Kjærlighet

27. juli 2016

[su_dropcap style=»simple»]K[/su_dropcap]jærlighet er å elske, ubetinget. Å unne et annet menneske alt godt, uten baktanker eller for egen vinning. Kjærligheten ligger ofte i det som kan fremstå som små handlinger. Å holde noens hånd når de har det tøft, å følge en eldre dame over gaten, å redde et skadet dyr, å lage middag til noen man er glad i, å skrive en fin melding til noen, å gi et smil osv. I disse handlingene ligger det for meg stor kjærlighet. For meg er kjærlighet synonymt med både godhet, tålmodighet, lidenskap og andre sterke følelser. Jeg synes spesielt et bibelvers beskriver kjærligheten godt. Nå vet jeg at mange av mine lesere ikke er kristne, men dere får kanskje noe fint ut av det likevel? Første brev til korinterne, kapittel 13:

Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig,
den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig.

Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, 
er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde.

Den gleder seg ikke over urett,
men har sin glede i sannheten.

Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.

Kjærligheten tar aldri slutt.

Størst av alt er kjærligheten.

Den er så stor, kjærligheten. Den rommer så mye. Og når man virkelig opplever kjærlighet, ren kjærlighet, kan det nesten gjøre vondt. Det er intenst. Spesielt om man mister kjærligheten. Kanskje et familiemedlem går bort, husdyret blir borte eller kjæresten forlater en. Da kan mangelen på kjærligheten gjøre mer vondt enn noe annet. Og vi må alle igjennom kjærlighetens veier i livet, på godt og vondt. Jeg vil bare oppfordre både meg selv og dere til å tenke på hva kjærlighet egentlig er. Ikke kast bort livet på det som ikke er ekte kjærlighet.

Foto: Evan Kirby.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • Elena

  Kjærlighet er det vakreste. <3

  27. juli 2016 at 5:44 pm Reply
  • Caroline

   <3

   27. juli 2016 at 8:56 pm Reply
 • Martha

  Fint ?

  27. juli 2016 at 7:35 pm Reply
  • Caroline

   <3

   27. juli 2016 at 8:56 pm Reply
 • Milla

  Veldig fint skrevet Caroline <3

  28. juli 2016 at 6:36 am Reply
  • Caroline

   <3

   28. juli 2016 at 12:12 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.