Tom

9. november 2016

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg føler meg helt fullstendig tom etter valget i USA. Jeg og Jørgen satt oppe helt til klokken var ca. syv i morges, og jeg har vel sovet et par timer i natt bare. På forhånd var jeg nesten hundre prosent sikker på at Hillary Clinton skulle vinne denne. Ikke overlegent, kanskje, men at hun skulle vinne med god margin. Det vet vi jo alle at ikke skjedde. Og jeg har sittet oppe i natt med tildels sterk angst, tårer i øynene og klump i halsen. Ikke bare fordi Donald Trump, som jeg ser det, er en veldig dårlig kandidat til å lede en av verdens største nasjoner. Men mest fordi en mann som har ytret så stygge og grusomme holdninger om innvandrere, kvinner og generelt de som er annerledes ut i fra hva han mener er normalt. Han mener også at global oppvarming er tull, og elsker våpen. Så hva som skjer fremover nå, det aner jeg ikke. Det aner vel ingen. For alle såkalte eksperter har fått seg en smekk i natt.

Og det aller verste er at disse holdningene er ikke noe som kun finnes i USA. De finnes i aller høyeste grad i Norge også, jeg er sikker på at du kjenner noen selv. Jeg har flere i mitt nettverk, og om du ikke kjenner noen så er det bare å lese litt rundt i kommentarfelt. Eller lese noen av uttalelsene til for eksempel enkelte FrP-politikerne. Man kan få mareritt av mindre. Jeg er selvfølgelig glad for at vi bor i et demokrati, og at vi har ytringsfrihet til å mene hva vi vil og stemme på hvem vi vil. Og jeg vil ikke dømme noen, hverken de som stemmer FrP eller Rødt, men jeg blir skremt at mange av holdningene som blir ytret. Spesielt rundt innvandring. Så akkurat nå vet jeg ikke hva jeg eller vi skal gjøre mer. Jeg er tom og ser ingen løsninger. Rett og slett.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • overtenking

  Det føles så håpløst. Verden blir tydeligvis bare mørkere. Men heldigvis viser målinger at yngre velgere stemmer annerledes enn de eldre, så kanskje er det litt håp likevel. Vi må bare gjennom en ganske mørk og håpløs periode først.

  9. november 2016 at 2:36 pm Reply
  • Caroline

   Ja, jeg ble litt glad når jeg så det <3

   9. november 2016 at 2:41 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.