Nok

9. august 2016

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg skal ikke lyve, det har vært litt mye for meg i det siste. Spesielt når det kommer til SnapKollektivet. Jeg har åpnet hjertet mitt og fortalt flere tusen mennesker om at jeg har angst. Å være åpen har dessverre sine skyggesider, og man blir fort en målskive for de folkene som ikke forstår. Jeg har fått en del kommentarer på at jeg er sytete, negativ og snakker alt for mye om angst. Det gjør selvfølgelig vondt, og jeg vil vise folk at jeg får disse kommentarene fordi jeg mener de gjenspeiler det samfunnet vi lever i.

Vi som lider under psykiske sykdommer blir ofte satt i bås som lat, sytete, negative og svake. Og nettopp derfor er det så mange som velger å holde det inne, som ikke tør å fortelle om at de har det vanskelig. Dere aner ikke hvor mange meldinger jeg har fått i det siste fra mennesker som sliter med angst og depresjon, men som ikke tør å være åpen om det til noen. Noen tør til og med ikke si det til kjæresten sin eller sine aller nærmeste, og det er spesielt menn som holder det mest inne. Det synes jeg er skremmende og kjempe trist. Jeg fikk også meldinger fra folk som ikke ante at de hadde angst før de hadde sett det jeg postet på SnapKollektivet, og som er så takknemlig for at de nå forstår hva som skjer med dem. Når jeg får slike meldinger varmes hjertet mitt voldsomt. Jeg er så glad for at jeg er til hjelp for noen. Og derfor er det så innmari viktig med åpenhet, jeg kan ikke få sagt det nok. Psykisk syke mennesker er hverken svakere, dummere, latere, mer negativ eller dårligere enn noen andre. Mange ganger er de tvert i mot sterkere og mer intelligente! Bare les denne boken.

Jeg har så lyst å skrive og snakke mer om dette. Det er så mye å si, det er så mye som bør komme frem. Både fra meg og mange andre. Samtidig må jeg si at alt dette er så overveldende, og nå føler jeg det er litt nok for min del. Det er ikke noe spesielt som har skjedd, det er summen av alt. Og jeg kjenner meg selv bedre og bedre, nå sier kroppen min tydelig i fra om at jeg trenger en pause. Derfor kommer jeg til å bli fraværende og dempet både på blogg og generelt i sosiale medier fremover en stund. Jeg har slettet Facebook fra mobilen, og skal prøve å legge vekk internett så mye jeg kan. Så håper jeg det kan hjelpe, det håper jeg inderlig. For jeg ønsker å være en stemme, og jeg ønsker å klare alt jeg ønsker. Takk for at dere følger meg, jeg håper jeg snart er tilbake.

Foto: Teddy Kelley.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

30 Comments

 • victoriaweee

  Det er synd det er sånn, men jeg skal være ærlig med deg, siden jeg liker deg ;D jeg var LITT skuffet da du ikke snakket så mye om tema dere hadde om, kjærlighet. Jeg vet ingenting om hvilken angst du har, så jeg kan ikke si “ÅH JEG SKJØNNER HVORDAN DU HAR DET!”, men du er tøff, det skal du ha! <3

  10. august 2016 at 12:47 am Reply
  • Caroline

   Jeg skal være ærlig med deg og. Jeg blir litt skuffet over å få en slik kommentar fra deg. Når jeg hadde min dag om kjærlighet, 29. juli, snakket jeg omtrent bare om kjærlighet. Så når folk sier jeg ikke snakker om tema så tror jeg ikke dere har fulgt godt nok med. Jeg har snakket en del om hvilken angst jeg har, men jeg trenger ikke medlidenhetsmeldinger. Det er ikke derfor jeg deler. Å dele det jeg deler gjør jeg for å skape forståelse og toleranse ovenfor de som har angst, og det på bekostning av meg selv. Håper du forstår.

   10. august 2016 at 7:13 am Reply
 • Maria

  Vart utrolig rørt av deg på snapkollektivet! For eit hjarte du har! Dette er viktig! Det er jo sjølve kjernen til prosjektet! Ta deg god tid til å slappe av nå! Du har jammen fortjent det! Sender kjærleik<3

  10. august 2016 at 4:39 am Reply
  • Caroline

   Tusen millioner ganger takk, Maria. Og takk for at du forstår!

   10. august 2016 at 7:13 am Reply
 • Brukne Vinger

  Da jeg så gjennom snappene mine i går kveld, og fikk se hvor lei deg du var over de mange negative kommentarene du hadde fått, fikk jeg så lyst til å holde rundt deg. For å være åpen enten det er om angst eller andre ting så krever det faktisk mot til å gjøre det. Og er det noe du viser gjennom snapkollektivet så er det mot. Og ikke minst styrke. Alle dere der inne gjørr det. Å være åpen om noe er sinnsykt vanskelig for noen. Selvsagt må noen tråkke på det. Noe jeg ikke helt forstår vitsen med. For vet du, Caroline, du er et flott menneske som vil kicke angsten et spark bak. Og det beundrer jeg deg for. Du lar angsten få et ansikt utad. Til slutt vil jeg sende masse klemmer <3

  10. august 2016 at 6:27 am Reply
  • Caroline

   Det betyr så utrolig mye for meg å få slike tilbakemeldinger, du aner ikke. Tusen hjertelig takk for ordene dine, de varmer!!!

   10. august 2016 at 7:15 am Reply
 • Hilde

  Kjære Carro, ta deg en velfortjent pause, lytt til kroppen <3

  Du er tøff som deler, vet det er vanskelig. Ta til deg det positive og det du kan lære av, resten kan bare kastes i søpla (he he).
  Glad i deg

  10. august 2016 at 8:18 am Reply
  • Caroline

   ❤️❤️❤️

   10. august 2016 at 10:17 am Reply
 • Elena

  Jeg ble trist da jeg så hvor lei deg du ble over de negative kommentarene. Det gjør vondt når mennesker alltid skal være negative, uansett hva. Det er sikkert ikke så lett for dem som ikke har angst, og forstå at åpenhet rundt dette er viktig. Men likevel. Hva så om du snakker mye om angst? Man skal respektere alle.

  Respekt! <3

  10. august 2016 at 9:01 am Reply
  • Caroline

   Takk for fin kommentar!

   10. august 2016 at 10:16 am Reply
 • Ida S

  Vel fortjent pause! Vil savne å se deg på snap, men regner med du kommer sterkere tilbake! Klem

  10. august 2016 at 11:15 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk fine du!

   10. august 2016 at 12:40 pm Reply
 • HunMedSauene

  Jeg synes det er veldig rart at du får så mange kommentarer på at du bare klager, syter og er negativ for jeg skjønner faktisk ikke hvordan noen kan definere det du sier som klaging. Det ville aldri falt meg inn engang.
  Poenget med SnapKollektivet er jo å skape mer åpenhet, og det er jo akkurat det du gjør, så jeg skjønner ikke helt hva disse folkene som kommer med disse kommentarene egentlig forventer. Jeg blir alltid kjempeglad når jeg ser at det er din dag til å ha kontoen, og jeg sliter selv med angst og ble kjempeglad da du valgte å prate om det.
  Det er så deilig å lese at du lytter til kroppen og må ta deg en pause. Tror absolutt at det er det riktige å gjøre nå :)

  10. august 2016 at 11:29 am Reply
  • Caroline

   Det er så godt å lese det du skriver. Jeg har de samme tankene som deg, og forstår ikke heller helt hva folk forventer. Men mange vil sikkert provosere? Vet ikke. Tar det heldigvis ikke så tungt som jeg ville gjort for noen år siden :) Setter alltid pris på dine kommentarer!

   10. august 2016 at 12:42 pm Reply
 • Luisa Fernanda del Mar

  Vår fine Caroline! Du er tøff og jeg forstår virkelig ikke at noen kan kalle deg sytete og negativ ut fra snappene dine på mandag, for til og med da du snakket om angst hadde du et fint snev av positivitet, og ikke minst håp! Gleder meg til å se deg på SK igjen, og jeg håper pausen din blir god for deg <3

  10. august 2016 at 11:42 am Reply
  • Caroline

   ❤️❤️❤️

   10. august 2016 at 12:43 pm Reply
 • Ragnhild

  Jeg vil bare si tusen takk for at du er så åpen og ærlig om hvordan du har det. Det betyr veldig mye. Jeg håper du får en god pause. Det viktigste er å ta den tiden du trenger :)

  10. august 2016 at 5:17 pm Reply
  • Caroline

   Det var utrolig fint å høre, tusen takk!

   10. august 2016 at 5:37 pm Reply
 • overtenking

  Caroline, du er så utrolig tøff som tør å være så åpen! Jeg beundrer deg for det og jeg synes på ingen måte at du snakker for mye om angst på Snapkollektivet eller noe annet sted. Hele poenget med prosjektet er jo så vidt jeg har forstått nettopp å være mer åpen, og når angst er en stor del av din hverdag, er det jo naturlig at du snakker om det! Det er helt utrolig hva folk får seg til å kommentere og klage over og det er trist at man må “regne med det” når man er med på noe som foregår så offentlig. Sånn burde det jo ikke være! Man må kunne snakke om det som er vanskelig også, ikke bare det som er positivt og gøy. Jeg tror ikke jeg hadde vært interessert i å følge Snapkollektivet hvis dere bare fokuserte på positive ting og finmalte hverdagen deres. Det jeg liker så godt er at dere viser flere sider av livene dere lever.

  Ta deg en velfortjent pause så lenge du trenger. Vi som støtter deg er her når du kommer tilbake :)

  10. august 2016 at 8:33 pm Reply
  • Caroline

   Jeg setter så utrolig pris på meldingene fra deg!!! <3

   11. august 2016 at 8:57 am Reply
 • Hilde

  Pausen er vel fortjent :) Takk for at du er så åpen og ærlig. Ser alltid frem imot dine dager på SK. :)

  11. august 2016 at 7:19 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk fine du!!!

   11. august 2016 at 7:20 pm Reply
 • Elisabeth

  Det er utrolig synd at du fikk de kommentarene… Jeg forstår ikke hvordan de oppfattet deg som sytete, du var ærlig og åpen om noe som de fleste ikke tørr å snakke om. Du er utrolig modig som forteller om hvordan du har det på godt og vondt. Alle dere i SnapKollektivet gjør en kjempe jobb ved å sette fokus på hvordan hverdagen egentlig er. Det dere gjør er så viktig!

  Jeg håper du tar den tiden du trenger og lytter til kroppen din. Det er tross alt det viktigste at du tar vare på deg selv før du kan fortsette å hjelpe andre. Jeg gleder meg til du kommer tilbake! ?

  13. august 2016 at 10:18 pm Reply
  • Caroline

   Takk for så fin kommentar <3

   14. august 2016 at 9:00 am Reply
 • B

  Hei kjære Caroline!

  Først må jeg bare si: jeg setter veldig pris på at du har delt dine opplevelser med angst, og hvordan det føles på kroppen. Du skal aldri føle at du syter eller er til bry. Det er jo så enkelt som å bare ikke følge S.K., eller ikke se den dagen du er der hvis det plager dem sånn.

  Men: jeg kan forstå hva de kan ha ment, de som har komt med negative kommentarer rundt din deling. Jeg aner ikke hvordan de har formulert seg, og jeg forsvarer dem ikke. Men jeg forstår allikevel hva de mener. Jeg har fulgt med S.K. siden starten (minus en dag), og du er (ut i fra min husk og hva jeg har lagt merke til) den som har hatt mest “innlegg”, videoer og bilder de dagene som har vært “dine”. La oss si at du har hatt 40 innlegg (bare for å si noe). Når 35 av disse går på at du har hatt angst, er psykisk syk eller at du forklarer hva det innebærer, samme hva temaet er, kan det bli litt mye. Dette betyr IKKE at du ikke skal dele, og betyr IKKE at deling ikke er bra. Det betyr heller IKKE at du syter, eller at det du snakker om er unødvendig. Det betyr kanskje bare at det blir litt mye. Snapchat er jo noe folk stort sett bruker for underholdningens del.
  Personlig kjenner jeg at jeg har blitt nedstemt av noen av videoene dine, og da har jeg løst det med og bare trykke meg forbi. Jeg synes det er en dårlig løsning og komme med ufine kommentarer direkte til deg.

  Jeg håper så inderlig at du ser på denne kommentaren slik som den er ment; jeg liker innleggene dine, men jeg kan også forstå hvordan noen kan ta de. Dere snakker til mange, mange mennesker, alle med ulik bakgrunn og forståelsesrammer.
  Selv om målet ditt/deres er åpenhet og upolerthet, er det også noe å tenke på hvordan det dere sier kan treffe folkene som ser/hører på.

  Dersom kommentaren min ikke slår deg slik den er ønsket fra min side, så er det bare og slette den, og ikke tenke mer på den. Jeg kommer til å støtte deg for meg selv uansett :-) Og satser på at du kommer tilbake.

  Ha en fin kveld videre!

  B.

  14. august 2016 at 6:25 pm Reply
  • Caroline

   Hei B. Takk for tilbakemelding. Selvom jeg synes det er svært leit å høre at noen oppfatter meg på den måten så respekterer jeg selvfølgelig din mening. God søndagskveld.

   14. august 2016 at 7:10 pm Reply
 • Carina Behrens

  Synes du er flott, jeg. Det vet du <3 Håper du koser deg masse i Budapest og at du får tatt deg en skikkelig pause. Det har du fortjent.

  15. august 2016 at 8:29 pm Reply
  • Caroline

   <3<3<3

   15. august 2016 at 9:47 pm Reply
 • Sesilie A Ø

  Hei kjære Caroline.
  Jeg synes det er kjempetrist at du nå har pause fra kollektivet. Jeg har iløpet av disse ukene satt stor pris på åpenheten din. Du er virkelig tøff som tør å stå åpent frem med slike tabubelagte temaer. You Rock!!!

  Så må jeg bare ha en liten tilleggs kommentar til Victoriaweee;
  Du skriver du ble skuffet over Caroline pratet så lite om kjærlighet når det var tema, da tror jeg ikke du hørte godt etter… Jeg husker ennå de tindrende øynene hennes når hun fortalte om kjærligheten mellom Jørgen og henne. Hun belyste mange viktige punkt som angår kjærlighet, både til medmennesker og til seg selv.

  Jeg ønsker deg alt det beste Caroline, ta vare på deg selv, du er god nok som du er.

  15. august 2016 at 9:16 pm Reply
  • Caroline

   Du er verdens beste, Sesilie <3 Så glad for dine kommentarer! <3

   15. august 2016 at 9:48 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.