Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Kropp

7. juli 2016

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]å har alle jentene som er med på SnapKollektivet fått presentert seg, og vi er nå inne i den første runden der vi har et fast tema å forholde oss til. Denne perioden er temaet «kropp», noe som er skremmende nok i seg selv. I morgen er det min tur til å ha Snapchat-kontoen vår (følg oss, vi heter SnapKollektivet) og jeg har tenkt å åpne meg om overvekt og mitt eget forhold til kroppen min. Det blir nok veldig skummelt, men jeg brenner så utrolig mye for dette med kropp og det presset som vi opplever i samfunnet i dag.

Jeg forstår ikke hvorfor så mange promoterer, ser opp til og nærmest forguder en del av toppbloggerne i Norge. For meg er det bare så utrolig skremmende å se igjennom deres blogger og Instagram-profiler. Det er mye kropp, mye om hvordan man kan bli bedre, finere, flinkere og mer suksessfull. Og selvfølgelig, det stikker i meg. En stemme forteller meg hvor tjukk, stygg og lite fremgangsrik jeg er. Hvor lite perfekt jeg er. Og når jeg, en 27-åring som er oppvokst med relativt lite kroppspress og forventningspress, kjenner at jeg føler meg dårligere og mindre verdt av dette… Hva tenker da de som er 5-15 år yngre enn meg!? At så mange jenter opererer både neser, bryst, rumper og hvem vet hva er helt vanvittig. Lepper fylles, det legges extensions på vipper og i hår, man skal bruke selvbruningskrem, være helt hårfri, ha perfekt sminke og jeg vet ikke hva. Og jeg vet at veldig mange ser opp til toppbloggerne, jeg liker også engasjementet deres i ting som dyrevern og miljø, men for meg blir mye overfladisk når de sier at det er viktig å være fornøyd som man er – men så fikser dem så mye på utseende sitt.

Når det kommer til kroppspress har vi alle et ansvar, og vi kan alle bli bedre. Jeg tror det er utrolig viktig at vi slutter å snakke negativt om oss selv, både på internett og til venner og familie. Vi må slutte å kommentere folks vekt og utseende, både som kritikk og komplimenter. Dette er spesielt viktig når det gjelder barn og unge. Om man kommenterer barn og unges utseende, spesielt vekten deres, så brenner slike kommentarer seg veldig fast. Det kan være en avgjørende faktor for hvordan deres personlighet og selvbilde vil utvikle seg. Og nettopp derfor vil jeg gjerne dele Sunn Fornuft-plakaten med dere, den har fått meg til å tenke mye på hvordan jeg kan bli bedre selv til å dempe kroppspresset. Håper dere vil følge meg på SnapKollektivet i morgen!

 1. Unngå å skrive hvor mye du veier, BMI, kaloriinntak, midjemål, armmål og liknende tall. Husk at du har unge lesere som sammenlikner seg med deg.
 2. Unngå å være for bastant når du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller en livsstil. Husk at du skriver fra egen erfaring og ikke er fagperson. Det som er bra for deg er ikke nødvendigvis bra for alle andre.
 3. Bilderedigeringsprogram kan være fint for å justere lys, farger og utsnitt, men unngå å endre kroppsstørrelse eller fasong.
 4. Del gjerne mat og treningsinspirasjon, men vær flink til å understreke hvem det er ment for, at ikke alle løper like fort, veier like mye eller i det hele tatt trenger å endre noe. Husk at du ikke har noe kontroll på hvem som leser det du poster på nett. Selv om du har en kjernegruppe faste lesere som kommenterer har du også lesere som er yngre og eldre, friskere og sykere.
 5. Fokuser heller på treningsgleden fremfor hvor langt du selv løper og hvor mange repetisjoner du tar. Husk at du ikke trenger å skrive om hver eneste gang du selv trener for å dele treningsinspirasjon. Poster du et treningsopplegg, så presiser hvem det er laget for, og hvem det ikke er laget for.
 6. Når du skriver om mat, ta gjerne bilde av matlagingen, bordet eller hele retten, men vær bevisst om du poster bilder som viser størrelsen på din egen porsjon. Vis særlig omtanke om din egen porsjon er liten. Presiser gjerne at du for eksempel forsynte deg flere ganger.
 7. Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen.
 8. Vær bevisst på den totale mengden bilder du legger ut der kropp er i fokus. Kropp i biniki er naturlig på en strand, men tenk på omfanget i andre settinger. Vis gjerne hva som er bak fasaden i blant og post realistiske bilder av deg selv.
 9. Vær varsom om du deler informasjon om dine egne kosmetiske inngrep. Sett deg inn i hva loven sier om markedsføring av slike inngrep.
 10. Hvis du blir kontaktet av lesere som forteller at de er syke eller har det vanskelig, send dem videre til fagpersoner. Mental Helse har en gratis, døgnåpen hjelpetelefon for mennesker som trenger noen å snakke med. Telefonnummer:  116 123 De som synes det er vanskelig å snakke med noen kan få skriftlig hjelp på Mental Helses nett-tjeneste sidetmedord.no.

Foto: Imani Clovis.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

15 Comments

 • Luisa Fernanda del Mar

  Temaet kropp er skummelt og viktig. Jeg gru/gleder meg selv. Liker så godt punktene her Caroline, du er god!

  7. juli 2016 at 1:44 pm Reply
 • Maria

  Kjempe utrolig viktig! For en bra jobb dykk gjer i snapkollektivet altså! Har kost meg kjempemasse med å sjå på, og tenkt at no er verda ein rikare stad:)

  7. juli 2016 at 2:33 pm Reply
  • Caroline

   Wow, herlig. Tusen takk for fin tilbakemelding!

   7. juli 2016 at 2:46 pm Reply
 • Marthe

  Synst det er så kjekt med SnapKollektivet, og gøy at det stort sett alltid er oppdatering på snap når eg innom. Viktig tema, og gler meg til å høre det dokke har å forteller.

  7. juli 2016 at 5:44 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for fin tilbakemelding!

   7. juli 2016 at 5:46 pm Reply
 • Brukne Vinger

  Kropp er så utrolig vanskelig å forholde seg til synes jeg. Siden jeg har den bakgrunn jeg har, blir det jo ekstra vanskelig. For jeg kjenner jo ikke kroppen min, det høres kanskje rart ut, men jeg er ganske flink til å dissosiere bort smerte osv. Så vil jeg si at jeg følger med på snapkollektivet og jeg synes dere gjør en super jobb alle som er med der. Så ble jeg lei meg fordi du ble lei deg. For jeg så hvor såret du ble og jeg hadde så lyst å hoppe gjennom mobilen og komme ut på den andre siden og bare i deg verdens beste klem. Du skal vite Caroline, selv om jeg ikke kjenner deg, så virker du som et fantatisk menneske.

  Stor klem <3

  8. juli 2016 at 8:18 am Reply
  • Caroline

   Jeg tenker ofte på deg, det skal du vite <3 Vet at du ikke har det lett, og setter stor pris på kommentarene dine her inne. Jeg håper indelig at du vil bli bedre snart! <3 Og tusen hjertelig takk for de gode ordene <3

   8. juli 2016 at 8:35 am Reply
 • Kjære gud | Lisa Skaar Næss

  […] Alle i SnapKollektivet er nå ferdig med temaet «Hvem er jeg?», og neste tema ut er «Kropp». Les hva min blogg- og snapkollega Caroline tenker om temaet. […]

  8. juli 2016 at 2:42 pm Reply
 • Kari

  Hei, Caroline. Jeg har aldri lest bloggen din før. Jeg snublet over den når jeg googlet på Cavtat Kroatia. Meget bra innlegg, forresten!! Takk skal du ha. Jeg skal ta med meg datteren dit i slutten av juli og vi skal i alle fall spise på Bugenvila :-)!!

  Nok om det :-)!! Jeg blir rørt av lese innleggene dine. Det er godt å lese en blogg som er ærlig, innsiktsfull, ekte, varm og klok. Jeg skal snakke for meg selv, så jeg vil si til at «jeg trenger en blogg som denne». Du gjør meg glad og tankefull. Tusen takk :-).

  14. juli 2016 at 9:54 am Reply
  • Caroline

   Å, for en fantastisk kommentar å få! Tusen hjertelig takk! Varmer hjertet mitt. Ha det kjempefint i Cavtat, jeg elsker det stedet!

   14. juli 2016 at 9:59 am Reply
 • Kari

  Takk sjæl :-)!!!

  14. juli 2016 at 6:34 pm Reply
  • Caroline

   ❤️

   14. juli 2016 at 6:45 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.