Dagen derpå

9. juli 2016

[su_dropcap style=”simple”]H[/su_dropcap]jelpe meg, gårsdagen var en emosjonell berg- og dalbane. Jeg hadde SnapKollektivets Snapchat-konto, og hadde bestemt meg for å åpne meg skikkelig denne gangen. For meg var dette noe av det vanskeligste jeg kunne gjøre. Jeg har alltid synes det er utrolig vanskelig å snakke om meg selv, og spesielt ting som omhandler sykdom. Bare ved tanken på det har jeg blitt kvalm, svimmel og utmattet. Men jeg hadde bestemt meg denne gangen. Jeg synes det var trist og teit at jeg skulle være så redd for å vise den jeg faktisk er. Om folk skulle tenke mindre om meg, hva så? Et av mine store mål i livet er jo å gi litt F i hva alle andre tenker, så ett sted måtte jeg begynne. Derfor postet jeg dette bildet:

Noen minutter etterpå kom det en kommentar inn. “Hvorfor skal jeg fortsette å følge SnapKollektivet når jeg føler det er kun snakk og sykdom og plager? Det blir jo noe negativt i mitt liv, dere bare drar meg ned. Noen dager tenker jeg på SnapKollektivet som bloggen jeg ikke gidder å lese. Det er kun syting og klaging! Ingen liker syting og klaging. Når jeg så at du var dagens snapper ble jeg umiddelbart ultradeppa».

Det var som et hardt slag i magen. Gjør jeg det slik at folk faktisk får det verre? Den umiddelbare tanken var å slette meg. Fra alt. Fra Snapchat, fra bloggen, fra Facebook og fra Instagram. Bare rømme fra internett og gjemme meg, langt bort. Tårene bare rant og jeg angret så bittert på at jeg i det hele tatt hadde delt noe som helst om meg selv. Men så skjedde det noe. Dere. Dere skjedde. Dere som følger SnapKollektivet på Snapchat. Jeg fikk så utrolig mye støtte at jeg har ikke ord en gang. Dere fikk meg til å dra meg selv opp fra det mørket jeg umiddelbart havnet i, og jeg følte meg merkelig nok sterkere. Jeg ville bare dele mer, jeg ville hjelpe, jeg ville vise at det å ha angst er helt normalt og gjør meg ikke mindre verdt. Jeg har aldri før delt noe om at jeg har angst. Det er veldig få som har visst om det. Men nå bare tømte jeg ut alt. Og det å få så mange fine meldinger når jeg åpner hjertet mitt på vidt gap, det betyr mer enn hva noen ord kan si. Jeg vil bare si hjertelig tusen takk. Dere har gjort meg sterkere.

Nå er jeg ikke så redd for å snakke om angst, sykdom og overvekt lenger. Fordi jeg vet at om jeg skal forbli taus, flau og skamfull så blir bare tilstanden i samfunnet verre og verre. Jo fler som åpner seg, jo mer tolerant blir det. Vi som har en psykisk sykdom, en somatisk sykdom og som er overvektig er minst like mye verdt som alle andre. Jeg avslutter dette innlegget med en takk fra det dypeste av mitt hjerte, og med noen flere snaps fra dagen min.

❤️

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

20 Comments

 • Elise

  Hei! Rakk så vidt å se de siste snappene dine fra i går kveld. Så fikk ikke med meg alt fra i går, men av det lille jeg så var min umiddelbare tanke at jeg bare måtte skrive til deg hvor bra det du sa om kropp var, og hvor engasjert jeg ble av det! Vart litt lei meg da jeg innså at det ikke var din dag lenger, men heldigvis fant jeg bloggen din!

  Du satte ord på noe jeg aldri har tenkt så mye på før. Jeg har selv aldri slitt med overvekt, men kjenner så klart mange som sliter med det. Følte jeg fikk en større innsikt og forståelse for det, og fikk vondt inni meg av å tenke på hva jeg selv kan ha sagt til eller om overvektige selv.. For det er jo faktisk slik at det er “greit” å si hva som helst til og om overvektige i vårt samfunn i dag, men jeg har nok aldri innsett hvor forferdelig det er at samfunnet vårt er slik. Skal absolutt tenke meg mer om og engasjere meg for dette temaet i fremtiden. Takk for innsikt og ny forståelse for dette viktige temaet Caroline! :-)

  9. juli 2016 at 6:01 pm Reply
  • Caroline

   Nå ble jeg utrolig satt ut over den fine kommentaren din! Tusen hjertelig takk, det varmer hjertet mitt!

   9. juli 2016 at 10:26 pm Reply
 • HunMedSauene

  Fine, flotte Caroline!! Dagen i går gjorde definitivt noe med meg, og den ble bare bedre og bedre! :D
  Jeg kjenner hvor utrolig takknemlig jeg er for alt det du hadde å si og ikke minst for at du åpnet deg som du gjorde!!
  Fy fader så bra du er!!

  9. juli 2016 at 7:11 pm Reply
  • Caroline

   Wow, for et kompliment! *rødme* Tusen takk!

   9. juli 2016 at 10:24 pm Reply
 • Kristine

  Heier på deg! Du er så tøff, Caroline – virkelig!

  9. juli 2016 at 7:13 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk <3

   9. juli 2016 at 10:24 pm Reply
 • Eirin Lavine

  Åååh, for en irriterende kommentar! Det er jo ikke litt sant en gang – det er jo ikke syting og klaging!, bare åpenhet og ærlighet, et ekte bilde av hvordan virkelige liv er… Det mennesket som irriterer seg over det må ha forspist seg noe alvorlig på fake “pefekte” bloggere og annen virkelighetsfjern, overfladisk idioti, urk… Det er derfor det er så bra og så viktig at du er med på å dele noe EKTE, en motvekt til den skumle utviklingen. Nei, ikke bli trist, bli forbanna, tramp i gulvet og snakk ENDA høyere. Fordi det er viktig! Kjempeviktig! Jeg følger med dere og synes dere er kjempeflinke alle sammen. Er veldig glad for at dere får 99,9% positive kommentarer – overse det andre. Det er jo dessverre alltid noen som får kick av å prøve å trekke andre ned – det kan vel være et symptom på noe det også. ALLE sliter med NOE, eller vil slite med noe i løp av livet. Sånn er det. Hilsen en overvektig trøstespiser med generalisert angstlidelse, (temporallapps)epilepsi og astma :D

  9. juli 2016 at 9:05 pm Reply
  • Caroline

   Takk for støtten, jeg setter utrolig stor pris på det!

   9. juli 2016 at 10:22 pm Reply
 • Carina Behrens

  Så mange fantastiske tilbakemeldinger du fikk, Caroline. Blir helt rørt ♥︎ Og de har jo helt rett: du er så modig og tøff som åpner deg om dette. Samfunnet trenger flere som deg ♥︎

  9. juli 2016 at 10:03 pm Reply
  • Caroline

   <3 Mange av meldingene var ment til oss alle i SnapKollektivet <3

   9. juli 2016 at 10:22 pm Reply
 • Tine Katrine

  Syns det er SÅ BRA at du valgte å åpne deg så mye, Caroline! Er jo akkurat dette snapkollektivet ble startet for, og det virket som om det alt hjelper deg å faktisk snakke om det. Håper (og tror virkelig) at du og alle vi andre klarer å inspirere folk til å snakke mer om hva enn man måtte slitte med, for det er ingenting å skamme seg over, og jeg tror egentlig ikke man kan bli helt frisk før man klarer å være åpen med det. Så et stort skritt i riktig retning for deg, hurra! Håper du får lagt ut storyen på et vis så jeg også får sett den!

  9. juli 2016 at 11:03 pm Reply
  • Caroline

   Takk for utrolig fine ord <3

   9. juli 2016 at 11:32 pm Reply
 • tankemonolog

  Klem. Personlig har jeg ikke tenkt å skaffe meg snapchat, men jeg har lest om SnapKollektivet og jeg syns det er et supert prosjekt. Og jeg heier på deg, åpenhet er så viktig og du er tøff når du forteller om tingene du sliter med i og med at vi alle har ting vi sliter med og det er viktig å prate om det og skrive om det. Og den negative kommentaren var skikkelig teit for det er ikke syting eller klaging når du forteller om tingene som er vanskelig og å se på det som syting og klaging er igjen en av grunnene til at mange kanskje ikke tør å åpne seg fordi de møtes med folk som har fordommer og mangler forståelse. Og greit nok så kan jeg forstå tanken om å ville unngå negativitet litt, men å ha forståelse og åpenhet for at livet kan være vanskelig betyr ikke at man ikke samtidig kan ha det generelt sett fint. Og hvis man virkelig har intenst lyst til å leve i en boble der alt ordner seg så er løsningen te og mange episoder med Under samme tak på Netflix ;) Og jeg vet ikke om denne kommentaren hjalp i det hele tatt, men jeg vil at du skal ha det bra og jeg håper du ender opp med å sitte igjen med alle de støttende kommentarene i stedet og heller tar dem til deg enn den andre.

  10. juli 2016 at 7:09 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk for utrolig fin kommentar! Etter jeg hadde snappet den dagen satt jeg faktisk virkelig igjen med de gode kommentarene, og ikke den negative :)

   10. juli 2016 at 10:07 am Reply
 • Hilde

  Du er tøff Carro ? og en av de beste jeg vet om. Fikk ikke sett det du la ut (skal legge til snapkollektivet nå!) Men vet at du fortjener alle de gode og støttende kommentarene som du har fått. De negative kan bare gå og legge seg, basta!

  10. juli 2016 at 6:00 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk, fine du! <3

   10. juli 2016 at 6:36 pm Reply
 • Mia

  Du var helt nydelig i går, og så himla tøff! Jeg heier på deg herfra til evigheten!

  10. juli 2016 at 6:01 pm Reply
  • Caroline

   <3<3<3

   10. juli 2016 at 6:37 pm Reply
 • itadakimat

  Du er kjempetøff! har ikkje snapchat, men blei varm i hjartet av dette innlegget. Folk er fine :)

  11. juli 2016 at 4:44 pm Reply
  • Caroline

   Ja :)

   11. juli 2016 at 9:11 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.