Fårikål

[su_dropcap style=»simple»]I[/su_dropcap] morgen er det fårikålens dag, som hvert år faller på den siste torsdagen i september. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift på fårikål, og vise dere hvor enkelt det egentlig er å lage det. Jeg har alltid hatt litt skrekk for å lage fårikål, jeg tenkte det var vanskelig og komplisert. Sannheten er jo at det for det meste bare står og gjør seg selv, og det er jo også utrolig godt (for dem som liker lam- og sauekjøtt, vel og merke). Om du ikke spiser kjøtt kan du kanskje prøve Vegikål?

Du trenger dette til fire porsjoner:

 • 1,5 kg fårikålkjøtt
 • 1,5 kg hodekål
 • 4 ts hel pepper
 • 2 ts salt
 • 3-4 dl vann
 • 4 stk poteter (eller hvor mange du vil)
 Slik gjør du:
 1. Del hodekålen i båter.
 2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned).
 3.  Strø salt og pepper mellom lagene.
 4. Hell på vann.
 5. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 – 2,5 timer.
 6. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.

[su_divider text=»Gå til toppen»]

6 kommentarer om “Fårikål

 1. Yum, takk for oppskrift! Jeg spiste fårikål i går, og dagen før, men det var pappa som lagde til meg. Har faktisk aldri laget det selv, men dette såg jo ganske så enkelt og greitt ut. Kanskje må jeg prøve meg :)

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.