spriker i alle retninger, derfor var det fint å få en liten oppklaring. Ikke alle føler at MBTI er nyttig, men det kan være verdt et forsøk.

  https://www.16personalities.com/free-personality-test

  28. desember 2016 at 4:24 pm Reply
  • Caroline

   Takk for gode ord. Oi, sammentreff, jeg er også INFJ. Sjekket det ut for en stund siden, og det du sier gir mening.

   28. desember 2016 at 8:47 pm Reply
   • Gitte

    Et lite PS. Synes dette er så vanskelig! Vil hjelpe, men disse såkalte «velmente rådene» kan så fort gjøre saken verre. Noen ganger er det lite man kan gjøre, man må ta tiden til hjelp. Men det er så vanskelig å akseptere at man til tider er relativt hjelpeløs. Men det hjelper ikke å få masse løsninger kastet etter seg – noe som fort gir en følelse av «dette er så lett og opplagt å fikse – hvorfor gjør du det ikke bare med en gang?». Skammen og forsøket på å ta seg sammen er jo nettopp en del av kilden til angsten man sliter med i utgangspunktet.

    Håper du finner en løsning som fungerer for deg. Mente ikke å komme med enda et «dette fungerer for meg»-råd.

    28. desember 2016 at 9:51 pm Reply
    • Caroline

     Jeg vet at du ikke mente det slik, og at du forstår. Så det skal du ikke være redd for :) Takk! <3

     28. desember 2016 at 10:28 pm Reply
 • Samira

  Kjære Caroline..
  En ting er at du sliter veldig, noe som er veldig tungt for oss rundt å lese om.. Men det er VIRKELIG beundringsverdig at du deler alt dette. At du tørr, selv om stormen kanskje herjer litt ekstra med deg om dagen. Du er sterk, du er tøff, og du viser ditt sanne ansikt gjennom å være åpen, reflektert og ærlig. Det er virkelig ikke uten grunn at du vant prisen for kort tid siden. Helt fortjent, og det mener jeg.

  Jeg vil takke deg for at du prøver, står på og tar dag for dag. Ikke føl deg presset til noe som helst (jeg vet det er enklere sagt en gjort), men prøv å pust med magen. Prøv i hvert fall. Selv, har jeg hatt en veldig utfordrende høst, og jeg vet hvordan det er å slite. Ting tar tid, og for noen tar det kortere tid, mens det for andre virker som en evighet som aldri tar slutt.

  Det kommer en dag i morgen, og ved å tenke det vet du at du har en mulighet. En mulighet som tilsier at du kan bli bedre, at du skal klare dette. Men at det tar tid, og tid trenger du. Jeg ønsker deg alt vell. Og jeg håper du fremdeles fortsetter å skrive her inne, for du betyr mye for mange.

  DU er modig, du er tøff.

  <3

  28. desember 2016 at 4:58 pm Reply
  • Caroline

   For en utrolig rørende kommentar. Tusen, tusen takk. Betyr så mye for meg!

   28. desember 2016 at 8:44 pm Reply
 • nocturnalmistakes

  En støvel og en sko! Heier på deg, fineste Caroline <3

  28. desember 2016 at 7:26 pm Reply
  • Caroline

   <3<3<3<3

   28. desember 2016 at 8:35 pm Reply
 • Nann Karin

  Vet ikke om en klem kan gi glede, men sender deg en og en stor takk for at du deler. Midt i det tunge så viser du styrke ved å dele. Takk <3 jeg stiller meg også i heia gjengen

  28. desember 2016 at 9:41 pm Reply
  • Caroline

   Takk, det setter jeg stor pris på!

   28. desember 2016 at 10:27 pm Reply
 • Milla

  Eg e så takknemlig for at du fins Caroline. For at du dele dine ord om angsten. Kjenne meg så igjen. Tusen takk for at du seie mye eg ikje klare å setta ord på sjøl. Eg heie på deg <3

  29. desember 2016 at 9:26 pm Reply
  • Caroline

   <3

   29. desember 2016 at 9:27 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.