Ny motivasjon

12. oktober 2016

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg har nå sett igjennom hele Thomas Moen sitt webinar om blogging, og har nå lært mye nytt og fått ny motivasjon på bloggfronten. Det er ikke alt jeg er enig med Thomas Moen om, men det er ikke til å stikke under en stol at han er en av de som kan aller mest om blogging i hele Norge. Jeg tenkte at jeg i dette innlegget kan gå litt igjennom hva jeg ønsker å ha som fokus når det kommer til blogging fremover, ut i fra hva jeg har lært av Thomas Moen nå.

 • Jeg har skjønt at det er alfa og omega å blogge jevnlig. Helst flere ganger om dagen, selvom det ikke alltid er så lett for oss som ikke har blogg som en heltidsjobb eller inntektskilde. Jeg skal, så lenge motivasjonen holder, forsøke å blogge hver eneste dag.
 • Det er veldig viktig å ha en plan. De største bloggerne har gjerne klart for seg hva de skal blogge om 2-3 uker frem i tid, og skriver også gjerne flere blogginnlegg hver dag for å ligge foran skjema og ha kontroll. Her har jeg nok mye å lære, jeg er veldig dårlig til å planlegge blogginnleggene mine. Men jeg har mye bra i kladdene mine som jeg kan arbeide videre med, og fremover skal jeg prøve å utarbeide en liten plan for hva jeg vil blogge om.
 • Godt innhold er det viktigste på en blogg. Man bør tenke at hvert tredje blogginnlegg man poster skal være et innlegg man er innmari stolt av og fornøyd med. Og man bør legge vekk tanker om å få mest mulig folk til å lese bloggen. Om man har godt innhold så vil leserne og trafikken komme av seg selv etterhvert. Her tenker jeg at det er viktig at jeg fokuserer på å blogge om det som engasjerer meg, på en måte som jeg mener er spennende og interessant.
 • Det er viktig å ha en avatar, altså en leserprofil. Når man blogger kan det være lurt å tenke at man skriver eller skal nå ut til en spesiell person, og at man bruker den personen som mal for hvordan blogginnlegg blir seende ut. Thomas Moen forklarer det bedre i videoen sin, om dere trenger ytterligere informasjon.
 • Jeg har lært at bloggdesign og utseende faktisk har veldig lite å si, og at innhold er mye, mye viktigere. Men det er også viktig å være fornøyd med designet på bloggen sin, det betyr i alle fall mye for min egen motivasjon.
 • Det kan være forvirrende for lesere om en blogg har for mange tema. Men man kan ha flere tema så lenge leserne kjenner igjen deg som person i det du blogger om.
 • Thomas Moen sier at man må jobbe strategisk med bloggen sin om man vil lykkes. Man må ta bloggingen seriøst og tenke på den som en jobb. Og man må ta seg selv seriøst.
 • Bilder og bruk av bilder er viktig. Om man ikke er så glad i å ta bilder selv, så kan man bruke sider som Unsplash.com.
 • Gode overskrifter og delingsbilder er veldig viktig, nettopp fordi de fleste lesere til en blogg i dag kommer fra f. eks Twitter, Facebook, Bloglovin og Google. Thomas Moen mener du bør prøve å skrive overskriften din på fem forskjellige måter for å få den best mulig. På en av de største bloggene i verden, Buzzfeed, må bloggerne skrive overskriftene sine hele 4o ganger! Da blir du tvunget til å være kreativ og spisse overskriften skikkelig. Her har jeg mye å lære! Og sørg for å ikke love for mye i overskriftene, og at de ikke er misvisende. Da skyter du deg selv i baken.

Og her er noen andre ting jeg har tenkt på selv:

 • Det kan være lurt å gå igjennom arkivet sitt og se hva man ønsker å ha der, og om det er noe som kan slettes eller endres.
 • Arbeid med siden som beskriver hvem du er og hva bloggen din er. Jeg synes Carina har vært flink her, hennes side er oversiktlig og spennende. Bra gjort!
 • Ved å følge litt med på leserstatistikken din ser du hvilke innlegg som er mest lest. Jeg tror mitt mest leste innlegg er “Hvem bør du følge på Snapchat?», et innlegg som genererer mange lesere hver dag fra Google. Jeg prøver derfor å være flink til å oppdatere dette innlegget, slik at det er “up to date”.

Foto: Neven Krcmarek.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

12 Comments

 • Carina Behrens

  Oi oi, dette må jeg sjekke ut! Tusen takk for tips og fine ord :-) Absolutt enig i mye av det du skriver her. Ang. avatar så skrev jeg en guide til hvordan man kan gå frem for å få det for en tid siden, da jeg er enig i at det er utrolig viktig.

  12. oktober 2016 at 11:35 am Reply
  • Caroline

   Jeg tror Thomas Moen har et annen syn på avatar enn du og jeg har. I alle fall slik jeg forsto det. For du tenker på et bilde når du kommenterer? Han ser på det som en stor leserprofil, om jeg forstår det rett.

   12. oktober 2016 at 11:39 am Reply
 • Tine Katrine

  Så spennende, takk for at du deler!

  12. oktober 2016 at 4:12 pm Reply
  • Caroline

   <3

   12. oktober 2016 at 6:47 pm Reply
 • Renates Reiser

  Mange gode tips om blogging her! Men hvordan folk klarer å skrive flere blogginnlegg per dag klarer jeg nok aldri å skjønne. Får jeg til to innlegg i uken er jeg fornøyd. :) Men reiseblogging er kanskje noe annerledes? Ikke vet jeg. :P

  12. oktober 2016 at 6:05 pm Reply
  • Caroline

   Jeg tror kanskje det. Har aldri vært borti en reiseblogg som poster hver dag, i alle fall ikke noen norske.

   12. oktober 2016 at 6:46 pm Reply
 • Luisa Fernanda del Mar

  Så spennende! Og takk som deler :D
  Gleder meg til å følge med videre her <3

  13. oktober 2016 at 10:35 am Reply
  • Caroline

   Takk Luisa – samme til deg!

   13. oktober 2016 at 10:37 am Reply
 • Elisabeth

  Spennende! Jeg har flere ganger hatt blogg selv, men har aldri egentlig klart å gjøre noen av tingene du har skrevet, så den har ikke noe særlig med lesere. Men jeg tenker ofte at jeg vil gjøre noe med det og blogge litt mer ordentlig. Jeg syns nemlig det er veldig gøy å skrive og produsere :-)

  14. oktober 2016 at 7:34 am Reply
  • Caroline

   Si i fra hvis du starter opp igjen da :D

   14. oktober 2016 at 7:53 am Reply
 • Kvardagsbiblioteket

  Tusen hjertelig takk for tips om det webinaret, nå har jeg noe semi-brukbart å gjøre istedetfor å lese til master… hehe. :)

  Victoria x

  16. oktober 2016 at 1:33 pm Reply
  • Caroline

   Veldig greit med noe semi-brukbart ;)

   16. oktober 2016 at 2:31 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.