Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Oh, Sugar Sugar!

3. september 2016

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg har sagt det til dere før, men nå, nå føler jeg det er nok. Jeg tåler virkelig ikke sukker, og nå må jeg gjøre noe med det. Hver eneste lørdag blir jeg liggende med vond mage, hodepine, kvalme, voldsom hjertebank og feberfølelse på grunn av at jeg har spist mat med mye tilsatt sukker. Sukkeret er direkte ødeleggende både for min mentale og fysiske helse, og derfor har jeg nå bestemt meg for å kutte drastisk ned på det frem til 4. oktober. Jeg vil se om det kan hjelpe på formen min, og jeg tror også det kan hjelpe godt på den ekstra vekten jeg gjerne vil bli kvitt. Det kommer til å bli veldig vanskelig da, jeg er jo innmari glad i og avhengig av sukker. Men det er faktisk ikke verdt det når jeg blir så dårlig.

Det kommer til å bli interessant, dette, for jeg tåler faktisk kunstig sukker enda dårligere enn vanlig sukker. Så sukkerfritt godis/kaker/is og slikt er sånn sett rimelig uaktuelt. Men det finnes heldigvis mye annet godt man kan kose seg med. Frukt, bær, spekemat, ost osv. Og jeg har funnet en veldig god linsechips på Rema 1000 som jeg tenker jeg skal gi meg selv lov til å kose meg med på lørdagskveldene. Generelt kommer jeg til å holde meg unna godis, sjokolade (over 70 % kakao er lov av og til), iskrem, kaker, bakverk, drikker med sukker og alt annet som har mye tilsatt sukker.

Om du føler at du kunne trengt en sukker-detox så blir jeg bare glad om du henger deg på! Litt støtte er alltid fint å ha! Jørgen er med på dette, han og, og det gjør det jo mye lettere. Og forresten må jeg bare si at jeg synes det er helt innafor å kose seg med sukker av og til! Om jeg hadde tålt mat med mye sukker bedre så hadde jeg også spist det av og til, men det er bare ikke verdt det sånn som det er nå. Jeg kommer også til å holde meg unna såkalt junkfood, og kommer til å satse på å lage det meste av middager fra bunnen av. Håper dette kan føre til at det kommer flere spennende oppskrifter på bloggen fremover! Jeg grugleder meg, men tror det er veldig riktig av meg å prøve dette nå.

Foto: Padurariu Alexandru.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

18 Comments

 • Ruth Sofie

  Jeg er veldig med! Er altfor avhengig av sukker og det er ikke bra.

  3. september 2016 at 11:00 pm Reply
  • Caroline

   Yei!

   4. september 2016 at 9:37 am Reply
 • Elena

  Jeg har tenkt å prøve 1 uke uten sjokolade, fom. i morgen! Det blir tungt! :-P

  Sjokoholiker.

  Lykke til. You can do it!

  3. september 2016 at 11:33 pm Reply
  • Caroline

   Lykke til! :D

   4. september 2016 at 9:38 am Reply
 • Milla

  Detta hadde eg aldri klart sjøl så blir så impnert når andre gjør det, you go girl ;) Og masse lykke te!

  // <3

  4. september 2016 at 6:01 am Reply
  • Caroline

   Jeg er helt sikker på at du hadde klart det :) Tusen takk!

   4. september 2016 at 9:38 am Reply
 • Brukne Vinger

  Virkelig imponert over deg. Jeg er alt for glad i sjokolade, tiltross for at fastlegen gitt meg beskjed om å kutte ut sjokoladen pga migrene.

  4. september 2016 at 10:01 am Reply
  • Caroline

   Ja, sjokolade er farlig godt! Blir du dårlig av mørk sjokolade og? Jeg spiser en bit med mørk sjokolade hver dag :)

   4. september 2016 at 10:10 am Reply
 • Carina Behrens

  Jeg skal nok ikke kjøre på med sukkerfri måned nå, da jeg har nok med å prøve å spise sunnere og mer regelmessig sånn generelt. Men senere, når livet er litt mer… organisert, da vil jeg gjerne prøve det. Må være utrolig godt for kroppen.

  Masse lykke til, jeg heier på deg, vet du :D

  4. september 2016 at 11:48 am Reply
  • Caroline

   Jeg skal ikke ha sukkerfri måned, bare kutte ut mat med mye sukker. Men uansett, tusen takk :D

   4. september 2016 at 11:56 am Reply
 • Line Augusta

  Er allerede med! ;-D Jeg tåler heller ikke sukker så godt. Kunne få skikkelig hjertebank etter ei halv plate sjokolade, og følte meg nesten litt full. Det skremte meg såpass at jeg nå har begynt å spise mye mindre mengder, helst ikke i det hele tatt. Har i ei god stund nå byttet ut alt av sukker i maten (snopet) vi lager med Sukrin+/Gold, og det føles bra. Tåler du ikke f.eks. Sukrin+? Får du de samme reaksjonene av det?

  4. september 2016 at 3:09 pm Reply
  • Caroline

   Jeg tåler Sukrin Gold i små mengder, som i en liten spiseskje over havregrøten. Men det finnes jo mange ting man kan lage av helt naturlig søtning også. Som dadler osv.

   4. september 2016 at 7:13 pm Reply
 • Hilde

  Bra prosjekt, og skikkelig test av viljestyrke! U go girl?

  4. september 2016 at 4:22 pm Reply
  • Caroline

   Takk! :D

   4. september 2016 at 7:13 pm Reply
 • Hjertejubel

  Jeg har ikke spist sukker på 3,5 mnd (først fordi jeg ikke kunne, nå fordi jeg ikke vil/trenger/har lyst (og fordi jeg fremdeles ikke kan, da)), og det GÅR SÅ GREIT når man først har kommet over kneika. Masse lykke til, jeg har troa på at du klarer det <3

  4. september 2016 at 6:37 pm Reply
  • Caroline

   Håper jeg kommer dit jeg og! Grattis!

   4. september 2016 at 7:14 pm Reply
 • blaamerker

  Jeg henger meg på!
  Men er dadler lov…? Haha, jeg eeeeelsker dadler. Tror for min egen del at svaret burde være nei.
  Ps. Synes du så helt fab ut på det ene bildet du la opp av deg og Jørgen fra Budapest. Sunn og glad, eller noe sånt.
  Klem

  6. september 2016 at 6:16 am Reply
  • Caroline

   Dadler er lov, det er jo helt naturlig :D Og tusen takk for det <3

   6. september 2016 at 9:12 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.