Oh, Sugar Sugar!

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg har sagt det til dere før, men nå, nå føler jeg det er nok. Jeg tåler virkelig ikke sukker, og nå må jeg gjøre noe med det. Hver eneste lørdag blir jeg liggende med vond mage, hodepine, kvalme, voldsom hjertebank og feberfølelse på grunn av at jeg har spist mat med mye tilsatt sukker. Sukkeret er direkte ødeleggende både for min mentale og fysiske helse, og derfor har jeg nå bestemt meg for å kutte drastisk ned på det frem til 4. oktober. Jeg vil se om det kan hjelpe på formen min, og jeg tror også det kan hjelpe godt på den ekstra vekten jeg gjerne vil bli kvitt. Det kommer til å bli veldig vanskelig da, jeg er jo innmari glad i og avhengig av sukker. Men det er faktisk ikke verdt det når jeg blir så dårlig.

Det kommer til å bli interessant, dette, for jeg tåler faktisk kunstig sukker enda dårligere enn vanlig sukker. Så sukkerfritt godis/kaker/is og slikt er sånn sett rimelig uaktuelt. Men det finnes heldigvis mye annet godt man kan kose seg med. Frukt, bær, spekemat, ost osv. Og jeg har funnet en veldig god linsechips på Rema 1000 som jeg tenker jeg skal gi meg selv lov til å kose meg med på lørdagskveldene. Generelt kommer jeg til å holde meg unna godis, sjokolade (over 70 % kakao er lov av og til), iskrem, kaker, bakverk, drikker med sukker og alt annet som har mye tilsatt sukker.

Om du føler at du kunne trengt en sukker-detox så blir jeg bare glad om du henger deg på! Litt støtte er alltid fint å ha! Jørgen er med på dette, han og, og det gjør det jo mye lettere. Og forresten må jeg bare si at jeg synes det er helt innafor å kose seg med sukker av og til! Om jeg hadde tålt mat med mye sukker bedre så hadde jeg også spist det av og til, men det er bare ikke verdt det sånn som det er nå. Jeg kommer også til å holde meg unna såkalt junkfood, og kommer til å satse på å lage det meste av middager fra bunnen av. Håper dette kan føre til at det kommer flere spennende oppskrifter på bloggen fremover! Jeg grugleder meg, men tror det er veldig riktig av meg å prøve dette nå.

Foto: Padurariu Alexandru.

18 kommentarer om “Oh, Sugar Sugar!

 1. Jeg skal nok ikke kjøre på med sukkerfri måned nå, da jeg har nok med å prøve å spise sunnere og mer regelmessig sånn generelt. Men senere, når livet er litt mer… organisert, da vil jeg gjerne prøve det. Må være utrolig godt for kroppen.

  Masse lykke til, jeg heier på deg, vet du :D

 2. Er allerede med! ;-D Jeg tåler heller ikke sukker så godt. Kunne få skikkelig hjertebank etter ei halv plate sjokolade, og følte meg nesten litt full. Det skremte meg såpass at jeg nå har begynt å spise mye mindre mengder, helst ikke i det hele tatt. Har i ei god stund nå byttet ut alt av sukker i maten (snopet) vi lager med Sukrin+/Gold, og det føles bra. Tåler du ikke f.eks. Sukrin+? Får du de samme reaksjonene av det?

  1. Jeg tåler Sukrin Gold i små mengder, som i en liten spiseskje over havregrøten. Men det finnes jo mange ting man kan lage av helt naturlig søtning også. Som dadler osv.

 3. Jeg har ikke spist sukker på 3,5 mnd (først fordi jeg ikke kunne, nå fordi jeg ikke vil/trenger/har lyst (og fordi jeg fremdeles ikke kan, da)), og det GÅR SÅ GREIT når man først har kommet over kneika. Masse lykke til, jeg har troa på at du klarer det <3

 4. Jeg henger meg på!
  Men er dadler lov…? Haha, jeg eeeeelsker dadler. Tror for min egen del at svaret burde være nei.
  Ps. Synes du så helt fab ut på det ene bildet du la opp av deg og Jørgen fra Budapest. Sunn og glad, eller noe sånt.
  Klem

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.