Forbilder

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]et finnes utallig med gode mennesker på denne kloden, og godt er det. På mange måter tror jeg at vi alle kan være forbilder for noen, og at vi også er der. Som mor for eksempel, så er du automatisk forbilde for dine barn, enten du vil det eller ikke. Mine forbilder finnes i alle samfunnslag og alle deler av verden, men i dette innlegget vil jeg gjerne sette fokus på mennesker som tør å være åpen om ting som er vanskelig. Og da tenker jeg spesielt på de som sliter psykisk, og som kanskje har en stor innflytelse på andre mennesker. Det skal mye til å være åpen om sykdommer og tilstander som samfunnet er konstruert til å se på som svakheter, og nettopp derfor er slike mennesker store forbilder for meg. Jeg vil rette en stor takk til deg som er åpen og som tør å dele, det betyr så utrolig mye for meg og for andre. Åpenhet bryter ned fordommer og stigmatisering, og åpenhet normaliserer lidelser som vi alle sannsynligvis kommer til å få kjennskap til en eller flere ganger i livet. Nå kommer en liste med noen mennesker som jeg ser på som forbilder, noen få av mange. Om du også har noen forbilder innenfor samme kategori er det veldig fint om du vil dele dem i kommentarfeltet.

Andre som er med på utfordringen:

Nadia • Carina • Marie • Luisa • Ingvild • Stine • June • June • Caroline • Martine • Milla • Kine • Lise Lotte • Elise • Angela

Foto: Joel Overbeck.

16 kommentarer om “Forbilder

  1. Åh. For ein fin vinkling av temaet. Og takk for at du lista meg opp. Eg har ikje ord. Det e så viktig at kjente mennesker snakke om ting som fremdeles e tabubelagt i samfunnet. Fordi det e når me snakke om det at me kan fjerna tabuet. Robin Williams sitt sitat stikke så långt i hjerterotå «I think the saddest people always try their hardest to make people happy because they know what it’s like to feel absolutely worthless and they don’t want anyone else to feel like that.”

    DU e viktig Caroline. Takk for din åpenhet og takk for detta innlegget <3

  2. kjære flotte Caroline!

    dette varmer utrolig mye på en vond dag. Takk for at du nevner meg sammen med alle disse fantastiske menneskene, og på din blogg. du er så ufattelig god og jeg er stolt av deg!
    <3

  3. Mye spennende lesining. Så er det sånn at mange tenker at kjente mennesker ikke sliter med for eksempel psykisk sykdom osv, men de er jo bare vanlige mennesker slik som resten av oss.

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.