Filmer jeg har sett i det siste

15. desember 2016

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg har sett relativt lite film i mitt liv. Alt for lite, etter min mening. Men litt blir det jo, og jeg har planer om å sette av mer tid til film i 2017. Her er de filmene jeg har sett det siste halve året, og hva jeg mener om dem. Har du sett noen av dem, og hva tenker du om dem?

The Internship (2013) ★☆☆☆☆☆

De to selgerne Billy og Nick sliter med å komme seg inn på jobbmarkedet igjen etter at firmaet de jobbet for gikk konkurs. En dag får Billy en åpenbaring – hva hvis de to søker på en lærlingplass hos Google, som kan ende opp i en fast jobb? For som alle vet er Google verdens beste arbeidsplass, og alt Billy og Nick trenger å gjøre for å sitte igjen med jobb til slutt, er å slå ut alle de nyutdannede og smarte unge menneskene de konkurrerer mot i lærlingprogrammet. Saken er selvfølgelig lettere sagt enn gjort, og de gamle selgerne sliter med å henge med i en verden som består av html-koder, kildekoder, apps og Internett.

Dette må kanskje være den dårligste filmen jeg har sett, noensinne. Det eneste positivt jeg kan finne ved filmen er at det kan være litt morsomt å se hvordan det er på innsiden av Google. Styr langt unna.

Zootopia (2016)★★★★★☆

Den moderne pattedyr-metropolen Zootopia er en by som ingen andre. Bestående av ulike nabolag som snobbete Sahara Square og iskalde Tundratown, er dette en smeltedigel der dyr fra alle miljøer lever sammen. Et sted der du uansett hva du er, fra den største elefant til minste spissmus, kan være hva som helst. Men når den optimistiske politibetjenten Judy kommer, oppdager hun at det å være den første kaninen i en politistyrke kun bestående av store, tøffe dyr ikke er så lett. Fast bestemt på å hevde seg selv, hopper hun på muligheten til å «knekke» en sak, selv om det betyr at hun må samarbeide med den rappkjefta reven og supersvindleren Nick Wilde, for å løse mysteriet.

Zootopia var en skikkelig godbit av en barnefilm. Jeg storkoste meg hele tiden, og likte veldig godt moralen som lå i bunn. Absolutt en film som er verdt å se.

The Secret Life of Pets (2016) ★★★☆☆☆

Hva tror du at kjæledyret ditt egentlig gjør når du er borte? Svaret får du i denne morsomme nye animasjonsfilmen fra studioet bak «Grusomme meg» og «Minions»! Livet til hunden Max er rosenrødt der han nyter dagene som et bortskjemt kjæledyr i et høyhus på Manhattan. Hunden Fifi, som bor over gaten, har et godt øye til Max – og en forkjærlighet for TV-såpeoperaer. Men alt snus på hodet når eieren til Max bringer hjem en kranglete, ny hund – uten stamtavle, som prøver å ta plassen hans. Som om ikke det var nok, er den søte, lille kaninen Snøball i ferd med å bygge en hær av eierløse kjæledyr, som ønsker å ta revansj på menneskene som satte dem på gaten.

Jeg hadde gledet meg så mye til denne filmen, men den innfridde ikke helt. Likevel vil jeg tro de fleste barn vil synes den er festlig, og det er flere sekvenser som jeg lo godt av.

Istid 5 (2016) ★★★★☆☆

Scrats episke jakt på eikenøtta slynger ham rett ut i verdensrommet og der steller han selvfølgelig i stand katastrofe på katastrofe som snart truer livet til alle vennene våre i Istid-verdenen. For å redde seg må Sid, Manny, Diego og resten av flokken forlate hjemmet sitt og legge ut på en eventyrlig reise. På veien treffer de mange fargerike personligheter og havner så klart i mange komiske situasjoner.

Istid har skapt en del latterkuler opp igjennom for meg! Og denne filmen var absolutt en god underholdningspakke. Man fikk Istid-følelsen, og jeg koste meg. Ikke den aller største filmopplevelsen, men likevel en morsom og god film.

Independence Day (1996) ★★★★☆☆

Independence Day handler om en invasjon fra verdensrommet av utenomjordiske vesener og med fokus på en gruppe desperate enkeltindivider og familier som samles i ørkenen i Nevada, og sammen med resten av den menneskelige befolkningen, deltar i en siste motangrep den 4. juli, samme dato som feiringen av den amerikanske uavhengighetsfeiringen, derav tittelen.

Dette er en klassisk filmopplevelse, de aller fleste har et forhold til Independence Day. Og den er absolutt underholdende i ekte sci-fi stil! Det er katastrofer, men også morsomme sener. Spesielt ved hjelp av Will Smith. Anbefales.

Independence Day: Recurgence (2016) ★★★☆☆☆

Med et bakteppe satt til 20 år etter invasjonen som kunne ha utryddet menneskeheten, presenterer nå INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE en alternativ virkelighet til vår verden i dag. Ved hjelp av gjenvunnet utenomjordisk teknologi, har nasjonene på jorden gått sammen om å opprette et enormt forsvarsprogram, Earth Space Defense program (ESD) for å beskytte planeten. På tross av dette gedigne samarbeidet, kan likevel ingenting forberede menneskeheten når romvesenene returnerer til jorda.

Denne etterfølgeren mangler noe vesentlig; Will Smith. Og ved det faller liksom alt litt igjennom. Alt i alt en OK actionfilm, og nok av katastrofe, men ikke mer enn det.

The Maze Runner (2014) ★★★★☆☆

Basert på den bestselgende spenningsboken med samme navn, foregår handlingen i The Maze Runner i en post-apokalyptisk verden, der Thomas blir plassert i et samfunn av unge menn, uten å huske noe annet enn sitt eget navn. Når han og de andre innser at de er fanget inne i en labyrint bestemmer de seg for å samarbeide om å komme seg ut av labyrinten og å avsløre den skremmende sannheten om hvem som har plassert dem der og hvorfor.

Jeg liker disse filmene, og får en Hunger Games vibe av dem. Og dette var en bra film, jeg ble godt underholdt, jeg.

The Intern (2015) ★★★☆☆☆

De Niro spiller Ben Whittaker, en 70-årig enkemann som finner ut at pensjonisttilværelsen ikke er akkurat det han ønsket seg. Når han ser en mulighet til å komme seg tilbake i spill tar han den. Han blir en senior-lærling hos en moteside på internett. Firma er startet og drevet av Jules Ostin (Hathaway).

Det er veldig mange som har sagt at denne filmen må jeg se. Jeg må si at jeg ble skuffet, og hadde nok for høye forventninger. Jeg synes plottet var tørt og filmen ikke hadde skikkelige høydepunkter osv. Helt grei film, men ingen favoritt.

Finding Dory (2016) ★★★★★☆

Disney Pixars «Oppdrag Dory» gjenforener vår alles favoritt; den glemsomme blå kirurgfisken, Dory, med vennene hennes Nemo og Marlin på søken etter svar om fortiden hennes. Hva husker hun? Hvem er foreldrene hennes? Og hvor lærte hun å snakke «hvalsk»?

Dette tror jeg er årets favorittfilm! Jeg bare elsker hvordan den er laget, handlingen og alle de fantastiske animasjonene. Den var også utrolig morsom og emosjonell. Score!

Kongens Nei (2016) ★★★★★☆

Kongens Nei handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen. Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Dette er en helt fantastisk film, og den rørte meg helt inni hjerteroten. Jeg har fått en helt ny respekt for kongefamilien, og spesielt hva de måtte gå igjennom under krigen. Denne er et must. Erik Poppe er også min favorittregissør.

The Imitation Game (2014) ★★★★☆☆

«The Imitation Game» er den intense og nervepirrende historien om det brilliante, men kompliserte geniet Alan Turing, som under umenneskelig press bidro til å forkorte en verdenskrig – og redde livene til tusenvis av mennesker.

Jeg hadde høye forventninger til denne filmen, kanskje for høye. Men jeg må bare si at plottet er fantastisk og filmen er god. Absolutt verdt å se.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) ★★★★☆☆

Fra den visjonære regissøren Tim Burton, og basert på den bestselgende romanen, kommer en uforglemmelig og spennende fortelling. Seksten år gamle Jake følger spor som tar ham til en mystisk øy, der han oppdager de falleferdige ruinene av Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Når Jake utforsker de forlatte soverommene og gangene, oppdager han at dets tidligere beboere var langt mer enn særegne; de eide utrolige krefter. Og de kan fortsatt være i live.

Plottet manglet litt i denne filmen, men det gjør ikke så mye. Man må bare elske alle karakterene og det fantastiske de kan gjøre. Anbefales!

Beverly Hills Cop (1984) ★★★★☆☆
Detroit-politimannen Axel Foley drar til Beverly Hills for å etterforske mordet på sin barndomsvenn. Han måter tøffe gangstere og narkosmuglere, samt lite samarbeidsvillige politikollegaer, men løser det hele på sin egen noe spesiell måte.

Dette er en fantastisk morsom film, Eddie Murphy kan ikke slå feil liksom. Jeg storkoste meg, selvom det kanskje ikke er helt den sjangeren jeg liker best. En film til å bli i godt humør av.

The Girl On the Train (2016) ★★☆☆☆☆

I denne thrilleren møter vi Rachel som sliter med å holde hodet over vann etter en vond skilsmisse. På hennes daglige pendlerturer til New York kjører toget forbi hennes gamle hjem, der eksmannen fremdeles bor med sin nye kone og barn. I et av nabohusene bor et tilsynelatende perfekt par, Megan og Scott Hipwell, og Rachel begynner å fantasere om parets fantastiske liv sammen.

Jeg har lest boken, og den var greit spennende. Filmen, der i mot, er noe av det verste jeg har sett. Jeg ble så skuffet! De har ødelagt hele den spennende handlingen, og gjort det til en kjedelig psykologisk thriller.

Fabeldyr og hvor de er å finne (2016) ★★★★☆☆

Dette er fortellingen om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle (originalt Newt Scamander) og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr. Handlingen foregår i New Yorks hemmelige magikermiljø, hele 70 år før Harry Potter leser boken hans på Galtvort.

Jeg hadde veldig store forventninger til denne filmen, men jeg klarte ikke å finne helt godfølelsen som jeg fikk når jeg så Harry Potter. Men likevel er det en meget god film, og jeg anbefaler å se den.

Elf (2003)★★★★☆☆

En juleaften for lenge siden, krøp et lite barn opp i sekken til Julenissen da han besøkte et barnehjem. Uten at Julenissen oppdaget det, ble barnet med tilbake til Nordpolen. Når de så oppdager barnet, blir han tatt vare på av en av Julenissens beste hjelpere og oppfostret som alv. Men etter hvert som han vokser seg til og blir tre ganger så stor som de andre alvene skjønner han at han ikke passer inn i alvenes verden. Så Elf bestemmer seg for å dra til New York for å finne tilbake til røttene sine og finne sin biologiske far. Men alle i New York har mistet troen på både Julenissen og alvene.

Dette var en skikkelig koselig julefilm, en av de bedre. Hadde faktisk aldri sett den før!

Foto: Jens Kreuter.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

3 Comments

 • Elisabeth

  Jeg er helt enig i det du skriver om
  Zootropolis, jeg likte den også veldig godt :-)

  15. desember 2016 at 11:55 pm Reply
  • Caroline

   :) Så bra!

   16. desember 2016 at 9:46 am Reply
 • Milla

  Åh. Eg e nødt te å se Zootopia snart.

  // Tusen takk Caroline <3

  16. desember 2016 at 10:10 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.