G I V E A W A Y I I I

11. desember 2016

[su_dropcap style=”simple”]D[/su_dropcap]et har allerede blitt 3. søndag i advent, og tiden mot julaften går nå veldig fort. Det har dere sikkert merket? Her er vi ferdig med de fleste julegavene, men jeg har lovet meg selv en ting. Neste år skal jeg være ferdig med alle julegavene før 1. desember. Det blir så mye mer behagelig å feire jul da. I fjor var vi nemlig ferdig med alt før 1. desember, og det er å anbefale. Nå har vi enda en del som skal kjøpes når vi kommer oss nordover, men jeg prøver og ikke stresse med det. Liker dere også å være tidlig ute?

Over til noe annet! Jeg har vært så heldig å få til en giveaway denne søndagen også, denne gang i samarbeid med Aschehoug Forlag. Hvor heldig er ikke jeg!? Du kan vinne to fantastiske bøker, to bøker som har vært med å forme min barndom og ungdomstid – og som fremdeles fascinerer meg. Dette er bøker som fortjener en plass i alles bokhyller. Jeg snakker om “Sofies verden” og “Kabalmysteriet” av Jostein Gaarder. Og alt du trenger å gjøre for å delta er å skrive en kommentar i kommentarfeltet. Jeg trekker vinneren allerede på fredag, 16. desember. Så husk å melde deg på innen den tid!

Det er nå faktisk hele 25 år siden boken “Sofies Verden” av Jostein Gaarder ble gitt ut. “Sofies verden” er solgt i over 40 millioner eksemplarer verden over, er oversatt til 59 språk og er den største litterære suksessen i Norge noensinne. Jostein Gaarder hadde nok ikke ventet en så stor suksess da han skrev boken, på kun tre måneder. Boken har undertittelen «roman om filosofiens historie», og formidler vestlig filosofihistorie gjennom en fortelling om hvordan den fjorten år gamle hovedpersonen Sofie Amundsen tar et kurs i filosofi.

Sofies verden ble i sin tid lansert som en utdypende oppfølger til forfatterens bok “Kabalmysteriet” som ble utgitt i 1990, eller med forfatterens egne ord: [su_quote] «Når hovedpersonen i Kabalmysteriet, Hans Thomas, kommer hjem fra sin reise, tenkte jeg at han kanskje ville gå på biblioteket for å finne en bok som kunne forklare alle de filosofiske spørsmålene for ham. Men den boka fantes ikke, så derfor laget jeg den».[/su_quote]

I “Kabalmysteriet” følger vi Hans Thomas og faren på reise gjennom Europa på leting etter moren. Under denne reisefortellingen ligger mange andre historier. Men hvordan kan alle historiene henge sammen? Hvem var den mystiske mannen på bensinstasjonen på grensa til Sveits? Hvilken hemmelighet har bakeren i Dorf båret på? Hvorfor må Hans Thomas helt tilbake til et forlis i 1790 før han skjønner hvorfor moren reiste til Athen? I “Kabalmysteriet” binder Jostein Gaarder sammen fantasi og virkelighet, eventyr og slektshistorie på en fascinerende måte. Med varme og innsikt skildrer han forholdet mellom far og sønn og deres kamp for identitet og tilhørighet.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

26 Comments

 • Samira

  Jeg har alltid ønsket meg disse to bøkene, så jeg klarer ikke velge hvem jeg har mest lyst på. Jeg er i hvert fall med på konkurransen, og håper jeg får muligheten til å vinne denne gangen <3 Ønsker deg en fin uke Caroline!

  11. desember 2016 at 6:40 pm Reply
 • Malin SM

  Jeg er med :-D

  11. desember 2016 at 6:50 pm Reply
 • Linda Johnsen

  Å, elsker Kabalmysteriet!; Aldri fått meg til å lese Sofies Verden, men skjønner ikke hvorfor. Elsket filmen.

  11. desember 2016 at 6:51 pm Reply
 • renatebrrr

  Ååh, de to bøkene har jeg lenge hatt lyst til å lese! Og når jeg kommer hjem til jul (fredag den 16. faktisk), da vil jeg bruke store deler av tida til å lese koselige bøker (ikke pensum for en gangs skyld). De der hadde vært perfekt å få lest!

  11. desember 2016 at 7:07 pm Reply
 • Ina

  Har foreløpig bare fikset en gave, haha. Alltid ute i siste liten jeg, hvert eneste år!

  De bøkene er så fine! Skrev faktisk om Jostein Gaarder i særemnet mitt på videregående.

  11. desember 2016 at 7:10 pm Reply
 • Frida

  Har for øyeblikket ingen bøker jeg har spesielt lyst til å lese når eksamener og julestriet er over, men disse har jeg utrolig lyst å prøve meg på! ?

  11. desember 2016 at 7:28 pm Reply
 • Ruth Sofie

  Har faktisk ikke lest Sofies verden, men kunne tenkt meg å lest den. Hadde vært om jeg hadde vunnet de bøkene ? Gøy med konkurranse

  11. desember 2016 at 7:30 pm Reply
 • Lise

  For en fantastisk konkurranse! Alltid hatt lyst til å lese “Sofies verden” men aldri kommet så langt! :)

  11. desember 2016 at 7:35 pm Reply
 • Tina

  Ååå, sånne bøker som man skal men aldri får lest. Kanskje nå er sjansen?

  11. desember 2016 at 7:38 pm Reply
 • Victoria

  Jeg vil gjerne vinne disse to bøkene, så jeg kan gi de til min 15-år-gamle lillesøster som ellers ikke leser så mye. :)

  11. desember 2016 at 7:45 pm Reply
 • Hjertejubel

  oOo, jeg er med! Jeg begynte å lese dem begge da jeg var ung (shit så gammel jeg føler meg nå), men kom aldri særlig langt fordi jeg syntes de var litt tunge. De fortjener en ny kjangs! :)

  11. desember 2016 at 9:03 pm Reply
 • Carina

  Disse vil jeg gjerne vinne! Jostein Gaarder var min store favoritt da jeg var ung, og jeg har lest Kabalmysteriet sååå mange ganger. Hadde vært kjekt å ha de to bøkene i bokhyllen min :D

  11. desember 2016 at 9:03 pm Reply
 • Lisa

  Disse hadde vært kjempefine å vunnet til guttene mine ? Krysser fingrene ?

  11. desember 2016 at 10:08 pm Reply
 • Marit Ylvira

  Åh, de husker jeg fra jeg ble lest for da jeg var ganske så lita (husker at jeg likte dem, men husker egentlig veldig lite). Har dessverre ikke bøkene i min egen bokhylle, men det ønsker jeg meg, og har virkelig lyst til å lese dem igjen (selv)! ^^

  11. desember 2016 at 10:26 pm Reply
 • Elisabeth

  Jeg har faktisk aldri lest noen av disse bøkene, men kunne veldig tenkt meg det, så da blir jeg med på konkurransen :-)

  11. desember 2016 at 11:58 pm Reply
 • Mari Rikke

  Jeg vil gjerne delta. Har ikke lest noen av de enda, så det er på tide :)

  12. desember 2016 at 8:36 am Reply
 • Marthe

  Å, de har eg skikkelig lyst å vinne! Har ikkje lest dei enda, faktisk, så det er vel på tide. Krysser fingrane :)

  12. desember 2016 at 9:40 am Reply
 • kari1985

  Kabalmysteriet var boka eg kunne lese igjen og igjen som liten og etterkvart som eg vart større. Det var ei av bøkene eg flykta inn i og verda rundt slutta å eksistere :). Sofies verden var litt for tung for meg den gang da. Men har lyst til å prøve meg på ny. Elsker bøkene til Jostein Gaarder. Er i desse dagar i gang med årlig juletradisjon som er å lese eit kapittel for kvar dag i Julemysteriet. ❤️
  Så eg deltar gjerne i denne give-away’en! :-)

  12. desember 2016 at 11:03 am Reply
 • Bokklubberimen

  For noen fantastisk fine utgaver av bøkene til Gaarder! Ettersom jeg er en sucker for nydelige bokutgivelser må jeg også bli med :)

  12. desember 2016 at 11:08 am Reply
 • ie

  Ja takk! Herlige bøker! Jeg leste Sofies Verden mange ganger da jeg var yngre, og ville gitt bort denne boken til ei vennine jeg tror ville blitt veldig inspirert :) Kabalmysteriet er en av disse bøkene jeg har hatt på lista mi i mange år, men aldri fått lest så den ville jeg beholdt selv :D

  Du som er så glad i Jostein Gaarder, har du lest Appelsinpiken, Caroline? Jeg elsket den da jeg var liten (ikke lest den på mange år, kanskje det er noe jeg skulle ha gjort i julen).

  12. desember 2016 at 11:25 am Reply
  • Caroline

   Å, herlig! Kabalmysteriet kan du glede deg skikkelig til! <3 Jeg har faktisk ikke lest Appelsinpiken! Likte filmen da, så tror jeg må lese den snart :)

   12. desember 2016 at 12:03 pm Reply
 • Anine

  Hurra! Jeg blir gjerne med :D

  12. desember 2016 at 10:56 pm Reply
 • June Åsheim

  Dette er to bøker jeg lenge har tenkt at jeg burde lese, men ennå ikke har. Om jeg vinner må jeg få fingeren ut å endelig gjøre det :)

  13. desember 2016 at 8:45 am Reply
 • Luisa - La Mar

  Man må jo bare være med!

  13. desember 2016 at 1:21 pm Reply
 • Sunniva M

  Jeg vil gjerne vinne, da jeg virkelig trenger å få tilbake leselysten min som forsvant under studiene på grunn av all pensumlesingen! Savner virkelig å kunne sette meg ned med en god bok og en kopp med varm te og leve meg inn i historiene igjen.

  15. desember 2016 at 5:14 pm Reply
 • Sigrid

  Disse to trenger jeg jo i bokhylla mi! <3

  15. desember 2016 at 9:17 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.