Bøkene jeg vil lese i 2017

[su_dropcap style=»simple»]I[/su_dropcap] år hadde jeg et mål om å lese 14 bøker på min Goodreads-konto. Så langt har jeg lest 17 bøker, og jeg tror det i alle fall blir en eller to til før året er omme. Det er herlig å være inne i en slags leseflyt. Ikke at jeg leser spesielt fort eller mye, men jeg leser kanskje alt fra en halvtime til en time hver dag, og det synes jeg er en fin rutine. Neste år har jeg tenkt å driste meg til å høyne målet litt. Om jeg klarer det, det gjenstår å se, men jeg har satt meg et mål om å lese 24 bøker. Det er to bøker i måneden, og det bør være overkommelig (om jeg ikke leser bøker på over 500 sider hele tiden). Jeg har også gjort meg opp en mening på hva jeg har lyst å lese, selvom det sikkert ikke blir nøyaktig de bøkene jeg faktisk leser. Jeg har linket dem til Goodreads, og her er listen:

 1. «Få bukt med overspising» av Christopher G. Fairburn.
 2. «Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve» av Ann Heberlein.
 3. «Min kamp 4» av Karl Ove Knausgård.
 4. «Min kamp 5» av Karl Ove Knausgård.
 5. «Min kamp 6» av Karl Ove Knausgård.
 6. «Historier om trøst» av Ida Hegazi Høyer.
 7. «Hverdagspsyk» av Carina Poulsen og Rebekka Egeland.
 8. «Muligheten av en øy» av Michel Houellebecq.
 9. «Forbilde» av Sophie Elise Isachsen.
 10. «Skrivehistorier» av Nils-Øivind Haagensen.
 11. «Du dør ikke» av Linn Strømsborg.
 12. «Hver gang du forlater meg» av Linnéa Myhre.
 13. «Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til» av Liv Marit Weberg.
 14. «Det er heldigvis ingen som trenger meg» av Liv Marit Weberg.
 15. «Og hver morgen våkner jeg» av Marita Hansen.
 16. «Max, Mischa & Tetoffensiven» av Johan Harstad.
 17. «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» av Helga Flatland.
 18. «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake» av Helga Flatland.
 19. «Det finnes ingen helhet» av Helga Flatland.
 20. «Ren Poesi Del 2» av Ellen Wisløff.
 21. «Om høsten» av Karl Ove Knausgård.
 22. «Om vinteren» av Karl Ove Knausgård.
 23. «Om våren» av Karl Ove Knausgård.
 24. «Om sommeren» av Karl Ove Knausgård.

Hva skal du lese neste år?

15 kommentarer om “Bøkene jeg vil lese i 2017

 1. Har lest mange av disse, du har mye å glede deg til. Håper det blir et godt leseår. Jeg bruker låne ebok på biblioteket, så kan jeg lese mens jeg venter på avtaler eller på buss eller sånn. Veldig greit å få unna litt bøker sånn og :)

 2. Jeg har akkurat begynt på Den tomme stolen av J.K.Rowling. Tror ikke jeg blir ferdig med den før nyttår. Også tenkte jeg å få lest litt bøker jeg har i bokhylla, men bare aldri har fått somla meg til å lese. Kommer ikke på noen av de akkurat nå, men det er fortvekk snakk om 10-15 bøker :-P

 3. Mange bra bøker her! Gleder meg til 2017 og nye bøker å utforske!

  I år hadde jeg prosjekt Knausgård. Tenker kanskje et nytt prosjekt neste år. Men fortsatt ikke hva. 1 bok i uka? Hmm. Eller prosjekt Ingvar Ambjørnsen?

  Jeg får tenke litt på det i jula! ??

 4. Så gøy å se hva du tenker å lese :) Slike innlegg liker jeg! Lykke til med leseutfordringen for neste år, heier på deg :D Kanskje du kan skrive måntlige innlegg der du forteller om de to bøkene du har lest? Hvis det høres kjekt ut.

  Jeg har lest 30 bøker i år, og har tenkt å virkelig utfordre meg selv neste år – skal prøve meg på 36 bøker. Håper det vil gjøre meg mer bevisst på å lese, jeg er jo så glad i det. Jeg har plukket ut 20 bøker enn så lenge, de andre lar jeg komme etterhvert. Lista mi ser sånn ut (tilfeldig rekkefølge):

  1. Sandslottet i Aleppo av Chris Bohjalian
  2. Nattog til Lisboa av Pascal Mercier
  3. Selvfølelsen av Guro Øiestad (psykolog)
  4. Drep ikke en sangfugl av Harper Lee
  5. Beretninger om et varslet mord av Gabriel García Márquez
  6. Vi ba aldri om vinger av Vanessa Diffenbaugh
  7. Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel García Márquez
  8. Omvei til Santiago av Cees Nooteboom
  9. Det blå mellom himmel og hav av Susan Abulhawa
  10. Bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad
  11. 1984 av George Orwell
  12. Balansekunst av Rohinton Mistry
  13. Bryllupsgaven av Marlen Suyapa Bodden
  14. Å elske av Leo Buscaglia
  15. Maya av Isabel Allende
  16. Stille dager i Mixing Part av Erlend Loe
  17. Kabalmysteriet av Jostein Gaarder
  18. Sult av Knut Hamsun
  19. Hundre års ensomhet av Gabriel García Márquez
  20. Ytringsfrihet av Bjørn Stærk

 5. Mitt lesemål på Goodreads øker med en bok for hvert år som går så målet for 2017 er 99 bøker (men jeg leser veldig raskt og har veldig mye tid til bøker i tillegg så det hjelper). Jeg har imidlertidig ikke så veldig mange klare planer enda rent utover at Eirin Gundersen gir ut en ny diktsamling i januar som jeg virkelig trenger siden jeg elsket hennes forrige bok. Uansett skal jeg lese masse og jeg har et lite mål om å bli flinkere til å lese mer av norske forfattere i stedet for nesten bare engelske bøker.

  Forøvrig er dette ikke egentlig ment som reklame, men jeg har hatt et ønske om å by på julestemning og godt humør og har skrevet og postet en julehistorie på bloggen min som er ment til å gi det. Det er ikke noe man nødvendigvis trenger å bry seg om, men hvis du skulle ha lyst på litt koselig julelesning så finner du det der. Uansett må du ha en herlig jul <3

 6. Lesemål for 2017 blir klassikere og bøker fra egen bokhylle. Har altfor mye uleste bøker stående! Noe av det jeg gleder meg til, i tilfeldig rekkefølge:

  Frode Grytten – Saganatt
  Helen Macdonald – H for hauk
  Hanya Yanagihara – A little life
  John Williams – Stoner
  Sylvia Plath – Glassklokken
  Maja Lunde – Bienes historie
  Lev Tolstoj – Anna Karenina
  Margaret Mitchell – Tatt av vinden
  Synnøve Macody Lund – Personar du kanskje kjenner
  Tommi Kinnunen – Der fire veier møtes
  Siri Pettersen – Ravneringene-trilogien
  Tolkien – Ringenes herre
  Jordan Belfort – The wolf of wall street
  Andy Weir – The martian
  Edy Poppy – Sammen.Brudd.
  Ragnar Hovland – Stille natt

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.