Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Den store slettedagen

2. desember 2016

[su_dropcap style=»simple»]I[/su_dropcap] dag har jeg endelig gjort noe som jeg har tenkt så utrolig lenge på å gjøre. I dag har jeg tatt meg en skikkelig sletterunde på Instagram, Snapchat og på Bloglovin. Etter at jeg ble en del av Sunn Fornuft Plakaten har jeg begynt å tenke mer over hvordan jeg påvirker andre, men også hva det er jeg blir påvirket av. Jeg har i flere år nå lest og fulgt med på mange folk som driver med fitness, «sunn livsstil» og vektnedgang, og jeg tror ikke helt jeg har skjønt hva det har gjort med meg. Ved å ha tilegnet meg kunnskap og ha blitt mer bevisst på meg selv, så har jeg skjønt hvor mye det har stresset meg og hvor mye selvtilliten min har sunket. Når jeg hele tiden, hver dag, har blitt minnet på at jeg bør trene mer og hardere… At det jeg spiser kan bli enda litt bedre, at jeg bør være enda mer aktiv. At det ikke er nok å spise grønnsaker, men de bør også være økologisk og fermentert. At det jeg gjør ikke er godt nok. Jeg bare orker det ikke mer, så i dag bestemte jeg meg for å slette alle trening- og kostholdskontoer jeg følger.

Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn jeg trodde. Jeg begynte å mistenke at jeg kanskje har blitt litt avhengig av dem? At det å se på alt det de gjør, som ikke jeg får til, er en måte å straffe meg selv på? Jeg har straffet meg selv på mange måter, i mange år, og noen ganger blir det så integrert i hverdagen min at jeg ikke alltid klarer å se det selv. Og jeg tror dette er en del av det. Jeg leter etter områder jeg kan rakke ned på meg selv på, måter jeg kan bryte meg selv ned på. Der jeg har trodd at jeg har samlet inspirasjon, der har jeg egentlig samlet dårlig selvtillit, krenkelse og stress.

Hvordan fitness, kosthold og andre livsstilskontoer påvirker dere andre, det vet jeg ikke. Og jeg står ikke i posisjon til å si at det å slette slike kontoer er noe som alle bør gjøre. Man kjenner selv, innerst inne, hvem som motiverer og inspirer, og hvem som får en til å føle seg liten, dårlig og svak. Men om du har noen slike personer i feeden din, som gir deg den dårlige magefølelsen, så anbefaler jeg deg og bare kvitte deg med dem. Personlig har jeg omtrent ikke tenkt på de personene jeg tidligere har slettet i ettertid, selvom jeg kanskje hadde trodde det kom til å bli merket.

Jeg har også tenkt på en del andre ting i det siste. Jeg, som lider av alvorlig overvekt, ønsker å gå ned i vekt for helsen min sin skyld. Men jeg trenger faktisk ikke snakke om det jeg gjør med tanke på kosthold og trening i sosiale medier. Jeg trenger ikke dele vektnedgang, antall treningstimer i uken, treningsplaner, matplaner osv. For å være ærlig med dere er jeg så innmari lei av alt snakk om trening, kosthold, slanking og alt som har noe med det å gjøre. Og det jeg gjør for min kropp trenger så langt i fra å være en god ting for andre, alt er individuelt. Derfor synes jeg folk skal være ekstremt forsiktig med å påstå at de sitter med en fasit på noe som helst. Presset gjør meg så sliten at jeg har ikke ord, og folk merker ikke at de er en del av det. Men det er du, når du sitter og klager til venninnene dine over at du har lagt på deg eller at du føler deg tykk. Når du sier at du ikke spiser sukker fordi da blir du feit. Når du kommenterer at folk har lagt på seg eller generelt snakker om andres kropper. Når du unnskylder deg på Snapchat fordi du spiste en sjokolade midt i uken.

Jeg har mye igjen å lære, mye igjen å strekke meg ut etter. Jeg skal ikke si at jeg er bedre enn andre, jeg er tross alt alvorlig overvektig og sånn sett sikkert ikke et spesielt godt eksempel for helse. Men jeg håper jeg kan være en del av en fremtid der kroppspresset kan minke betraktelig, der alle kan gjøre og spise og se ut som de vil uten at andre skal dømme dem. Jeg kjenner at når jeg trener og spiser det som jeg selv ser på som næringsrikt og bra så trenger jeg ikke dele det i sosiale medier hele tiden, for å bevise noe for noen jeg ikke engang kjenner. Før kunne jeg ikke trene uten å legge det på Instagram, jeg telte kalorier på alt jeg spiste og jeg var livredd for at jeg ikke skulle gå ned i vekt fordi jeg hele tiden skulle oppdatere alle på vektnedgangen min. Det er jammen meg ikke rart folk er sliten, spør du meg… Jeg ser overhodet ikke noe galt i å dele at man trener og maten sin, men det som blir problemet er om det blir en sykelig trang til å gjøre det hele tiden. At det er det eneste man fokuserer på. Jeg tror både jeg og mange andre har godt av å begynne å gjøre ting for seg selv, ikke for alle andre.

PS: jeg har ikke korrekturlest dette innlegget. Det kom rett fra hjertet, akkurat nå, og jeg lar det stå sånn.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • Carina

  Jeg er akkurat inne i samme prosessen som deg med å slette folk som påvirker meg negativt! Jeg var ikke klar over det før nylig hvor mye jeg blir påvirket av «perfekte» bloggere med flotte kropper. Jeg merker det er vanskelig å slette dem, men jeg jobber med saken! :) Jeg vil heller følge folk med sunne verdier og fokus på viktige ting i livet :)

  2. desember 2016 at 5:09 pm Reply
  • Caroline

   Helt enig med deg! <3

   2. desember 2016 at 8:42 pm Reply
 • Trudelutten

  Jeg tok et lignende oppgjør med meg selv og noen faste blogger jeg leste for et par år siden. Jeg begynte å legge merke til at jeg ble i dårlig humør og tenkte negative tanker om meg selv, min kropp, mitt liv, umiddelbart etter å ha vært innom og lest disse bloggene. Så jeg sletta de fra Bloglovin-kontoen min, og slutta å besøke de tvert. Og det var en så riktig avgjørelse for meg! De bloggene tilførte ikke livet mitt noe som helst av det positive slaget; jeg ble ikke glad, inspirert, motivert eller kreativ etter å ha lest de. Heller det motsatte: motløs, tiltaksløs (for uansett hva jeg gjorde, så var det aldri i nærheten av å være like »bra» som det disse bloggerne klarte å utrette) og lei meg. Så nå leser jeg kun blogger som jeg kan lese og kose meg med mens jeg drikker en kopp te. Og en av de bloggene er din, så takk for at du blogger og deler litt av livet ditt med oss! :)

  2. desember 2016 at 8:18 pm Reply
  • Caroline

   For en klok kommentar, tusen takk for at du delte! Og tusen takk for fine ord <3

   2. desember 2016 at 8:41 pm Reply
 • jannichepaulsen

  WOOOOOORD!
  Jeg tok den samme runden for noen måneder siden, og det er SÅ DIGG! Jeg ble nemlig heller ikke noe sunnere, eller gikk ned flere kilo, av å lese om andre som spiste spirer til frokost og trente 3 timer før lunsj.
  Nå fokuserer jeg på meg, mitt liv og de tingene som gjør meg glad. Så får alle andre drive med sitt ;-)
  Du kommer til å føle deg så mye bedre, heia deg! <3

  Klem

  3. desember 2016 at 7:17 pm Reply
  • Caroline

   Så bra for deg :D

   3. desember 2016 at 7:18 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.