Nye bøker i hyllene del I

4. juni 2016

[su_dropcap style=”simple”]D[/su_dropcap]e siste månedene har jeg fått fatt i mange nye (og mest gamle) bøker til hyllene mine. Jeg fant ut at det er en bruktbutikk like i nærheten her jeg bor som selger bøker for 50 kr per pose (!). Da måtte jeg bare slå til! Ellers har jeg vært innom flere loppemarked og også fått noen nye bøker i posten. Hurra! Dette er del én av tre deler, så som dere skjønner har det blitt en del bøker i det siste…

[su_note note_color=”#edede5″]Hannibal Lecter er etter Thomas Harris tidligere bøker blitt en del av den vestlige verdens myter. Og i denne fjerde romanen om Hannibal Lecter tar Harris oss med tilbake til der det begynte, den verden Hannibal Lecter kom fra.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]«Du er ikke død før jeg slutter å elske deg» er en kjærlighetsroman fra Oslo. En roman om å ha alt og ingenting på samme tid, men først og fremst; en historie om Iben og Daniel.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Det er noe spesielt med Norma. Først da hun mister moren, oppdager hun hvor farlig verden er for sånne som henne – og hvor langt enkelte er villige til å gå for å få tak i det hun har. Med “Norma” har Sofi Oksanen begått en sjangerblandende og original spenningsroman, et mørkt familiedrama med fantastiske og politiske undertoner.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Her finnes alle de udødelige uttalelsene av den elskelige bjørnen og vennene hans, samlet og inndelt i viktige emneområder.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Romanen Hamsun mottok Nobelprisen i litteratur for i 1920. Markens grøde er en bred episk fortelling om Isak Sellanrå, som bryter ny mark i utkanten av Nord-Norge. Han er et menneske som styres av elementære livsbehov, og som får sine evner satt på prøve etter som utfordringene tårner seg opp.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Markus Simonsen, 13 år, er redd for mye. Men aller reddest er han for å være seg selv. Så når han skriver fanbrev til kjendiser for å få autografer, utgir han seg for å være en helt annen. Helt til han skriver brev til den norske Hollywood-stjernen Diana Mortensen.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]En varm sommerkveld i 2007 spiller åttitallets sørgeligste og morsomste blomst, The Smiths, på Øyafestivalen. De er gjenforent, og den 35 år gamle journalistvikaren Jarle Klepp er på plass for å anmelde konserten. Men denne kvelden går ingenting som det skal. Jarle får se noe han aldri skulle ha sett, noe han takler på verst tenkelige måte. Dette er den fjerde romanen om Jarle Klepp.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Romanene om Elling har forandret Ambjørnsens omdømme i Norge, fra å være ansett som sint outsider til å bli folkekjær og mindre kontroversiell.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Ingrid Winter sitter fast. I huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, i jobbkonflikter, i frykten for dørselgere, i et ekteskap som har mistet gnisten, i sin egen hverdagsangst. Bedre blir det ikke når hun ufrivillig blir plukket ut som representant i en jobbdelegasjon til St. Petersburg. Det skal være starten på forskningssamarbeid over landegrensene, men med Ingrid Winters deltagelse utarter det raskt til kaos, trusler om å bli sendt til Sibir og hostesaft som ikke er hva den utgir seg for å være. Men kanskje er en dose kaos akkurat det som trengs når alt har stivnet i et liv?[/su_note]

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

18 Comments

 • overtenking

  Så mye bra! «Du er ikke død før jeg slutter å elske deg» er så veldig fin og Tore Renberg slår selvfølgelig aldri feil! :)

  4. juni 2016 at 10:38 am Reply
  • Caroline

   Jeg har faktisk aldri lest noe av Tore Renberg :O

   4. juni 2016 at 10:38 am Reply
   • overtenking

    Åh, da har du mye å se frem til! :)

    4. juni 2016 at 10:56 am Reply
    • Caroline

     Yei!

     4. juni 2016 at 3:54 pm Reply
 • HunMedSauene

  Jeg var faktisk på en liten bokjakt i går, og fant veldig lite. Men jeg fant en bok, “En dag”, som var litt dyr i butikk, men som jeg bestilte da jeg kom hjem sammen med “14 000 thins to be happy about” som jeg har hatt lyst på lenge. Åh, det er så gøy med nye bøker!
  Tror jeg må skaffe meg “Du er ikke død før jeg slutter å elske deg” selv. Den virket som noe jeg kunne vært interessert i.
  Kos deg med boklesinga! :D

  4. juni 2016 at 11:53 am Reply
  • Caroline

   Takk :D

   4. juni 2016 at 3:54 pm Reply
 • Alva

  Markus og Diana er så bra, leste den da jeg var yngre og likte den veldig godt :)

  4. juni 2016 at 12:05 pm Reply
  • Caroline

   Har sett filmen, men den var så gøy!

   4. juni 2016 at 3:53 pm Reply
 • Milla

  Åh. Eg sko sånn ønska eg va glad i å lesa bøker. Gratulera så mye med nytt lesestoff :D

  // Tusen tusen takk søte du <3

  4. juni 2016 at 5:30 pm Reply
  • Caroline

   Takk :)

   4. juni 2016 at 6:10 pm Reply
 • Kristine

  Markus og Diana tror jeg jeg også leste da jeg gikk på barneskolen! Er en oppfølger til den òg? Ellers tror jeg ikke det er noen jeg har lest, men ser ut som om du har masse å kose deg med!

  4. juni 2016 at 6:08 pm Reply
  • Caroline

   Den har flere oppfølgere! De andre bøkene om Markus heter Markus og jentene (1997), Markus og den store fotballkjærligheten (1999), Markus og Sigmund (2003), Markus og karaokekongen (2004) og Markus er konge (2010).

   4. juni 2016 at 6:09 pm Reply
   • Kristine

    Ah, de to første høres veldig kjente ut – tipper resten kom etter at jeg leste de første :)

    4. juni 2016 at 6:11 pm Reply
    • Caroline

     Jeg har ikke lest noen av dem, men husker jeg så dem på biblioteket – hehe.

     4. juni 2016 at 6:12 pm Reply
 • Elena

  Jeg ble nettopp ferdig med “Du er ikke død før jeg slutter å elske deg”. Den var fin, så fin.

  :-)

  4. juni 2016 at 9:49 pm Reply
  • Caroline

   Å, herlig å høre!

   5. juni 2016 at 9:55 am Reply
 • Susanne

  Jeg blir med på den bruktbutikken en dag! :D Husker Markus og Diana fra barndommen, jeg må lese den om igjen snart <3

  5. juni 2016 at 11:05 am Reply
  • Caroline

   Ja, det må du :)

   5. juni 2016 at 2:45 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.