Blogg-Norge, hva med å finne på noe nytt?

18. september 2016

[su_dropcap style=»simple»]L[/su_dropcap]a bare en ting være klart før jeg starter dette innlegget. Dette er ikke et innlegg der jeg er ute etter å ta noen som helst, i så fall inkluderer jeg også meg selv. Jeg er bare litt… lei. Lei av blogg-Norge, og at alt skal være så likt. Tro meg, jeg vet at det ikke alltid er like lett å være kreativ når man skal blogge, men jeg blir så glad når jeg finner folk som skriver om noe originalt og annerledes. Her er en liste over ting jeg synes er litt kjedelig, og som går igjen hos veldig mange (også meg selv). Hva med å tenke litt utenfor boksen denne høsten? I alle fall prøve.

 • Lister. Lister er populært, og jeg finner dem på omtrent alle blogger jeg leser (og jeg leser mange blogger). Dette innlegget inneholder også en liste, men jeg tenker mer på lister som «50 spørsmål», «Årets sommer/høst/vinter/vår-liste», «En liste om søvn» og «Akkurat nå». Der bloggeren skal svare på spørsmål fra lister som gjerne går rundt. Jeg vet at mange liker slike lister, men jeg har begynt å ta meg selv i at jeg hopper over dem. Jeg finner dem ikke interessante.
 • Lister punkt to. Her tenker jeg på lister der man skriver punkter over hva man for eksempel har lyst å bli bedre på, gjøre denne høsten og lignende. Denne har jeg selv vært igjennom flere ganger. Problemet, som jeg ser det, er at det alltid er de samme tingene som går igjen. Folk vil bli bedre på å lese, spare penger, trene, spise sunt. Og det er litt kjedelig å lese, om og om igjen.
 • Folk som er mer privat enn personlig. Å finne balansen mellom å være for privat og personlig kan være vanskelig. Jeg elsker at flere og flere er mer personlig, og deler fra livene sine. Men jeg tenker at de færreste liker at det blir for mye av det gode (vonde). Om bloggen har en overvekt av innlegg som er svært private og gjerne av negativ karakter, da kan det bli slitsomt å lese. I alle fall for meg.
 • Folk som har veldig mange bilder av seg selv. Jeg synes det er så utrolig kjedelig å måtte bla igjennom mange bilder av bloggeren selv i ett og samme innlegg. Kanskje er bildene også omtrent identiske.
 • Oppskrifter. Det er egentlig ingenting galt med oppskrifter, jeg elsker oppskrifter! Men noen ganger føler jeg det er det samme som går igjen hos alle. Chiagrøt, smoothie-bowl, «sunne» boller og ett eller annet i den duren. Jeg elsker matbloggere som virkelig bruker fantasien, eller i det minste ikke poster det samme som halvparten av resten gjør.
 • Interiør. Interiør kan være veldig spennende, men jeg synes ikke det er like morsomt lenger å se på samlinger av Mummikopper og lignende. Det er mer morsomt å se ting som kanskje ikke er så vanlig.
 • Reklame. Jeg vet og forstår godt at bloggere bruker reklame for å tjene penger. Jeg skulle bare så gjerne ønsket at noen kunne vært litt mer kreativ i måten de legger frem reklame på. Og også at folk kunne vært litt mer kritisk til hva de reklamerer for.
 • Overskrifter som er misvisende. Hjelp, det er så utrolig mye sånt for tiden! Og vet dere, når jeg ser mye av dette så avfølger jeg bloggeren tvert. For jeg orker det bare ikke. Dette er spesielt typisk toppbloggerne, som gjerne skaper sjokk-overskrifter kun for å få klikk.
 • Lettkledde bilder og sexy poseringer. Jeg orker bare ikke. Og jeg kjenner at jeg orker ikke gå mer innpå det heller.
 • Mye fokus på kosthold og trening. Jeg er ikke så veldig glad i lese hverken fitness-blogger eller lignende lenger. Det er så mye fokus på hva man må spise, hva man ikke må spise og hvor mye man må trene. Man blir gal av mindre. En balanse med noen tips nå og da er bare fint, men om hele bloggen skal handle om dette styrer jeg som regel unna. Samme er det med de som skal promotere sukkermat, og mener at det bare er å spise dette hver dag.
 • Interne situasjoner. Det er helt sikkert veldig gøy for dem som kjenner deg, men ellers er bilder av vennene dine og lignende ikke spesielt interessant for oss andre.
 • Bildebruk. Jeg liker aller best folk som bruker sine egne bilder på bloggen sin, og her skal jeg først og fremst arrestere meg selv. En annen ting er at noen virkelig ikke ser ut til å ha noen form for kunnskap om hvordan et bilde kan brukes. Det finnes mange bilder der ute som er av så dårlig kvalitet at det ødelegger hele inntrykket mitt av bloggen.

Har dere noen punkter som dere gjerne skulle sett mindre av, eller er dere helt uenig med meg? Det er selvfølgelig helt lovlig å være uenig! Dessuten har jeg selvfølgelig ingenting jeg skulle sagt på hvordan du velger å forvalte din blogg, det er det kun du som har.

Foto: Ilya Pavlov.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

16 Comments

 • Makeup By Sofie

  Er såå enig med deg! Prøver å unngå disse punktene på min egen blogg, da det fort blir mye av det samme.

  18. september 2016 at 7:15 pm Reply
  • Caroline

   Det er ikke alltid lett, men jeg tenker man kan prøve å tenke litt nytt i alle fall :)

   19. september 2016 at 8:26 am Reply
 • Ingvild

  TAKK for at du skriver et sånt innlegg!! Litt artig, egentlig, for det innlegget jeg postet i dag, handlet (blant annet) om at folk er så grådig ærlige på sosiale medier, og at det i blant kan bli litt for mye av det gode, som du sier.

  Tror det er viktig at noen går foran som gode eksempler og bare gjør noe totalt annerledes, hehe.

  Håper du har en fin søndagskveld, og at du trives i den nye jobben din :* Klem!

  18. september 2016 at 8:30 pm Reply
  • Caroline

   Å, det skal jeg lese! Enig med deg.

   19. september 2016 at 8:27 am Reply
 • Ellen

  Tror kanskje ikke det bare er bloggene/bloggerne sin feil, men også det at man får så utrolig mange flere inntrykk nå som man har Instagram. For hvert bilde av en mummikopp man så på blogger før, ser man 10 på Instagram nå. Det er liksom ikke så mye igjen å vise eller skrive om.

  Og så lurer jeg veldig på hva du tenker er originalt i disse dager? Selv unike ting er blitt ganske mainstream synes jeg; alle reiser til ikke-manstream steder, alle kjøper ting på loppis, alle hører på den samme «urørte» musikken, alle syr om eller går med second hand-klær, alle ser smale filmer på Cinemateket. Hva er det som er igjen? Hva er «utenfor boksen», slik du ser det?

  19. september 2016 at 7:56 am Reply
  • Caroline

   Hei! Takk for kommentar! Jeg tror nok kanskje jeg tenker på de tingene du lister opp som originale, fordi man finner ikke like ting på loppis, man hører ikke på akkurat den samme musikken osv. Om du skjønner hva jeg mener? Ellers er jeg veldig glad i blogger som tenker annerledes med for eksempel farger, meningsinnlegg, kreative vinklinger etc. Kanskje jeg skulle laget et innlegg om hva jeg synes er et godt blogginnlegg :)

   19. september 2016 at 8:32 am Reply
   • Ellen

    Ja, det hadde vært spennende å lese :)

    19. september 2016 at 11:26 am Reply
    • Caroline

     Er på saken!

     19. september 2016 at 11:26 am Reply
 • Milla

  Enig med noen av punktene her, som for eks kosthold, trening og bildebruk (personlig like eg best når folk dele egne bilder). Lister elske eg. Også følte meg litt truffen ang d p vær personlig og at mye av d e negativt. Eg e veldig personlig og mye av d e negativt haha

  19. september 2016 at 10:02 am Reply
  • Caroline

   Jeg synes det er veldig fint at vi kan være uenig også! Og bare så det er sagt så synes jeg du har en fin balanse på din blogg :) <3

   19. september 2016 at 11:27 am Reply
 • Tine Katrine

  Helt enig! Er sjeldent jeg orker å lese lister, og enda sjeldnere jeg har de på min egen blogg, og da prøver jeg å ha lister som faktisk forteller litt om meg. Som er interessant å vite, liksom? Ingen bryr seg om hvor mange par sko jeg har. Og når jeg lager egne lister prøver jeg å tenke på ting jeg faktisk vil gjøre, som ikke er de typiske som du listet opp.

  Lag forresten gjerne et innlegg med ting du vil se mer av på blogger da :D

  19. september 2016 at 12:02 pm Reply
  • Caroline

   Takk for innspill! Jeg har lagt ut et innlegg nå :)

   19. september 2016 at 1:10 pm Reply
 • Anette

  Herregud, er faktisk SÅ einig! Sjølv prøver eg å unngå desse punkta du har skreve i «lista» over, men til tider kan det vere vanskeleg. Er det noko eg vil arbeide med, så er det sjølvsagt kreativiteten; finne på noko nytt. Men det er ikkje alltid særleg lett det heller, haha.

  Uansett. Eg liker å lese utanlandske bloggar. Det kan gje deg idear.

  19. september 2016 at 12:24 pm Reply
  • Caroline

   Nei, det er supervanskelig. Og det er sikkert derfor det er så få som får det skikkelig til? Jeg kjenner meg igjen i å søke inspirasjon i utenlandske blogger ;)

   19. september 2016 at 1:11 pm Reply
 • Lisa

  Det er ALT for mye click bait-hedinger for tiden. Siste jeg så var: Trebarnsmor DØDE på sofaen. LES MER HER (og vedkommende er ikke død, altså …)

  Også er det bloggerne som skriver om noe dødsseriøst, for så å illustrere dette innlegget med å blottlegge ræva si eller en gedigen kløft. Jeg blir så provosert at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er lei!!

  21. september 2016 at 12:42 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det er helt håpløst!

   21. september 2016 at 1:24 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.